پخش زنده
امروز: -
مدیرکل اطلاعات آذربایجانشرقی، ارزش ریالی و ارزی پروندههای مفاسد اقتصادی تشکیل شده در استان در یک سال گذشته را ۶۲ هزار و ۳۵۹ میلیارد ریال و ۵ میلیون و ۳۰۰ هزار دلار اعلام کرد.
او در خصوص مناقشه قره باغ و تاثیر آن بر امنیت منطقه نیز گفت: در بحث قره باغ، سرویس های اطلاعاتی بشدت وارد شدند البته با تدبیر و ورود به موقع حجت الاسلام و المسلمین آل هاشم موضوع مدیریت شد در مناقشه قره باغ یک نفر که 8 سالی با سرویس های اطلاعاتی کار می کرد دستگیر شد و برنامه انها درگیر کردن مسائل قومی در قضیه قره باغ بود.
وی افزود: دشمن در عرصه رسانه از بدو پیروزی انقلاب اسلامی به دنبال سرنگونی نظام و متوقف کردن حرکت پرشتاب نظام است و امروز به این نکته رسیده است که برای تحقق این هدف باید به ایجاد شکاف بین مردم و حاکمیت دست بزند.
وی ادامه داد: دشمن در مثلث شوم استکبار جهانی، نظام سلطه ، غرب و عربستان _که از نظر مالی حمایت می کند _ تاکنون هر آنچه که از دست شان بر می آمد کرده اند ولی برنامه هایشان محقق نمی شود چرا که مردم پشتیبان نظام هستند.
وی ایجاد یاس و ناامیدی در جامعه با استفاده از مشکلاتی نظیر گرانی، فشار اقتصادی، بی کفایت نشان دادن حاکمیت در حل مشکلات، تلاش برای ترویج بی بند و باری در جامعه، حمله به مقدسات، تضعیف مباحث دینی و مذهبی و دامن زدن به اختلافات قومی و مذهبی را از جمله اقدامات دشمن برای ایجاد شکاف بین مردم و حاکمیت برشمرد.
وی یادآور شد: دامن زدن به اختلافات قومی و مذهبی برنامه جدی دشمن در سال 1400 است و با استفاده از گروه های تجزیه طلب وابسته به خارج از کشور هزینه های کلانی برای ایجاد اختلافات کرده است.
وی تصریح کرد: شاید پیشتر دشمن از تقابل گروه های تجزیه طلب استفاده می کرد اما اکنون تحقق اهداف خود را در تشکیل گروه های هم سو و معاند نظام جستجو می کند.
مدیرکل اطلاعات آذربایجان شرقی با اشاره به مشکلات اقتصادی و معیشتی جامعه گفت: به کسانی که قصد سو استفاده از شرایط پیش آمده برای کسب سود نامشروع خود به بهای افزایش نابهنجار قیمت های اقلام مورد نیاز سفرههای مردم را دارند هشدار می دهیم سیستم اطلاعاتی کشور با قدرت و با سرعت برخورد پشیمان کنندهای با این گونه سو استفاده گران خواهد داشت.
وی اضافه کرد: در بخش برق با شناسایی و کشف 9 هزار دستگاه ماینر، روزانه از تضییع 250 میلیون تومان بیت المال در حوزه برق مصرفی، جلوگیری کردیم.
جلوگیری از زمین خواری 41 هکتار از اراضی در شهرک خاوران به ارش 7 هزار میلیارد تومان، بررسی انحراف در مزایده پروژه آب شرب تبریز از پرونده های پیگیری شده در کمیته پایش بود.
به گفته مدیر کل اطلاعات استان در سال 99 در حوزه نرم، 60 کمیته اقدام برای رفع موانع تشکیل شد.
به گفته مدیر کل اطلاعات استان، کشف 230 تن کود شیمیایی، کشف و برخورد با باند کلاهبرداری سازمان یافته از طریق فروش 50 هزار فقره چک بلامحل در تبریز به ارزش 18 هزار میلیارد ریال که منجر به دستگیری 19 نفر در این پرونده شد، از جمله پرونده های تشکیل شده در حوزه سخت است.
وی گفت: نمونه ای دیگر از برخورد های سخت به پرونده های برخورد با صراف متخلف ارز به ارزش 50 هزار میلیارد ریال کشف و شناسایی و برخورد با متخلفان وام قرض الحسنه وام ازدوج مربوط می شود که وام های 15 ، 30 و 50 میلیون تومانی به افراد مستحق نمی رسید که در همین تخلف وام قرض الحسنه، 428 پرونده تخلف به ارزش 10 میلیارد تومان تشکیل شد.
وی با اشاه به برخورد اداره کل اطلاعات استان با شرکت هرمی غیر مجاز یونیک فاینانس که ارز را از کشور خارج می کرد، گفت: سرشاخه های استانی دستگیر شدند و دستور برگشت 5 هزار دلار به کشور داده شد.
وی با بیان اینکه هم اکنون سرشاخه ی اصلی از انگلیس پیام داده است که فعالیت خود را گسترش خواهد داد گفت: البته شکل سوددهی و جذب افراد در این شرکت هرمی اغوا کننده است، از این رو ضروری است مردم فریب این وعده ها را نخورند.
اداره اطلاعات اسناد را ارائه می کند
وی در بخشی از صحبتهای خود به روند بررسی پرونده های کاندیداهای شورا اشاره کرد و گفت: در حوزه های انتصاب فرهنگی حقیقتا در حوزه مسائل اخلاقی ذره ای اغماض نمی کنیم، اما در مورد بررسی صلاحیت کاندیدا ها قانونا وظیفه بررسی سوابق و ارائه مستندات را داریم اما تصمیم گیرنده نهایی نیستیم و تایید یا رد داوطلب در انتخابات شورا بر عهده هیات نظارت است.
وی رویکرد وزارت اطلاعات را در مورد انتخابات تشویق مردم برای مشارکت حداکثری اعلام کرد و گفت: باید با مشارکت حداکثری افراد سالم را انتخاب کنیم، خواست دشمن عدم مشارکت است و باید برای ایجاد زمینه مشارکت حداکثری گام برداشت.
قاچاق از معدن اندریان را رد نمی کنیم، بیشتر چپاول است تا قاچاق
مدیرکل اطلاعات استان به مشکلات معادن از جمله معدن طلای اندریان و مس سونگون اشاره کرد و گفت: قاچاق از معدن اندریان را رد نمی کنیم، این موضوع بیشتر چپاول است تا قاچاق، ولی به جد پیگیر هستیم.
وی یادآور شد: هر چند از نظر قاچاق معادن، نیروی انتظامی مسئول رسیدگی است، اما با توجه به چپاول معدن، طرحی تهیه شده و به زودی اجرا می گردد.
وی ادامه داد: در اندریان قاچاقچیان و سردسته های افراد شناسایی شده اند و مسئولان معدن هم یک ماه مهلت دارند تا مسئولیت خود را در قبال معدن قبول کنند یا کنار بکشند.
وی با اشاره به اینکه در حوزه معدن مس سونگون در آینده نزدیک شاهد تحرکات جدی خواهیم بود گفت: مدیریت استان مصمم است ظرفیت مس در استان نتیجه بخش باشد چرا که زیر ساختها تقریبا آماده شده و این اقدام قطعا در کسب و کار مردم استان تاثیر مثبت خواهد داشت.
مدیرکل اطلاعات استان یادآور شد: در کل معادن مشکلات عدیده ای در استان ایجاد کرده اند و یکی از مهمترین مسائل استان معادن است که چرا به طور درست از ظرفیت معادن استفاده نمی شود.
وی گفت: مدیریت استان به دنبال سیاستگذاری دقیق و جامع براساس وضعیت و ظرفیت های معادن استان است.