از هند تا کلمبیا
محدودیتهای قرنطینهای در سراسر جهان
میلیونها نفر در سراسر جهان از هند تا کلمبیا در تعطیلات آخر هفته ملزم به رعایت قرنطینه و ممنوعیت تردد شدند.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما به نقل از خبرگزاری فرانسه، میلیونها نفر در سراسر جهان از هند تا کلمبیا در تعطیلات آخر هفته تحت قرنطینه و ممنوعیت تردد قرار گرفتند و این در حالی است که کمپینهای واکسیناسیون در برابر کووید-۱۹ در اروپا تحت تاثیر مشکلات کمبود واکسن و نگرانیها در مورد عوارض جانبی واکسن ها، قرار گرفته است.
در حالی که شمار موارد جدید ابتلا در هند (بیش از ۱۳۲ هزار مورد ابتلا در یک روز) به شدت افزایش یافته است، ایالت مهاراشترا که به شدت تحت تاثیر موج همه گیری ویروس کرونا قرار گرفته است، از روز شنبه برای تعطیلات آخر هفته قرنطینه شد. اقدامی که ۱۲۵ میلیون نفر را شامل میشود و قرار است آخر هفتههای ماه آوریل تکرار شود.
نها تیاگی ۲۷ ساله، ساکن بمبئی (مرکز ایالت مهاراشترا) گفت: مردم ویروس کرونا را جدی نمیگیرند. من موافق قرنطینه نیستم، اما فکر نمیکنم که دولت گزینه دیگری داشته باشد.
بیمارستانهای دولتی در هند روز جمعه به علت کمبود واکسن مجبور شدند واکسیناسیون را متوقف کنند.
همچنین شهردار بوگوتا پایتخت کلمبیا اعلام کرد هشت میلیون نفر در این شهر در روزهای آخر هفته (شنبه و یکشنبه) قرنطینه میشوند. کلمبیا با حدود دو و نیم میلیون مورد ابتلا، پس از برزیل دومین کشور آمریکای لاتین است که بیشترین آمار مبتلایان را به خود اختصاص داده است.
همچنین موارد جدید ابتلا در آرژانتین به طور قابل توجهی افزایش یافته است و از روز شنبه ممنوعیت تردد شبانه برای مدت سه هفته در این کشور اعمال میشود.
البرتو فرناندز، رئیس جمهور آرژانتین گفت: کشور وارد موج دوم همه گیری شده و تنها در هفت روز گذشته شمار موارد جدید ابتلا در کشور ۳۶ درصد و در شهر بوئنوس آیرس -پایتخت این کشور- ۵۳ درصد افزایش داشته است.
در اروپا که موج سوم همه گیری بسیاری از کشورها را تحت تاثیر قرار داده است، کمپین کند واکسیناسیون با نگرانیهایی در مورد عوارض جانبی احتمالی واکسنهای آسترازنکا و جانسون اند جانسون مواجه شده است.
سازمان داروی اروپا روز جمعه اعلام کرد در حال بررسی ارتباط احتمالی بین واکسن جانسون اند جانسون و موارد بروز لختگی خون است و تحقیقات خود را در مورد واکسن آسترازنکا که به خاطر بروز همین نشانهها و مشکلات عروقی زیر سوال رفته است، گسترش میدهد.
سازمان داروی اروپا روز چهارشنبه اذعان کرد ایجاد لختههای خونی باید به عنوان عوارض جانبی «بسیار نادر»، اما حاد واکسن آسترازنکا به خصوص در مورد افراد جوان، ذکر شود.
در پی اعلام چهار مورد ایجاد لختگی خون پس از تزریق واکسن جانسون اند جانسون که یکی از آنها مرگبار بوده است، این نهاد اروپایی روز جمعه از آغاز تحقیقاتی در مورد واکسن جانسون اند جانسون برای عوارض جانبی مشابه خبر داد.
همچنین سازمان داروی اروپا روی ارتباط احتمالی واکسن آسترازنکا و مشکلات عروقی تحقیق میکند. این سازمان روز جمعه اعلام کرد در حال بررسی پنج مورد بروز سندروم نشت مویرگی -نشت پلاسما از رگهای خونی که موجب تورم بافتها و کاهش شدید فشار خون میشود- است.
از سوی دیگر، سازمان غذا و داروی آمریکا روز جمعه اعلام کرد در حال حاضر ارتباطی بین تشکیل لختههای خونی و واکسن کووید-۱۹ ساخت شرکت داروسازی جانسون اند جانسون پیدا نشده است.
هر دو واکسن آسترازنکا و جانسون اند جانسون از روش فناوری با وکتور آدنو ویروس استفاده میکنند.
در حال حاضر به علت بی اعتمادی کشورها به واکسن آسترازنکا، بسیاری از کشورها برای استفاده از این واکسن محدودیت سنی قائل شده یا حتی استفاده از آن را به حال تعلیق درآورده اند. به عنوان مثال استفاده از این واکسن در انگلیس برای افراد بالای ۳۰ سال محدود شده است یا در سوئد افراد بالای ۶۵ سال و در فیلیپین، پرتغال، هلند یا آلمان افراد بالای ۶۰ سال میتوانند از این واکسن استفاده کنند. منطقه خودمختار کاستیا و لئون در اسپانیا و دانمارک نیز استفاده از این واکسن را کاملا به حال تعلیق درآورده اند. هنگ کنگ نیز روز جمعه از بیم عوارض جانبی این واکسن و عدم تاثیر آن بر روی گونههای جدید ویروس کرونا، استفاده از آن را به حال تعلیق درآورد.
روز جمعه پیش از اعلام این خبر از سوی سازمان داروی اروپا، فرانسه نیز اعلام کرد در مورد ۵۳۳ هزار فرد زیر ۵۵ سال در این کشور که دز نخست واکسن آسترازنکا را تزریق کرده اند، برای دز دوم، از واکسنهای دیگر یعنی فایزر/بیوان. تک و مدرنا استفاده خواهد شد.
اما کمی بعد، سازمان جهانی بهداشت اعلام کرد به علت نبود دادههای کافی در این مرحله، تغییر واکسن کووید-۱۹ را در دز دوم توصیه نمیکند.
از سوی دیگر، اثربخشی واکسنها در برابر گونههای جدید ویروس کرونا همچنان زیر سوال است.