پخش زنده
امروز: -
مدیر کل امور پژوهشی وزارت علوم: مسئول هر نشریه علمی میتواند برای شناسه دار کردن دیجیتالی مقالات اقدام کند.
آقای محسن شریفی در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، افزود: در کشور ما در چهار دهه گذشته پژوهش و فناوری رونق پیدا کرد و دستاوردهای متنوعی به همراه داشت که یکی از آن دستاوردها یافتههای علمی و پژوهشی تحت عنوان مقاله است به طوری که هم در عرصه بین الملل جایگاه انتشارات علمی ما در مجلات معتبر بین المللی و پایگاههای استندادی دنیا قابل ستایش است و هم در سطح منطقه رتبه استنادی ایران در بین کشورهای اسلامی قابل توجه است.
وی گفت: رتبه علمی ما در بین مجلات چشمگیر است و گزارشهای پایگاههای استنادی اسکوپوس و وب آی ساینس نشان میدهد که بیش از ۶۴ هزار مقاله از سوی پژوهشگران ایرانی سالانه در نشریات بین المللی منتشر میشود البته همین میزان مقاله نیز در بیش از هزار و ۳۰۰ نشریه داخلی منتشر میشود.
آقای شریفی افزود: حجم پژوهشهای علمی در مراکز علمی کشور شامل دانشگاه، پژوهشگاه و مؤسسات آموزشی و پژوهشی قابل توجه است و باید این دستاورد علمی رشد و توسعه پیدا کند.
وی با بیان اینکه شاهد هستیم تمامی مقالات منتشر شده در پایگاههای استنادی و نشریات علمی کشور دارای کد ملی و یا شناساگر دیجیتالی است، گفت: همین وضعیت باید برای مقالات ایرانی که در نشریات داخلی به چاپ میرسد هم ایجاد شود به طوری که هر مقاله دارای یک شناساگر دیجیتال باشد.
مدیر کل امور پژوهشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با اشاره به مزایای اجرای این طرح افزود: شناسنامه دارکردن مقالات هویت نویسنده، ناشر و مقاله را حفاظت میکند تا جعل و تخلف در راستای آن مقاله شکل نگیرد و هم دسترسی را برای دریافت اطلاعات مقاله آسان میکند و هم مالکیت معنوی نویسنده حفظ میشود.
آقای شریفی گفت: انحرافات علمی و سوء استفاده از افراد یا مؤسسات از مقالات در کشورهای مختلف وجود دارد و با شناسنامه دار کردن آنها این امکان کاهش پیدا میکند.
وی تأکید کرد: تاکنون به همت وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و مرکز منطقهای اطلاعات علوم و فناوری جهان اسلام در شیراز، زیرساختهای لازم برای اجرای این طرح آغاز شده و شناسنامه ملی برای مقالات در نشریات داخلی تحقق پیدا کرده است و از این پس تمامی مقالاتی که در نشریات داخلی منتشر میشوند دارای شناساگر دیجیتالی و یا کد ملی هستند که در صفحه نخست مقاله درج میشود و پژوهشگران میتوانند با جستجوی آن کد در فضای مجازی به آن مقاله دست پیدا کنند و از هرگونه انحرافات علمی و سوء استفاده هم جلوگیری بعمل میآید.
آقای شریفی گفت: نویسندگان و مسؤولان نشریهها خیالشان راحت باشد و مطمئن باشند که مقالاتی که منتشر میشود هیچگونه انحرافی در آن صورت نمیگیرد و مالکیت افراد حفظ میشود.
وی تأکید کرد: نحوه دریافت کد ملی یا شناساگر دیجیتالی برای هر مقاله از سوی نشریه ایجاد میشود یعنی دانشجویان با ارسال مقاله به نشریه موردنظر دیگر فعالیتی در قبال دریافت کد ملی و شناساگر دیجیتالی ندارند و تمامی مراحل دریافت کد ملی و یا شناساگر دیجیتالی را نشریه انجام میدهد.
مدیر کل امور پژوهشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری افزود: امیدواریم همه نشریات علمی وارد این فرآیند شوند و این شناساگر را برای مقالات دریافت کنند البته ما هم در سطح وزارت علوم کمک میکنیم تا این امر در نشریات علمی سریعتر تحقق پیدا کند.