جمعی از کارشناسان برجسته پاکستانی در وبینار بین المللی، سند جامع همکاری بلندمدت ایران و چین را عاملی برای توازن قدرت در منطقه توصیف کردند.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما از اسلام آباد، جمعی از کارشناسان برجسته پاکستانی در وبینار بین المللی، سند جامع همکاری بلند مدت ایران و چین را عاملی برای توازن قدرت در منطقه توصیف کردند. وبینار بین المللی "چارچوب جدید همکاری ایران – چین، امنیت منطقهای و چشم انداز پیشرفت اقتصادی" به همت اداره توسعه شبکه و ارتباطات پاکستان با حضور کارشناسان و نمایندگانی از ایران، چین و پاکستان برگزار شد. شرکت کنندگان در این وبینار با بررسی تمام جوانب امضای سند همکاری ۲۵ ساله ایران و چین تصریح کردند: با توجه به نقش روزافزون چین در عرصههای مختلف جهانی به خصوص در سطح اقتصاد بینالملل، امضای سند همکاری چین و ایران سبب توازن قدرت در منطقه خواهد شد.
کارشناسان در این گفتگوی اقتصادی افزودند: این سند همکاری میتواند نقطه عطفی در شکوفایی اقتصادی منطقه از طریق توسعه اتصالات میان کشورهای خاورمیانه باشد. در این وبینار تاکید شد: افزایش روابط تجاری ایران با چین در شرایطی که این کشور تحریمهای آمریکا را باوجود بحران همه گیر کرونا متحمل شده، بسیار خوشایند است، بی شک همکاری بلندمدت دو کشور به مرور زمان منافع آمریکا در منطقه را به خطر میاندازد. با توجه به تنش شدید میان آمریکا و چین و قرار گرفتن پاکستان بر سر دوراهی واشنگتن – پکن، توازن قدرت در منطقه در پی افزایش همکاریها چندجانبه میان کشورهای منطقه برای پاکستان نیز بسیار حائز اهمیت و سودآور خواهد بود.
سرلشکر "اسد درانی" رییس سابق سازمان اطلاعات ارتش پاکستان، دکتر "دین جی" مدیر اجرایی موسسه تحقیقاتی بین المللی "چنگدوی" چین، "حسن بت" کارشناس امور سی پک، دکتر "احسان صدیقی" محقق و پژوهشگر اندیشکده بین المللی مطالعات و تحقیقات تهران و دکتر " نجم عباس" مدیر اجرایی اداره توسعه شبکه و ارتباطات پاکستان از جمله شرکت کنندگان در این وبینار اقتصادی بودند.