به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما به نقل از خبرگزاری فرانسه از بیشکک، نظام سیاسی در قرقیزستان که قرار است مردم این کشور در مورد آن نظر بدهند، این کشور را که بی ثباتترین کشور منطقه است، به روسیه نزدیک خواهد کرد.
براساس این اصلاح قانون اساسی، دوره واحد شش ساله برای رئیس جمهور که در سال ۲۰۱۰ در پی سرنگونی دو رئیس جمهور قبلی با قیام مردمی، وارد قانون اساسی شد، حذف میشود.
به جای آن، رئیس جمهور میتواند دو دوره پنج ساله این سمت را بر عهده داشته باشد و اختیارات پارلمان محدودتر خواهد شد. تعداد نمایندگان پارلمان از ۱۲۰ نفر به ۹۰ نفر کاهش مییابد.
سازمان امنیت و همکاری اروپا و کمیسیون ونیز شورای اروپا از عدم رایزنیها و بحث و گفتگوی عمومی در پارلمان در مورد متن این اصلاحات ابراز تاسف کرده اند. این دو نهاد اروپایی همچنین از نقش و امتیازات قابل توجه به رئیس جمهور که در این متن پیش بینی شده است، ابراز نگرانی کردند.
جباراف، پوپولیست ۵۲ ساله که اکتبر گذشته در پی جنبش اعتراضی خشونت آمیز به قدرت رسید و ژانویه به عنوان رئیس جمهور این کشور انتخاب شد، برای کنار گذاشتن رقبای سیاسی خود تلاش میکند.
در هفتههای بعد از رای گیری، دو نفر از مخالفان وی در انتخابات ریاست جمهوری و همچنین یک نخست وزیر سابق دستگیر شدند.
ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه اواخر فوریه به مناسبت سفر سادیر جباراف به مسکو اعلام کرده بود امیدوار است که اصلاح قانون اساسی قرقیزستان، ثبات را در این کشور و همچنین روابط دوجانبه بین مسکو و بیشکک را تقویت کند.
شعب اخذ رای ساعت ۲ به وقت گرینویچ باز شد و تا ساعت ۱۴ به وقت گرینویچ به کار خود ادامه میدهند. نتایج اولیه این همه پرسی امشب اعلام میشود.