شبکه تلویزیونی المیادین:
آمریکا، مانع فعالیت راه آهن سوریه-عراق-ایران است
آمریکا می کوشد با جلوگیری از فعالسازی خط راه آهن دیرالزور، محاصره تحمیلی به سوریه را کامل و مانع ارتباط سوریه با عراق و نیز ایران بشود.
به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما به نقل از شبکه تلویزیونی المیادین، آمریکا مانعی بر سر راه فعال شدن راه آهن استان دیر الزور که بر اساس توافق هشت سال پیش سوریه-عراق-ایران، این کشورها را به یکدیگر و به کشورهای عرب خلیج فارس متصل میکند، است. خط راه آهن در حومه شمالی استان دیر الزور از برجستهترین نقاط عطف منازعه بین واشنگتن و دمشق است، زیرا این خط آهن در فعالسازی مجدد خط تجاری زمینی با بغداد و از آنجا تا تهران و کشورهای عرب خلیج فارس دارای اهمیت است.
رضا الباشا خبرنگار المیادین در گزارشی از دیر الزور گفت آنهایی که نقاط استقرار ارتش آمریکا را در آن سوی خط آهن نزدیک به شهر دیر الزور زیر نظر دارند به اهمیت این خط آهن برای واشنگتن واقف هستند.
آمریکاییها در سه نقطه مستقر هستند که از میدان نفتی کونکو آغاز میشود و یک نقطه دیگر در میدان نفتی العزب و نقطه سوم نیز در شهرک صنعتی در شهر دیر الزور قرار دارد. این سه نقطه، یک خط درگیری ترسیم کرده است که واشنگتن برای حفظ آنها و جلوگیری از فعالسازی این خط آهن تلاش میکند. آمریکا در تلاش است با جلوگیری از فعالسازی خط راه آهن دیرالزور، محاصره تحمیلی به سوریه را کامل کند و مانع ارتباط سوریه با عراق و کشورهای عرب خلیج فارس و نیز ایران بشود.
محمد کمال الجفا پژوهشگر در امور سیاسی و نظامی گفت: «فعالسازی مجدد خطوط ریلی بین تهران-بغداد-دمشق جزو خطوط قرمز آمریکاست؛ بنابراین ملاحظه میکنیم حملات مکرر به نیروهای زمینی و نیز اجازه ندادن به نیروهای ارتش عربی سوریه برای متصل کردن دو منطقه مرزی با هدف متوقف کردن خطوط ریلی است که کار احداث خطوط ریلی از سمت سوریه ۹۷ درصد و از سمت عراق ۸۵ درصد کارهایش انجام شده است.»
خط راه آهن حد فاصل بین افراد مسلح قسد مورد حمایت آمریکا و ارتش سوریه در این منطقه است. این خط ریلی همچنین یکی از محورهای مهم منازعه است. آمریکا با توسل به زور مانع فعال شدن این خط ریلی است. خبرنگار ادامه داد ما الان وارد کوچههای نزدیک خط ریل میشویم تا نیروهای قسد که نزدیک هستند ما را نبینند. آنان با ما صد متر فاصله دارند و خط راه آهن حد فاصل بین ما و آنهاست. اوایل سال ۲۰۱۲ میلادی، سوریه-ایران و عراق درباره ایجاد یک خط تجاری که این سه پایتخت را به هم مرتبط کند توافق کردند. خط راه آهن یکی از مهمترین محورهای این توافقنامه بود که تا بغداد اجرا شده است. مرحله دوم آن از عراق به سوریه است که متوقف مانده، زیرا واشنگتن مانع فعالیت این خط راه آهن بین بغداد و دمشق است.