وزیر علوم:
لزوم اجرای طرح ساماندهی آموزش عالی کشور
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری: طرح ساماندهی آموزش عالی کشور با موارد مختلفی که در آن دیده شده است، الزاما باید اجرا شود؛ البته با دقت و با ظرافت بیشتر، اما بدون توقف پیش خواهد رفت.
به گزارش خبرنگار حوزه آموزش عالی گروه علمی فرهنگی هنری
خبرگزاری صدا و سیما به نقل از روابط عمومی وزارت علوم، دکتر منصور غلامی در نشست مجازی رؤسای دانشگاهها و مؤسسات آموزشی، پژوهشی و فناوری با تاکید بر سلامتی همکاران و هموطنان در جریان افتوخیز کرونا در یک سال اخیر و توجه رؤسای دانشگاهها و مراکز علمی و پژوهشی به این مسأله گفت: لازم است مجموعه همکاران و جامعه دانشجویی را به مراقبت مستمر از آسیبهای این بیماری هم در بحث رعایت شیوه نامههای بهداشتی و هم تأمین اقلام بهداشتی توجه بدهیم.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با بیان اینکه وزارت علوم، بحث ساماندهی آموزش عالی کشور را با همکاری ستاد اجرایی نقشه جامع علمی کشور پیش میبرد، تصریح کرد: از این جهت که ساماندهی آموزش عالی مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی است، این برنامه باید با دقت و ظرافت اجرا شود.
وی با بیان اینکه مأموریتگرایی آموزش عالی جزو وظایف و تکالیف ابلاغی شورای عالی انقلاب فرهنگی است، افزود: همکاران محترم در دانشگاهها و مراکزی که در این زمینه تأخیر دارند، توجه کنند که ممکن است بعداً از یک ظرفیتی محروم شوند و یا با موضوعی ابلاغی مواجهه شوند که متناسب با وضعیتشان نباشد.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری همچنین به بحث بازنشستگی کارکنان آموزش عالی نیز اشاره کرد و گفت: در رابطه با بحث بازنشستگی کارمندان و اعضای هیأت علمی دانشگاهها، برخی دانشگاهها تأخیر و تعلل داشتهاند که این موضوع مشکلاتی را به لحاظ حقوقی و قانونی و پرداخت هم برای دستگاه و دانشگاه و هم برای کارکنان ایجاد میکند. بهتر است ابتدای هر سال لیست همکاران بازنشسته فراهم شود تا هم برنامهریزی صورت گیرد و همچنین کارکنان در جریان فرآیند بازنشستگی تان قرار گیرند.
وی در ادامه به بحث بازنگری در آییننامههای ارتقا، جذب اعضای هیأت علمی و دانشجویان دکتری اشاره کرد و گفت: بحثهای مختلفی در این حوزه مطرح است از جمله دانشگاه نسل چهارم، رشتههای حوزه علوم انسانی و هنر و همچنین ارتباط دانشگاه با جامعه و صنعت و مواردی از این قبیل که باید مورد توجه قرار گیرد.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری افزود: در این خصوص باید ضمن حفظ روند رشد علمی کشور، باقی زمینههای تأثیرگذاری دانشگاهها نیز دیده شود. در این زمینه باید حداکثر تا پایان اردیبهشت نظرات جمع بندی شده و با گستردگی که وزارت علوم در حوزههای مختلف علوم دارد، باید کار وسیع و سریعی را انجام دهیم.
آقای دکتر غلامی در بحث افزایش حقوقهای ۱۴۰۰ نیز گفت: در این راستا سه مرحله برای افزایش حقوق داریم؛ یک مرحله افزایش سنواتی ۲۵ درصد است که بعد از ابلاغ ضوابط مربوطه از سوی سازمان امور اداری و استخدامی، کارها را انجام خواهیم داد. مرحله دیگر سقف ۲.۵ میلیون تومان سقف افزایش است و مرحله دیگر بحث همسانسازی است که دو لایه دارد. یک لایه عمومی است و یک لایه هم بحث تمام وقتی است که مشغول تدوین ضوابط آییننامهای آن هستیم.
وی با تأکید بر همکاری نزدیک دانشگاهها و مراکزپژوهشی با مرکز نظارت، ارزیابی و تضمین کیفیت وزارت علوم گفت: درباره برنامههایی که در دانشگاهها و مراکز آموزشی عالی اجرا میشود، فارغ از محدودیتهای کرونا، مجموعه مدیران تلاش کنند که برنامهها حداکثر تحقق خود را داشته باشند. همچنین تلاش خانواده آموزش عالی برای تحقق اهداف و برنامهها نباید تحت تأثیر جریان رفتوآمد دولتها قرار گیرد و تأکید میکنیم که در برنامهریزیها و اجرای برنامهها، استناد به برنامههای بالادستی ضروری است و باید به آنها توجه داشته باشیم.