ضرورت رعایت نکات فنی در مزارع دیم
رعایت دقیق توصیههای فنی در مزارع دیم با توجه به عدم بارندگی مناسب در فروردین ماه ضروری است.
به گزارش
خبرگزاری صداوسیمامرکز کردستان، مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی استان بر ضرورت رعایت نکات فنی و توصیههای کارشناسی در سطح دیمزارها با توجه به عدم بارندگی مناسب در فروردین ماه تاکید کردند.
مرادی با ابراز نگرانی از بارش حداقلی در فروردین ماه تا این تاریخ و عدم پیش بینی مناسب بارندگیها در ادامه فصل بهار، به نقش تاثیرگذار عوامل مدیریتی فصل داشت بر حفظ عملکرد مزارع و جلوگیری از ضرر و زیان ناشی از کاهش بارندگیها اشاره کردند.
مدیر زراعت جهاد کشاورزی استان در شرایط خشکسالی و بارش حداقلی معمولا کشاورزان تمایلی به انجام عملیات داشت و رسیدگی به مزارع را نداشته که این امر منجر به کاهش شدید عملکرد در مزارع خواهد شد، در صورتی که علم زراعت و همچنین تجربیات متخصصین این رشته نشان داده است که با رعایت توصیههای فنی در این شرایط، علیرغم بروز شرایط تنش، میتوان عملکرد قابل قبولی را از دیمزارها استحصال کرده و تا حد زیادی از ضرر و زیان ناشی از خشکسالی و کاهش نزولات جوی جلوگیری کرد.
مرادی در ادامه به توصیهها و عملیات مورد نیاز در ادامه فصل در مزارع گندم و جو دیم استان اشاره کرده و مواردی همچون تغدیه گیاهی و مبارزه با عوامل خسارت زا را مورد تاکید قرار دادند.
مرادی در خصوص تغذیه مزارع دیم به محلولپاشی کود اوره و ریزمغذیها اشاره و عنوان داشتند که در سالهایی همانند سالجاری که از بارندگی موثر بهاره اطمینان کامل وجود ندارد بهترین و موثرترین شیوه مصرف کود اوره محلولپاشی این کود با غلظت ۳ تا ۵ درصد به جای مصرف سرک آن و پخش سطحی در مزرعه است.
وی گفت: همچنین مصرف کودهای ریزمغذی و ترکیبات زیستی به صورت محلولپاشی میتواند تاثیر بسزایی در حفظ عملکرد مزارع ایفا نماید.
مرادی مدیر زراعت استان در ادامه به نقش مبارزه با عوامل خسارت زا به ویژه آفاتی همچون سن مضر غلات در مزارع گندم و جو اشاره نموده و ابراز داشتند که در سالجاری با توجه به افزایش میانگین دمای هوا و عدم بارش مناسب، امکان طغیان آفت سن مادر در مزارع دور از انتظار نبوده و لازم است کشاورزان عزیز به محض مشاهده علائم خسارت و رسیدن آفت به نرم مبارزه، با مشورت کارشناسان جهاد کشاورزی نسبت به سمپاشی مزارع با سموم توصیه شده اقدام نموده و توصیهها و اخطارهای صادره در این خصوص را جدی بگیرند.
وی گفت: به منظور کاهش هزینه ها، خوشبختانه در اغلب موارد امکان تلفیق عملیات تغذیه و مبارزه با عوامل خسارت زا در سطح مزارع وجود داشته است.
مرادی در ادامه به دغدغه کشاورزان در خصوص افزایش هزینه نهادههای فصل داشت همچون کود و سم اشاره کرد و گفت: کشاورزان به منظور تامین نقدینگی لازم جهت خرید نهادهها میتوانند با مراجعه به مراکز و مدیریتهای جهاد کشاورزی در شهرستانها از تسهیلات در نظر گرفته شده در قالب کشاورز کارت بدین منظور استفاده نمایند.