مقابله با کرونا
ممنوعیت استفاده از واکسن آسترازنکا در استرالیا
در پی لخته شدن خون افراد گیرنده واکسن آسترازنکا، دولت استرالیا این واکسن را از سبد واکسیناسیون خود حذف کرد.
به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما به نقل از سیدنی، در پی دریافت گزارشهایی از علائم ناگوار واکسن آسترازنکا از جمله لخته شدن خون، پس از تزریق بر روی افراد گیرنده آن، دولت استرالیا این واکسن را از سبد واکسیناسیون خود حذف کرد. سرانجام پس از چند روز کشمکش فراوان و مذاکرات فشرده پیرامون تاثیر مخرب واکسن آسترازنکا، دولت استرالیا تصمیم گرفت واکسن آسترازنکا را از سبد واکسیناسیون سراسری خود حذف میکند.
این تصمیم پس از آن اتخاذ شد، که گزارشهایی از تاثیر نامطلوب این واکسن بر روی برخی افراد گیرنده گزارش شد. در پی این گزارشها، کارشناسان و مقامات بهداشتی استرالیا دولت این کشور را برای جلوگیری از تزریق آن تحت فشار قرار دادند. هر چند دولت استرالیا به دلیل سرمایه گذاری فراوان برای تولید این واکسن در داخل و همچنین خرید مقدار زیادی از آن از خارج از کشور مخالف سرسخت این تصمیم بود، ولی در نهایت تسلیم فشارها شد و تزریق این واکسن را برای افراد زیر ۵۰ سال در استرالیا ممنوع کرد.
این در حالی است بعد از آنکه دولت آفریقای جنوبی استفاده از واکسن انگلیسی "آسترازنکا" برای مقابله با ویروس کرونا را متوقف کرد، استرالیا با اصرار بر موثر بودن این واکسن بر روی انواع جدید ویروس کرونا به دنبال استفاده از این واکسن بود. در پی تردیدهایی که بعضی کشورها از جمله آفریقای جنوبی در استفاده از واکسن آسترازنکا ایجاد کردند، گروهی از کارشناسان سازمان جهانی بهداشت (WHO) در نشستی اثربخشی واکسن کروناویروس آسترازنکا را بررسی می کنند. نتایج اولیه برخی مطالعات حاکی از آن است واکسن آسترازنکا اثربخشی لازم را ندارد اما این مطالعات به طور کامل منتشر نشده است.