به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما، مرکز فارس،مدیر کل بنیاد مسکن استان فارس گفت: سال گذشته طرح تامین ۳۵۰۰ واحد مسکونی ویژه مددجویان و اقشار آسیب پذیر در فارس ۹۰ درصد پیشرفت داشته است.
عطا الله زمانی افزود: به مالکان هر واحد مسکونی مددجویی در قالب این طرح ۳۰۰ میلیون ریال کمک رایگان پرداخت شده که در این زمینه ۷۵۰ میلیارد ریال هزینه شده است.
مدیر کل بنیاد مسکن استان فارس اظهار داشت: طرح ساخت ۳۵۰۰ واحد مسکونی ویژه مددجویان و اقشار آسیب پذیر در قالب تفاهم نامه با سازمان برنامه و بودجه سال گذشته در فارس اجرایی شد و تا کنون ۹۰ درصد پیشرفت داشته است، در قالب این طرح وامهای ارزان قیمت ۵۰ میلیون تومانی در اختیار مالکان واحدهای مسکونی قرار میگیرد، ۶۴ درصد از واحدهای مسکونی دریافت کننده تسهیلات نیز دراین طرح کار مقاوم سازی را انجام داده است.
مدیر کل بنیاد مسکن استان فارس افزود: بنیاد مسکن با تهیه و اجرای طرحهای هادی روستایی گامهای موثری برای توسعه و محرومیت زدایی در استان فار س انجام داده است، هم اکنون برای ۱۰۰ درصد روستاهای استان فارس طرح هادی تهیه شده و در ۵۴ درصد از روستاهای بالای ۲۰ خانوار معادل یک هزار و ۲۶۴ روستا این طرح اجرایی شده است، شاخص توسعه روستایی دراین حوزه دراستان فارس فراتر از متوسط کشوری است.
وی افزود: این طرحها در ۲ هزار و ۳۳۸ روستا در استان فارس تهیه شده ۳۳۵ طرح هادی در استان فارس در سال گذشته اجرا شده است.
زمانی صدور اسناد مالکیت در روستاها با همکاری ثبت اسناد و املاک را یکی دیگر از شاخصهای توسعه روستایی در فارس دانست که بنیاد مسکن دنبال کرده است و گفت: ۲۸۳ هزار و ۲۱۳ سند مالکیت روستایی در فارس صادر شده است.
وی ادامه داد:در شهرهای زیر ۲۵ هزار نفر جمعیت نیز ۳۳ هزار و ۸۵۷ جلد سند مالکیت واحدهای مسکونی صادر شده است که اعطای اسناد مالکیت، موجب قانونمند شدن معاملات و جلوگیری از تخلفات و ایجاد انگیزه برای رونق اقتصادی در مناطق شهری و روستایی شده است.
مدیرکل بنیاد مسکن فارس اظهار داشت: تضمین مالکیت و ارزش دادن به تثبیت مالکیت خانههای مسکونی، جلوگیری از تعارض مالکان، وجود وثیقهای مطمئن برای اخذ تسهیلات، جلوگیری از مهاجرت جامعه روستایی به شهرها، برنامهریزی موثر در بازار خرید و فروش و قانونمند کردن این فعالیت و همچنین تسریع در امر آموزش و بهداشت، از نتایج اجرای این طرح است.
زمانی، فقدان اسناد املاک را باعث ایجاد مشکل در برنامهریزی اجتماعی و اقتصادی دانست و گفت: نبود مستندات در املاک و مستغلات، موجب میشود که معاملات به صورت غیررسمی صورت گیرد و همچنین به دلیل وجود اطلاعات ناقص، افرادی در فروش املاک ایجاد خدشه کنند.
وی از واگذاری اراضی به متقاضیان و زوجهای جوان به عنوان یکی دیگر از شاخصهای توسعه روستایی یادکرد و گفت: ۱۰۳ هزار و ۳۰۵ قطعه زمین تا کنون به متقاضیان در روستاهای استان فارس واگذار شده است، همچنین بنیاد مسکن با همراهی اداره کل امور عشایر استان ۱۳۵ طرح مطالعاتی اسکان عشایر تدوین کرده که ۶۱ طرح مصوب شده است، همچنین ۵۲ روستای استان فارس برای تهیه طرح مطالعاتی هدف گردشگری و حفظ بافت با ارزش فرهنگی و گردشگری شناسایی شده که این طرحها در ۴۶ روستا تصویب شده و ۱۴ طرح نیز در حال مطالعه است.
زمانی به موضوع واگذاری زمین در روستاها برای ایجاد انگیزه سکونت نیز اشاره کرد و گفت: بنیاد مسکن در برخی از روستاها زمین واگذار میکند، افرادی که در این موارد متقاضی هستند میتوانند با اخذ زمین مناسب و اقدام به ساخت و ساز زمینه افزایش جمعیت را هم فراهم کنند.
مدیرکل بنیاد مسکن فارس گفت: فارس به عنوان استان معین از سال ۶۹ که زلزله رودبار گیلان رخ داد تا سیل سال ۹۸ در استان خوزستان بازسازی ۱۹ هزار و ۱۷۱ واحد مسکونی را خارج از استان فارس انجام داده است.
مدیر کل بنیاد مسکن استان فارس، تامین مسکن شهری متناسب با سطوح درآمدی شهروندان را از اولویتهای بنیاد مسکن دانست و گفت: اجرای ۵ هزار و ۳۴ واحد مسکونی در قالب ۸۸ طرح دراستان فارس، طراحی یک هزار و ۳۳ واحد مسکونی در قالب ۳۷ پروژه در دست اجرا از جمله عملکردها در حوزه مسکن شهری است، همچنین دراین حوزه ۷۱ پروژه مسکونی با پیشرفت فیزیکی ۲۳ درصد برای ساخت ۲ هزار و ۱۰۷ واحد مسکونی در حال اجرا است.
زمانی با اشاره به استقبال کم نظیر متقاضیان طرح مسکن ملی در فارس به ویژه در مناطق جنوبی استان گفت: چهار هزار و ۲۵۶ قطعه زمین برای اجرای این طرح در فارس آماده شده است و ۲۲هزار و ۱۸۶ نفر برای مشارکت در این طرح نام نویسی کردهاند و شمار متقاضیانی که تایید نهایی شدهاند، پنج هزار ۹۸۷ نفر است.
وی اظهار داشت: با مشارکت بنیاد مسکن، یک هزار و ۱۴۳ نفر در قالب طرح مسکن ملی در بانکهای عامل مبادرت به افتتاح حساب کرده و ۲ هزار و ۷۷۷ نفر از متقاضیان نیز آورده خود را واریز کردهاند.
مدیر کل بنیاد مسکن استان فارس اضافه کرد: میزان آورده متقاضیان طرح مسکن اقدام ملی در این استان تاکنون یک هزار و ۱۶۶ میلیون ریال است و برای ۸۱ واحد پروانه ساخت صادر شده است.
به گفته زمانی، کار پیکنی برای ۵۷ واحد آغاز شده، ۵۷ واحد در مرحله اجرای اسکلت است و سایر عملیات زیرساخت نیز با پیشرفت مناسبی در حال اجراست.
وی، با برشمردن مزایای اجرای طرح اقدام ملی و حمایت دولت از این طرح، گفت: شهرستانهای لارستان، اوز، گراش، خنج و دیگر شهرهای جنوب استان فارس با استقبال کم نظیر از این طرح، رکورد کم سابقهای را در کشور به ثبت رساندند.