بسیاری از مواد غذایی معمولی که جزئی از رژیم غذایی روزانه‌ ما هستند و علاقه‌ی زیادی به خوردن آن‌ها داریم، در حقیقت برای سلامت دندان‌های ما بسیار مضر هستند.
پاپکورن
حتماً برایتان پیش آمده وقتی که با لذت مشغول خوردن پاپکورن بودید، با یکی از آن دانه‌های سفت ذرت غافلگیر شدید و حتی نگران شدید که شاید دندانتان شکسته باشد.
در واقع همین دانه‌های باز نشده‌ پاپکورن عامل بسیاری از شکستگی‌های دندانی هستند.
علاوه بر این، پوسته‌های ذرت‌ها هم لای دندان‌ها گیر می‌کنند و موجب اذیت لثه‌ها می‌شوند.
 
نوشیدنی‌های قهوه
دلچسب بودن طعم قهوه و نوشیدنی‌هایی که با آن تهیه می‌شوند بر کسی پوشیده نیست، اما همان نوشیدنی‌های شیرینی که از خوردن آن‌ها لذت می‌برید، کابوس دندان‌هایتان هستند.
صرف پیوسته‌ شیر و قند در یک بازه‌ یک ساعته یا بیشتر، کار بزاق دهان را برای مقابله با قند و اسیدی که از باکتری‌های درون دهان ما تولید می‌شود، سخت می‌کند.
بزاق دهان، مهم‌ترین محافظ دندان‌ها است، اما قند زیادی که با هر جرعه از یک نوشیدنی شیرین وارد دهان می‌شود، به مرور غده‌های تولید کننده‌ بزاق دهان را بی اثر می‌کند.
میوه‌های خشک
میوه‌های خشک بسیار پرطرفدار و لذیذ هستند و میان وعده‌ سالمی به نظر می‌رسند، اما حقیقت این است که این ماده‌ غذایی برای دندان‌ها به شدت مضر است.
میوه‌های خشک علاوه بر قند زیادی که دارند، بسیار چسبنده هستند و در شیار‌های دندان‌های آسیاب باقی می‌مانند و باعث پوسیده شدن آن‌ها می‌شوند.
تخمه
تخمه‌های خوشمزه پای ثابت بسیاری از لحظات مفرح ما هستند، اما اگر دندان‌هایتان را دوست دارید خوردن تخمه را کنار بگذارید.
از آنجایی که برای خوردن تخمه باید پوست آن‌ها را با دندان‌های جلویی خود بشکنید، همین خوردنی خوشمزه می‌تواند باعث شکسته شدن لبه‌ دندان‌های جلویی‌تان شود.
 
آب گرم و لیموترش
 
اگر در مورد خواص نوشیدن آب گرم و لیموترش شنیده‌اید و به خاطر سلامتی بدنتان هر روز آن را می‌خورید، بهتر است دیگر این کار را انجام ندهید، چون دندانپزشکان خبر‌های بدی برای مینای دندان‌های‌تان دارند.
خاصیت اسیدی لیموترش باعث فرسوده شدن مینای دندان و درنتیجه فرسایش دندان‌ها می‌شود.
قرارگیری مکرر و پی در پی در معرض نوشیدنی‌ها و مواد غذایی اسیدی می‌تواند مینای دندان را از بین ببرد.
بعد از آن، لایه زیرین دندان بیرون می‌آید که به آن عاج دندان گفته می‌شود و زردتر از مینای دندان و بسیار حساس است.
یخ
اگر از آن دست افرادی هستید که از جویدن یخ لذت می‌برند، باید این عادت مخرب را ترک کنید.
یخ برای دندان‌ها بیش از حد سفت است و باعث شکستگی‌های تنشی (شکستگی ناکامل و ترک‌های کوچک) در دندان می‌شود. حتی ممکن است تکه‌ای از دندان را بشکند.
نوشیدنی‌های انرژی زا
نوشیدنی‌های انرژی زا به شدت اسیدی هستند و pH پایین و قند زیادی دارند.
بعد از خوردن چنین نوشیدنی‌هایی، یک لایه از آن‌ها روی تمام دندان‌ها باقی می‌مانند و روی همهی آن‌ها به یک اندازه تأثیر می‌گذارد؛ بنابراین شما می‌مانید و دهانی که همه دندان‌های درونش پوسیده‌اند.
نوشیدنی‌های ورزشی
نوشیدنی‌های ورزشی برای تأمین دوباره آب از دست رفته و مواد مغذی و الکترولیت‌های مورد نیاز بدن ورزشکار‌ها تولید شدند.
با این حال، قند بسیار زیاد این نوشیدنی‌ها، فواید آن‌ها را تحت تأثیر قرار داده است.
قند‌های مایع باعث بروز پوسیدگی در نقاطی از دندان‌ها می‌شوند که دسترسی به آن‌ها دشوار است و اگر زمانی که دهان خشک است وارد آن شوند، مضرات آن‌ها بیشتر هم می‌شود.
برای تأمین آب از دست رفته بدن خود، هیچ نوشیدنی بهتر و سالم‌تر از آب ساده نیست.
کمپوت میوه
کمپوت میوه به دلیل اینکه از تکه‌های میوه تهیه می‌شود، میان وعده سالمی به نظر می‌رسد.
گرچه میوه ماده‌ غذایی سالمی است، اما میوه‌ کنسرو شده در اغلب بسیار ناسالم است.
میوه‌ای که با مقدار زیادی شکر آماده شده و درون شربت قرار گرفته، مضرات آن دست کمی از آبنبات ندارد.
نوشیدنی‌های گازدار
تحقیقات علمی نشان داده است مصرف نوشیدنی‌های کربناته مثل نوشابه‌ها و آب میوه‌های گازدار می‌تواند به مینای دندان آسیب بزند.
پاستیل
پاستیل شاید یکی از پرطرفدارترین تنقلات دنیا باشد، اما باید از خوردن پاستیل و تمامی خوراکی‌های شبیه به آن پرهیز کنید، چون باعث تخریب دندان می‌شوند.
پاستیل به تمامی قسمت‌های دندان می‌چسبد و دندان‌ها هر چه به مدت طولانی‌تری با مواد قندی در تماس باشد، اسید بیشتری از باکتری‌های عامل پوسیدگی تولید می‌شود.
شیرینی‌های گرانولا
شیرینی‌های گرانولا شاید سرشار از فیبر و مواد معدنی باشند، اما برای سلامت دهان و دندان بسیار مضر و ناسالم هستند.
این شیرینی‌ها قند بسیار زیادی دارند و به همین دلیل برای دندان‌ها بسیار مضر هستند.
بعضی از این شیرینی‌ها دولایه و بسیار سفت هستند، در نتیجه، علاوه بر ضرری که به خاطر قند زیادشان برای مینای دندان دارند، ممکن است باعث شکستن دندان‌ها هم شوند.
 
بیشتر بدانید :23 فروردین روز دندانپزشکی 

دندانپزشکی، حرفه‌ای بسیار قدیمی است و شاید پیدایش آن به زمانی بازگردد که انسان‌ها به فکر سلامت و بهداشت و زیباتر کردن دندان‌هایشان افتادند. 

از عمر دندانپزشکی در ایران بیش از ۷۰ سال نمی ­گذرد. در سال ۱۳۰۰ هجری شمسی فقط سه نفر دندانپزشک در شهر تهران وجود داشت. یکی از برجسته‌ترین آنها، دکتر دندانپزشک اهل کشور لهستان بود که دندانپزشک مخصوص رضاخان به شمار می‌رفت و تبحر فوق‌العاده‌ای در طراحی و ساخت پروتزهای دندانی داشت. دو دندانپزشک دیگر تهران قدیم نیز اهل کشور سوئیس و ترکیه بودند. 

از سال 1342 تا پیش از انقلاب روز 24 دی ماه به عنوان روز دندان‌پزشکی شناخته می‌شد. مصداق این نام گذاری تشکیل جامعه دندان‌پزشکی ایران در تاریخ 24 دی ماه سال 41 بود. اما پس از انقلاب روز دندان‌پزشک تغییر کرد. 

بر اساس مصوبه هیئت وزیران در سال 1362 روز 23 فروردین روز دندانپزشک وهفته آخر فروردین ماه هفته دندانپزشکی نامگذاری شد.