خشم طبیعت
فوران آتشفشان در منطقه کارائیب
آتشفشانی در منطقه کارائیب 15 کیلومتر خاکستر و دود در آسمان پراکنده کرد.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما، شبکه یورونیوز عربی تصاویری از فوران آتشفشان در منطقه کارائیب با ۱۵ کیلومتر خاکستر و دود در آسمان منتشر کرد.
با فعال شدن آتشفشانی در حوزه کارائیب، تخلیه ساکنان اطراف این آتشفشان فعال شروع شده است. این آتشفشان در کشور جزیرهای کوچک موسوم به سنت وینسنت و گرنادینز (Saint Vincent and the Grenadines) قرار دارد. مسئولان این منطقه به مردم هشدار داده اند که فوران این آتشفشان قریب الوقوع است. جزیره سنت وینست به حال آماده باش قرمز درآمده است. نخست وزیر این کشور کوچک، وضع هشدار فاجعه اعلام کرده است.
ستونهایی از دود از دهانه این آتشفشان به هوا برخاسته است. شب گذشته هم چندین لرزه در این جزیره روی داد. به گفته دانشمندان، این تکانها معمولا از نوع لرزههایی است که به حرکت گدازههای آتشفشانی نزدیک سطح زمین مربوط است. وقتی زمان تکانها در اطراف کوههای آتشفشانی از طول مدت لرزههای ناشی از زمین لرزهها طولانیتر میشود و قسمت گنبدی شکل کوه آتشفشانی ارتفاع بیشتری پیدا میکند، دانشمندان لرزه شناسی به این جمع بندی میرسند که گدازههای آتشفشانی در زیر زمین در حال حرکت است و میکوشد خودش را به سطح زمین برساند. همه این شواهد گویای قرار گرفتن این کوه آتشفشانی در وضعیت فوران گدازهها به بیرون است.
دستور تخلیه مردم از مناطق اطراف این کوه آتشفشانی صادر شده است. این جزیره کوچک یکصد هزار نفر جمعیت دارد و جزء مجمع الجزایر کارائیب است. کشور کوچک سنت وینسنت و گرنادینز یک آتشفشان دارد که در شمال این کشور واقع است. خاکسترهای آتشفشانی از دهانه این کوه به بیرون پخش شده است. پس از این مراحل، معمولا مرحله فوران آتشفشانی رخ میدهد. به همین علت است که حدود هفت هزار نفر از ساکنان محلی تاکنون تخلیه شده اند. کارشناسان نگران هستند که فوران این کوه آتشفشانی و تکانهای شدید آن سبب پخش شدن گدازه و خاکستر آتشفشانی در ناحیهای با وسعت بیشتر شود. گدازه با انباشت فشار، راه خود را با شکستن پوسته زمین پیدا میکند. این کوه آتشفشانی در ارتفاع یک هزار و یکصد و هفتاد و هشت متری از سطح زمین واقع است. پنج انفجار در تاریخ فعالیت این کوه آتشفشانی در سالهای ۱۷۱۸، ۱۸۱۲، ۱۸۱۴، ۱۹۰۲، ۱۹۰۳ و ۱۹۷۹ ثبت شده است.