همزمان با تلاشهای بایدن برای کاهش سیل مهاجران؛
کنارگیری مسئول هماهنگ کننده امور مرزی کاخ سفید
همزمان با تلاشهای دولت جو بایدن برای کاهش سیل مهاجران از کشورهای آمریکای مرکزی، مسئول هماهنگ کننده امور مرزی کاخ سفید از سمت خود استعفا میدهد.
به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما؛ پایگاه اینترنتی "نیویورک تایمز" در مطلبی نوشت:«روبرتا جاکوبسن» (Roberta S. Jacobson) که قبلا سفیر آمریکا در مکزیک بود توسط «جو بایدن» رئیس جمهور آمریکا به عنوان مسئول امور مرزی انتخاب شده بود؛ او روز گذشته اعلام کرد در پایان ماه جاری از این سمت کناره گیری خواهد کرد.
روبرتا جاکوبسن گفت انتصاب او به عنوان دستیار ویژه رئیس جمهور و هماهنگ کننده امور مرزی در کاخ سفید برای مدت ۱۰۰ روز بوده که این زمان در پایان ماه آوریل خاتمه مییابد و او قصد دارد دولت را ترک کند.
این در حالیست که دولت آمریکا سخت در تلاش است تا سیل مهاجران از کشورهایی مانند هندوراس، گواتمالا و اسالوادور را کاهش دهد.
کاخ سفید به شکل فزایندهای بر تلاش برای کاستن از مهاجرت از سوی سه کشور السالوادور، گواتمالا وهندوراس و ریشه کنی مهاجرت از مرز مکزیک به آمریکا تاکید دارد.
بایدن وعده داده ۴ میلیارد دلار به این منطقه برای کاهش فساد، جلوگیری از خشونت، کاهش فقر و گسترش فرصتهای توسعه اقتصادی اختصاص دهد.
ماه گذشته رئیس جمهوری آمریکا اعلام کرد که هریس، معاونش، نقش پیشتازی را در تلاشهای کنترل مرزی ایفا خواهد کرد؛ اقدامی که به گفته مقامهای کاخ سفید الگوگرفته از نقش بایدن به عنوان معاون اوباما است و اهمیتی را که دولت او برای مسائل مهاجرتی قائل است نشان میدهد.
جاکوبسن در مصاحبه با نیویورک تایمز گفت مسئولیت جدید هریس تاثیری در تصمیم او برای کناره گیری از پست خود نداشته است.
بایدن همچنین به تازگی «ریکاردو زونیگا» را به عنوان نماینده ویژه در سه کشور ثالث شمالی (السالوادور، گواتمالا وهندوراس) منصوب کرد که بر اساس آنچه که در بیانه وزارت خارجه آمریکا درباره این انتصاب آمده است بهبود اوضاع در آمریکای مرکزی را هدف قرار میدهد.
مساله مهاجرت موضوع تازهای در آمریکا نیست و در دولت «دونالد ترامپ»، وی با اتخاذ تصمیمهای سختگیرانه در این حوزه ساخت دیوار مرزی با مکزیک را آغاز کرد. اما با روی کار آمدن دولت بایدن وی با صدور چندین فرمان اجرایی از جمله توقف ساخت این دیوار مرزی، مواضعی کاملا متفاوت با رئیس جمهوری پیشین در پیش گرفت.
فرمان مهاجرتی بایدن که گفته میشد در روزهای نخست انتظاراتی را در پناهجویان به امید آسانتر شدن شرایط مهاجرت به وجود آورده و بسیاری را از کشورهای آمریکای لاتین روانه مرزهای آمریکا کرده بود، اکنون ظاهرا به نقطه ضعف و بهانه انتقاد از دولت تازه کار بایدن تبدیل شده است.