اهداف بی بی سی از یکسان انگاری مخالفان مذاکره با امریکا با راستگرایان امریکایی
بی بی سی فارسی با مقایسه نادرست مخالفان مذاکره مستقیم با امریکا بر سر برجام با جناح راستگرای مخالف توافق هسته ای در این کشور, دو هدف را دنبال می کند نخست مداخله در انتخابات ایران و دوم اینکه دولت بایدن یک فرصت برای ایران و رفع مشکلات اقتصادی مردم است.
تردیدی وجود ندارد که تحریم های امریکا علیه ایران, تاثیر منفی بر معیشت مردم گذاشته است و تلاش برای رفع تحریم ها رضایتمندی آنان را به همراه خواهد داشت و حتی مقام معظم رهبری نیز برای رفع مشکلات مردم فرمودند که اگر بتوان تحریم را رفع نمود حتی یک ساعت هم نباید تاخیر کرد" اما با توجه به عملکرد دولت امریکا در توافق هسته ای هیچ عقل سلیمی نمی پذیرد که بدون رفع تحریم ها و راستی آزمایی آنها ایران بار دیگر به تعهدات هسته ای خود طبق برجام بازگردد چرا که در آن صورت چنین اقدامی به منزله خلع سلاح خود و از دست دادن اهرم های فشاری است که می تواند به تضعیف قدرت ایران برای بازگرداندن امریکا به برجام و رفع تحریم ها منجر شود.
آن هم در شرایطی که دولت جدید امریکا همچنان مواضع متناقضی در باره بازگشت به برجام مطرح می کند بطوریکه از یکسو از طولانی کردن برجام و گنجاندن بندهای دیگری در آن و از سوی دیگر از زمان بر بودن لغو تحریم ها سخن می گوید . در چنین شرایطی اگر ایران با عبور از شروط خود به تعهدات برجامی اش بازگردد آن هم در شرایطی که رفع تحریم ها بر اساس استدلال مقام های امریکایی زمان بر خواهد بود در واقع تهران با عملکرد خود زمان بیشتری را به دولت امریکا هدیه خواهد کرد تا همچنان با حفظ اهرم های فشار, ایران را به دادن امتیاز بیشتر وادار نماید.
هر چند فعالیت هسته ای ایران صلح آمیز است اما از نظر غربی ها, افزایش ذخایر غنی سازی اورانیوم به معنای نزدیکی به ساخت سلاح هسته ای است و باز گشت ایران به تعهدات خود به معنای دور شدن از این تهدید و دستیابی امریکا به فرصت برای اعمال فشار بیشتر است.
در این فضای واقع گرایی است که در داخل کشور جناح های سیاسی و نمایندگان مجلس به تیم دیپلماسی دولت روحانی گوشزد می کنند تا امریکا به عنوان کشوری که ابتدا بدون مذاکره از برجام خارج شد و تعهدات هسته ای خود را نقض کرد تحریم ها را لغو نکند و لغو آنها راستی آزمایی نشود از مواضع خود عقب نشینی ننماید.
اما این رویکرد خردمندانه در فضا سازی رسانه های وابسته به غرب چون بی بی سی فارسی اینگونه تعبیر می شود که منتقدان دولت, تندروهایی هستند که مایل نیستند مردم از فشار تحریم ها رها شوند و با جلوگیری از موفقیت دیپلماسی دولت روحانی مایل نیستند جناح اصلاح طلبان در آستانه انتخابات گشایش سیاسی در برجام ایجاد نماید.
این نوع فضاسازی بی بی سی فارسی به ویژه واژه سازی و دادن نسبت تندرو و افراطی ها به یک جناح سیاسی در داخل کشور حکایت از این دارد که رسانه های غربی سعی دارند با مداخله در انتخابات آتی ایران و مهندسی افکار عمومی, سبد آرای مردم را به سمت یک جناح خاص هدایت نمایند.
و البته این پایان ماجرا نیست در شرایطی که در عمل هیچ گام مثبتی ازسوی دولت بایدن در لغو تحریم های غیر قانونی امریکا علیه ایران مشاهده نشده است بی بی سی فارسی در مصاحبه با "الی کوهانیم" مقام سابق وزرات خارجه امریکا در دولت ترامپ می کوشد مخالفان مذاکره با امریکا را با جناح راستگرای دولت ترامپ مقایسه و وانمود کند که دولت بایدن فرصتی برای ایران و رفع تحریم ها و کاهش فشارهای اقتصادی مردم است.
"الی کوهانیم" دراین گفتگو در بیان علت مخالفت خود با بازگشت دولت بایدن به برجام ادعا می کند چون ایران هر دلاری که دریافت کمی کند به شبهنظامیان تروریست خودشان در حزب الله لبنان، حوثی ها و یا حماس می دهد.
این مقام دولت سابق ترامپ در ادامه هم با ادعای موثر بودن اهرم های فشار حداکثری خواستار ادامه فشارها بر ایران می شود.
---------------------------------
رضا محمدمراد