پخش زنده
امروز: -
سخنگوی ستاد انتخابات کشور با بیان اینکه همه مقدمات برای برگزاری انتخابات در خرداد ماه فراهم شده است؛ گفت: انتخابات ۸ کلانشهر تمام الکترونیکی برگزار میشود.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ به نقل از پایگاه اطلاع رسانی وزارت کشور، سید اسماعیل موسوی گفت: از روز شانزدهم فروردین نامنویسی از داوطلبان انتخابات ششمین دوره شوراهای اسلامی روستا در بیش از ۳۸ هزار روستا و تیره عشایری در سراسر کشور آغاز شده است.
دبیر ستاد انتخابات کشور با تشریح اینکه فرآیند ثبتنام داوطلبین یک هفتهای است؛ گفت: طبق روال ثبتنام از داوطلبان انتخابات ششمین دوره شوراهای اسلامی روستا از ساعت ۸ صبح آغاز میشود و تا ساعت ۱۸ ادامه خواهد یافت و دواطلبان در طی این هفت روز فرصت دارند کار ثبت نام شان را نهایی کنند.
موسوی در پاسخ به این پرسش که منظور از تیره عشایری چیست؛ گفت: هر کدام از تیرههای عشایری که دارای ۲۰ خانوار یا ۱۰۰ نفر جمعیت باشد، واجد شرایط داشتن شورا خواهد بود.
وی گفت: در کشور بیش از ۴۰۰ تیره عشایری در سراسر کشور واجد شرایط داشتن شوراست و تشکیل شوراهای اسلامی در این تیرهها طبق قانون انجام میگیرد.
موسوی همچنین در پاسخ به این سوال که تیرههای عشایری معمولا با موضوع کوچ مواجه هستند؛ چه برنامه ریزی برای این موضوع در نظر گرفته شده است؟ گفت: محوریت برنامه ریزی در این عرصه با فرمانداریها بخشداری هاست و در این خصوص برنامه ریزیهای لازم برای برگزاری انتخابات شان در هر کجا که باشند، پیش بینی شده است.
موسوی همچنین در خصوص واجدان شرایط ثبت نام کنندگان هم گفت: تعداد اعضای اصلی شورای روستاهای زیر ۱۵۰۰ نفر جمعیت، سه نفر و روستاهای بالاتر از ۱۵۰۰ نفر جمعیت، پنج نفر هستند.
دبیر ستاد انتخابات کشور خاطرنشان کرد: داوطلبان شورای روستاهای زیر ۱۵۰۰ نفر باید سواد خواندن و نوشتن داشته باشند و داشتن مدرک تحصیلی دیپلم برای داوطلبان شوراهای روستایی با جمعیت بیش از ۱۵۰۰ نفر ضروری است.
سخنگوی ستاد انتخابات در خصوص میانگین روستاهای کشور هم گفت: در مجموع از ۳۸ هزار روستای موجود در سراسر کشور، ۲ هزار و ۵۳۳ روستا دارای بیش از ۱۵۰۰ نفر جمعیت هستند.
وی همچنین گفت: وضعیت نظام وظیفه، گواهی نداشتن سوء پیشینه و اسناد سجلی برای هر دو گروه شوراها الزامی است و باید همراه داشته باشند.
موسوی در خصوص روشهای چندگانه در خصوص ثبت نام با توجه به شیوع ویروس کرونا گفت: موضوع کرونا از یک سال گذشته در کشور وجود دارد و در این خصوص پیش بینیهای بهداشتی تهیه شده است.
وی اضافه کرد:تلاش ما این است حضور مردم را در در فرایند ثبت نام کم کنیم و در این خصوص داوطلبان میتوانند با استفاده از روشهای نصب اپلیکیشن (نرم افزار) مربوطه روی گوشی همراه خود، نصب بر روی دسکتاپ رایانه شخصی، مراجعه به دفاتر پیشخوان دولت یا با حضور در بخشداریها نسبت به بارگذاری مدارک و ثبت نام در پورتال وزارت کشور اقدام کنند.
موسوی تشریح کرد: این روش ثبت نام تا امروز موفقیت آمیز بوده و استقبال خوبی از سوی داوطلبان داشته است.
دبیر ستاد انتخابات در خصوص روند ثبت نام هم گفت: ثبت نام داوطلبان شوراهای روستاها در بخشداری و در شهرها در فرمانداریها صورت میگیرد.
دبیر ستاد انتخابات در پاسخ به سوالی در خصوص اینکه پس از پایان نامنویسی از داوطلبان در ۲۲ فروردین، چه فرایند طی میشود؛ گفت: باید از چهار مرجع ذیصلاح؛ وزارت اطلاعات، دادگستری، نیروی انتظامی و سازمان ثبت احوال برای هر کدام از داوطلبان استعلام گرفته شود، اما قانونگذار پیشبینی کرده است ابتدا هیئتهای اجرایی بررسی مقدماتی درخصوص داوطلبان روستاها داشته باشند و اگر شناخت کافی نسبت به فرد مورد نظر نداشتند یا مظنون بودند، از چهار مرجع ذیصلاح استعلام گرفته شود.
موسوی همچنین در باره جمع بندی ثبت نام شوراهای شهر در سال گذشته گفت: در طول یک هفتهای که ثبتنام شوراهای اسلامی شهر انجام شد، ۵۱ هزار و ۲۲۰ نفر برای ۱۳۹۰ شهر اقدام به ثبت نام کردهاند که مردان ۸۸ درصد از داوطلبان و زنان ۱۲ درصد از داوطلبان را تشکیل میدهند.
موسوی با اشاره به اینکه تا روز شانزدهم فروردین ماه ثبتنام ۸ هزار نفر در انتخابات شورای روستاها نهایی شده است؛ گفت: ۱۲۰ هزار کرسی در شورای روستاها وجود دارد و در این خصوص انتظار میرود ۲۰۰ هزار نفر در این انتخابات ثبتنام کنند.
دبیر ستاد انتخابات کشور در خصوص موضوع انتخابات الکترونیک هم گفت: انتخابات الکترونیک را یک مجموعه میدانیم. یعنی همه مراحل ۲۵ گانه از ثبت نام تا شمارش آراء الکترونیکی باشد و در این خصوص طبق توافقات صورت گرفته با هیئت نظارت در مجلس شورای اسلامی مقرر شده است در ۸ کلانشهر و تعدادی از مراکز استانها بجز تهران تمام ۲۵ فرآیند انتخابات الکترونیکی اجرا شود.
موسوی در پاسخ به سوال دیگری ثبت نام سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری هم گفت: ثبت نام داوطلبان انتخابات ریاست جمهوری از ۲۱ اردیبهشت به مدت ۵ روز ثبت نام انجام خواهد گرفت.
موسوی تشریح کرد: ثبت نام انتخابات ریاست جمهوری صفر تا صدش در وزارت کشور انجام میگیرد. برای همین از الان در وزارت کشور امادگیهای لازم برای پذیرش داوطلبان ریاست جمهوری تدارک دیده شده است.
موسوی در خصوص ثبت نام میان دورهای مجلس شورای اسلامی و خبرگان رهبری هم گفت: روند ثبت نام انتخابات میان دورهای مجلس به اتمام رسیده است و ۸۷۷ نفر ثبت نام شان نهایی شد، اما ثبت نام خبرگان رهبری که از روز ۱۳ فروردین آغاز شده است تا نوزدهم همین ماه ادامه دارد.
موسوی در پایان صحبت هایش به روز رای گیری انتخابات اشاره کرد و گفت: امسال با عطف به موضوع کرونا شعبههای اخذ رای افزایش یافته و همچنین نرم افزار شعبه یاب با هدف یافتن شعبه خلوت تعبیه شده است و در نهایت در حال بررسی افزایش ساعت رای گیری هستیم.