پایان مطالعه بهره برداری از دریاچه نمک قم تا خرداد
سند مطالعه جامع دریاچه نمک قم با هدف تثبیت و کاهش آسیبهای زیست محیطی این دریاچه و استفاده بهینه از ظرفیت اقتصادی آن تا خرداد به پایان میرسد.
به گزارش
خبرگزاری صداوسیما؛ مرکزقم،
استاندار قم درکارگروه استانی مدیریت دریاچه نمک قم از اجرای طرح جامع مطالعاتی به عنوان سند مطالعه جامع با اهداف زیست محیطی و بهره برداری اقتصادی تا خرداد امسال خبر داد.
آقای سرمست با اشاره به تشکیل کارگروه ملی مدیریت تالابها با مشارکت تمام استانهای همجوار این دریاچه افزود: دراین کارگروه به دنبال پیگیری یکپارچه اقتصادی و زیست محیطی این دریاچه با محوریت استان قم و با هدف حفاظت و پیشگیری از تبدیل آن به کانون ریزگردها هستیم.
وی بر حفظ وضع موجود دریاچه با دریافت حقابههای کشاورزی و زیست محیطی تاکید کرد و گفت: با هدف استفاده بهینه از دریاچه نمک با رویکردهای گردشگری و معدنی طرحهایی با همکاری ایمیدرو و وزارت صنعت، معدن و تجارت انجام خواهد شد.
مدیرکل محیط زیست استان قم نیز با اشاره به مساحت ۲۰۰ هزار هکتاری دریاچه نمک که بین ۳ استان قم، سمنان و اصفهان مشترک است گفت: باید تلاش شود تامدیریت پکپارچه برای زیست بوم این دریاچه از نظر محیط زیستی و با نگاه پیشگیری از آسیبها اتخاذ شود.
موسوی سهم حقابه این دریاچه از محل آب ورودی رودخانهها و پساب جنوب شهر تهران را ۱۵۴ میلیون متر مکعب عنوان کرد و افزود: وروداین حجم از آب تاثیر به سزایی در ثبات و پایداری آب دریاچه و حفظ دریاچه در وضعیت مثبت و مطلوب در دراز مدت دارد.
وی با اشاره به اینکه در حال حاضر دریاچه نمک از کانونهای ریزگرد برای شهر قم محسوب نمیشود گفت: مطالعاتی در سطح استانی و ملی نشان میدهد که ما در اطراف دریاچه کانونهای فعال تولید ریز گرد داریم که در صورت ادامه خشکسالی هاو تامین نشدن حقابهها خطر تبدیل دریاچه نمک به عنوان کانون ریز گردهای نمکی برای استان قم وجود دارد.
مدیر کل محیط زیست استان قم با تاکید بر اینکه قم نزدیکترین استان در پایین دست دریاچه نمک است افزود: سد و آب بندهای موجود در مسیر ورود آب رودخانهها به این دریاچه مانع اصلی ورود آب به این دریاچه به شمار میروند.
موسوی حفظ و و احیای دریاچه نمک قم را در گرو تخصیص حقابه عنوان کرد و افزود: در تلاش هستیم با پیگیری در قالب کارگروه ملی تالابها تصمیمات خوبی برای حفظ و احیا دریاچه اتخاذ شود.