پخش زنده
امروز: -
بهار نارنج، شکوفه درخت نارنج است که در عطرسازی و ساختن اسانس و تولید انواع نوشیدنیهای فصلی و عرقیات و … کاربرد بسیار دارد. شکوفه درخت نارنج در فصل بهار درخت را زینت و در پاییز و زمستان، جای خود را به میوه نارنج میدهد.
به گزارش خبرنگار حوزه دانشگاه گروه علمی فرهنگی هنری خبرگزاری صداوسیما به نقل از روابط عمومی جهاد دانشگاهی؛ آقای دکتر سعید توکلی، سرپرست مرکز آنالیز و فرآوری گیاهان دارویی و عضو هیات علمی پژوهشکده گیاهان دارویی در خصوص خواص بهار نارنج اظهار کرد: این گیاه منبع بسیار خوبی از مواد مغذی و مواد معدنی ضروری است که برای بدن بسیار مفید هستند.
وی با اشاره به اینکه در روزهای گرم تابستان که دمای هوا بالا میرود و میزان تعریق بدن زیاد میشود، خلقوخوی بسیاری از آدمها تحت تاثیر قرار میگیرد و تند میشود، برای پیشگیری از این حالت توصیه میکنیم هر روز عصر نصف لیوان عرق بهار نارنج را با نصف لیوان آب و ۲ قطعه یخ مخلوط کنید و آن را با یک قاشق سکنجبین شیرین کرده و میل کنید.
آقای دکتر توکلی عنوان کرد: افزودن بهار نارنج در چای موجب کمک به هضم غذا شده و ناراحتیهای معده را کاهش میدهد. همچنین بهار نارنج دارای آنتیاکسیدانهای بسیاری است که از بدن در مقابل رادیکالهای آزاد محافظت کرده و در نتیجه موجب کاهش خطر ابتلای فرد به بیماریهای جدی و مزمن میشود.
وی دیگر خواص این گیاه را خاصیت ضد سرطانی، ضد آلرژی، مدر، ضد التهابی بودن و تقویت کننده سیستم ایمنی بدن دانست و گفت: بهار نارنج در کاهش شدت علائم یائسگی بسیار موثر است و موجب تنظیم سطح فشار خون از طریق افزایش گردش خون در رگها میشود.
سرپرست مرکز آنالیز و فرآوری گیاهان دارویی اظهار کرد: آب بهار نارنج باعث بسته شدن منافذ پوست میگردد و بخور بهار نارنج، پوست چهره را باز میکند. همچنین برای رفع سرگیجه و بهبود سرماخوردگی، بوییدن بهارنارنج و دم کرده آن برای رفع سکسکه به کار میرود.
عضو هیأت علمی پژوهشکده گیاهان دارویی خاطر نشان کرد: استفاده زیاد از عصاره بهار نارنج سبب بالا رفتن فشار خون و افزایش ضربان قلب میشود و افراد دچار بیماری قلبی باید از استفاده بیش از حد آن پرهیز کنند. همچنین بهار نارنج در دوران بارداری و شیردهی بایستی با احتیاط مصرف شود. زیاده روی در خوردن عرق بهار نارنج و زیاد بوئیدن بهار نارنج سبب بیخوابی میشود، از این خاصیت میتوان در مواقع نیاز به نخوابیدن استفاده کرد.
آقای دکتر توکلی تصریح کرد: برای جلوگیری از آسیب دیدن لباسها توسط حشرات، بهجای استفاده از نفتالین که بد بوست میتوان از پوست و شکوفههای خشک نارنج استفادهکرد. اثر بهار نارنج در ظرف مسی تا هفت سال و در ظرف شیشهای تا یک سال باقی میماند.