در یادداشتی بررسی شد،
سودان و وعدههای پوشالی آمریکا
پرداخت غرامت ۳۳۵ میلیون دلاری سودان به آمریکا نشان داد مقامات سودانی همچنان به کمکهای آمریکا و رژیم صهیونیستی چشم دوخته اند سیاستی که به نظر میرسد موجب وخیمتر شدن شرایط اقتصادی این کشور شود.
به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما، مجتبی شاهسونی کارشناس مسائل بین الملل در یادداشتی درباره روابط سودان و آمریکا نوشت: وزارت امور خارجه آمریکا چهارشنبه هفته گذشته اعلام کرد ۳۳۵ میلیون دلار از مقامات سودان به عنوان غرامت قربانیان بمب گذاریهای سال ۱۹۹۸ در سفارتخانههای آمریکا در کنیا و تانزانیا، حمله به ناو آمریکایی «یو اس اس کول» در سال ۲۰۰۰ و همچنین کشته شدن «جان گرانویل» کارمند وزارت خارجه آمریکا در سال ۲۰۰۸ از سودان دریافت کرده است.
طرح شوم آمریکا برای سودان
سودان کشوری است که در منطقه میان شاخ آفریقا، خلیج فارس و شمال آفریقا واقع شده و از هنگام سرنگونی بشیر، پرتنش است. این کشور یکی از مهمترین کشورهای اسلامی است که همواره حامی مقاومت بوده و در راستای حمایت از جبهه مقاومت فلسطین، هزینههای زیادی را پرداخت کرده است، اما اعلام علنی عادی سازی روابط میان این کشور و رژیم صهیونیستی نشان داد که امریکا و غرب نقشه دیگری برای این کشور مسلمان کشیده اند. سودان پس از امارات، بحرین و مراکش به عنوان چهارمین کشور به روند عادی سازی روابط اعراب با رژیم صهیونیستی که توسط دولت ترامپ پیشنهاد شد، پیوست.
اقتصاد بیمار سودان و پرداخت غرامت به آمریکابا نگاهی به وضعیت اقتصادی سی سال گذشته سودان، جنگهای داخلی، بیثباتی نظام سیاسی، ضعف ارزش کالاهای تولیدی در بازارهای داخلی و جهانی و سیاستهای نادرست اقتصادی از عمده دلایل فقر اقتصادی سودان به شمار میرود شرایطی که به نظر میرسد تصمیمات اشتباه حاکمان این کشور به خصوص در حوزه سیاست خارجی از عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی گرفته تا پرداخت غرامت به آمریکا نیز نمیتواند دوایی برای اقتصاد بیمار سودان باشد.
توهم بهبودی شرایط با عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستیمقامات سودانی درحالی غرامت ۳۳۵ میلیون دلاری به امریکا پرداخت کردند که با خروج از فهرست سیاه آمریکا امیدوارند از مزایای اقتصادی نهادهای مالی بین المللی، چون بانک جهانی همچنین کمکهای کشورهای دیگر بهرهمند شوند. البته مقامات سودان امیدوار بودند غرامت آنها بخشیده یا توسط متحدان آمریکا پرداخت شود، اما این اتفاق رخ نداد و هفته گذشته این کشور مجبور به پرداخت این غرامت شد. از سویی دیگر «فیصل محمد صالح» وزیر اطلاع رسانی سودان اعتراف کرد که آنچه در مورد عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی گفته شده و اینکه این سیاست صلح و آرامش را برای طرفهای مذاکره کننده به ارمغان میآورد، یک توهم است.
با این حال به نظر میرسد توجیههای مقامات سودانی و وعدههای بهبود شرایط اقتصادی در سایه عادی سازی روابط میان سودان ورژیم صهیونیستی نیز نتوانسته است از خشم مردم و اعتراضات به این اقدام بکاهد. در همین راستا اکثر احزاب سودانی اسرائیل را رژیمی غاصب توصیف کرده اند.
نتیجه گیری:علیرغم همه خلف وعدههای آمریکا، اما مقامات سودانی همچنان به کمکهای آمریکا و رژیم صهیونیستی چشم دوخته اند غافل از اینکه رابطه با آمریکا و رژیم صهیونیستی نه تنها فایدهای برای سودان نخواهد داشت بلکه این رویکرد روز به روز شرایط اقتصادی این کشور را بدتر نیز خواهد کرد شرایطی که میتواند خشم مردم سودان را بیش از پیش به دنبال داشته باشد.