به گزارش
خبرگزاری صداوسیماي مرکز گیلان آیت الله رسول فلاحتی امروز در دیدار مدیرکل و معاونان میراث فرهنگی ، گردشگری و صنایع دستی استان ، گردشگری را دارای دو جنبه ظرفیت و تهدید برای ملتها عنوان کرد و افزود: کشور ایران محل تلاقی فرهنگهای مختلف محسوب میشود و بر این اساس گردشگر هنرمند میتواند برای دیگران نیز ایجاد هنر کند.
وی با بیان اینکه گردشگری انسان را هوشمند میکند ، تصریح کرد: همه امور را میتوان برندسازی کرد بنابراین برندسازی فقط برای کالا نیست و میتوان برای گردشگری و دیگر موارد نیز برندسازی انجام داد.
آیت الله فلاحتی ، خواستار تبلیغ دین در امور گردشگری شد و افزود: با وقوع انقلاب اسلامی به دنبال تمدن سازی نوین اسلامی هستیم و این امر باید در تمام امور نهادینه شود.
وی بر زیباسازی مناطق ورودی گیلان هم تاکید کرد و گفت: مسافر و گردشگر باید از فضای زیبای استان لذت ببرد.
نماینده ولی فقیه در گیلان با اشاره به اینکه فرهنگ دینی و بومی استان بسیار عالی است ، گفت: باید این فرهنگ غنی را به گردشگران انتقال داد و در این خصوص باید رابطه اداره کل میراث فرهنگی با ستاد امر به معروف و نهی از منکر تقویت شود.
آیت الله فلاحتی صنایع دستی و تبدیلی گیلان را نیازمند توجه ویژه دانست و افزود: کالا و صنایع دستی فاخری در استان داریم که میتواند تبدیل به برند ملی شود.
آیت الله فلاحتی خواستار نظارت جدی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی برای جلوگیری از ویرانگری بوم گردان شد و تاکید کرد: استان گیلان دارای مفاخر مادی و معنوی و همچنین سرمایههای انسانی بسیاری است.
وی خواستار تشکیل اتاق اندیشه ورز برای ارتقای جایگاه فرهنگ مذهبی و بومی گیلانیها شد و افزود: از دانشگاهیان و مفاخر استان در تشکیل اتاق اندیشه ورز میراث فرهنگی ، گردشگری و صنایع دستی گیلان کمک بگیرید.
مدیر کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گیلان نیز در این دیدار به ورود ۵ میلیون و ۲۰۰ هزار نفر گردشگر در نوروز ۱۴۰۰ به این استان اشاره کرد و گفت: در نوروز امسال یک میلیون خودرو وارد گیلان شده است.
مسعود حلاج پور از مرمت کاخ سردار امجد با اختصاص ۳ میلیارد تومان اعتبار در تالش خبر داد و افزود: این عمارت به منظور نمایش فرهنگ و تمدن غرب گیلان برای نمایش مردم بازسازی میشود.
وی با بیان اینکه برندسازی صنایع دستی در برنامه اداره کل میراث فرهنگی ، گردشگری و صنایع دستی گیلان است ، گفت: رشتی دوزی را با محوریت رشت به عنوان شهر هنرهای ملی کشور به ثبت رساندیم.
مدیر کل میراث فرهنگی ، گردشگری و صنایع دستی گیلان به سرمایه گذاری بیش از یک هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان سرمایه گذاری در بخش گردشگری استان توسط بخش خصوصی در سال ۱۳۹۹ اشاره کرد و افزود: پارسال ۱۷۰ طرح گردشگری با سرمایه گذاری یک هزار و ۲۵۰ میلیارد تومان و اشتغالزایی یک هزار و ۵۰۰ نفر در گیلان به بهره برداری رسید.
حلاج پور با اشاره به وجود ۲۵ هزار هنرمند صنایع دستی در گیلان، تصریح کرد: ۱۲ هزار نفر در بخش گردشگری استان شاغل هستند.