الاخباریه سوریه:
دیدار بشار اسد با فرستاده ولادیمیر پوتین
روسیه بر حمایت قاطع کشورش از سوریه و تمامیت ارضی آن تأکید کرد.
به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما به نقل از شبکه تلویزیونی الاخباریه سوریه، بشار اسد رئیس جمهور سوریه روز پنج شنبه الکساندر لاورنتیف فرستاده ویژه رئیس جمهور روسیه و هیئت همراه او را در دمشق به حضور پذیرفت. دو طرف در این دیدار درباره مواضع مشترک مورد توجه دو کشور بحث و تبادل نظر و بر عزم راسخ خود برای ادامه و توسعه همکاریهای دو جانبه و تلاش برای دستیابی به راه حل مشکلات ناشی از سیاست برخی کشورهای غربی علیه سوریه تأکید کردند. دفتر مطبوعاتی ریاست جمهوری سوریه در بیانیهای اعلام کرد بشار اسد و الکساندر لاورنتیف در این دیدار بر اراده دو کشور برای کاهش پیامدهای ناشی از تحریمهای ظالمانه تحمیلی علیه سوریه تاکید کردند.
هیات روس در این دیدار بار دیگر موضع مسکو در حمایت از حاکمیت ملی و یکپارچگی خاک سوریه را یادآور شد و اعلام کرد، روسیه با هرگونه اقدام که ناقض حاکمیت ملی سوریه باشد و موجب ادامه جنگ در این کشور شود، مخالف است. برپایه این گزارش، دو طرف تاکید کردند هرگونه پیشرفت در روند سیاسی حل بحران سوریه باید مبتنی بر پایبندی همه طرفها به مبانی اصلی این روند از قبیل مبارزه با گروههای تروریستی و دفاع از یکپارچگی خاک سوریه است و اینکه هیچکس نمیتواند این مبانی را نادیده بگیرد. همچنین لاورتنیف گفت، روسیه خواهان ریشه کنی گروههای تروریستی در سراسر خاک سوریه است.
حضور ارتش روسیه در جنگ سوریه، وارد پنجمین سال خود شده است. تصمیم روسیه برای ورود به میدان جنگ پس از درخواست دمشق از مسکو صورت گرفت چراکه نیروهای ارتش سوریه در جنگ علیه گروههای شورشی و تروریستی تا پاییز ۲۰۱۵ میلادی در موقعیت بحرانی قرار داشتند، اما دخالت روسیه و ارائه کمکهای مشاورهای و استقرار یگانهای پلیس نظامی افزون بر پشتیبانی هوایی از عملیات ارتش سوریه، کمک کرد تا توازن قوا در میدان جنگ معکوس و ارتش سوریه از جبهه دفاع به جبه حمله منتقل شود و توانست بیشتر سرزمینهای قلمرو خود را آزاد کند. تغییرات میدانی سبب شد تا "روند مذاکرات آستانه" با مشارکت روسیه، ترکیه، ایران، سوریه و نمایندگان مخالف شکل بگیرد تا از طریق تشکیل کمیته قانون اساسی، نشانههایی از روند حل و فصل سیاسی با گفت وگوی سوری - سوری به عنوان تنها مکانیسم راه حل اختلافات ظهور کند، اگرچه تاکنون به دلایل مختلف نتیجه مذاکرات به سطح مطلوبی نرسیده است.