پخش زنده
امروز: -
رزمی کاران پارسال در کنار محدودیتهای کرونایی، حواشی ریز و درشتی را هم شاهد بودند.
به گزارش خبرنگار اخبار ورزشی خبرگزاری صدا و سیما، حال و روز رزمی کاران در سال ۹۹ بهتر از سایر ورزشکاران نبود. در سالی که مسابقات برون مرزی یکی پس از دیگری لغو شد، رشتههای رزمی هم نتوانستند، در نیمه نخست سال برنامه خاصی داشته باشند. از این رو مسابقات و برنامههای مجازی، آنها را از انزوا خارج کرد تا با بهتر شدن شرایط بتوانند، در ماههای آخر سال از ستاد مبارزه با کرونا در ورزش، مجوز برگزاری اردوها و لیگهای خود را دریافت کنند.
اما با وجود برنامههای محدود و مجازی، حاشیههای برخی فدراسیونهای رزمی بیشتر از متن آن بود.
رفع تعلیق نامحدود
رفع تعلیق فدراسیون جودو بعد از حدود یک سال و نیم بهترین اتفاق برای اهالی ورزش بخصوص جودوکاها بود. آرش میراسماعیلی رییس فدراسیون جودو در این مورد میگوید؛ "دادگاه CAS (دادگاه عالی ورزش) با توجه به اینکه هیچ مادهای در آیین نامه انضباطی فدراسیون جهانی مبنی بر علت تعلیق فدراسیون ایران، پیدا نکرد، تعلیق نامحدود ایران را غیرقانونی دانست و پرونده فدراسیون ایران را دوباره به کمیته انضباطی فدراسیون جهانی ارجاع داد. "
تیم ملی چطور انتخاب شد؟
بعد از آن هم فدراسیون جودو با رایزنیها توانست مجوز حضور در مسابقات قهرمانی آسیا را بگیرد و ملی پوشان ایران از ۱۷ تا ۱۹ فروردین در رقابتهای آسیایی "بیشکک" قرقیزستان به روی تاتامی میروند.
فدراسیون جودو بلافاصله تیمی پنج نفره را برای حضور در مسابقات آسیایی معرفی کرد که هدایت آن برعهده محمدرضا حاج یوسف زاده و محسن ذکریا کادر فنی تیم جوانان گذاشته شد. همین موضوع در روزهای اخیر با اعتراض برخی جودوکاها همراه شده است که چرا مبنای انتخاب نفرات اعزامی مشخص نیست. دراین خصوص حتی حضور جودوکاها در سوپرلیگ ۲ روزه هم نادیده گرفته شد.
احکام دوست داشتنی!
البته صدور احکام بیش از حد و وقت و بی وقت رییس فدراسیون حتی در دوران تعلیق هم در نوع خود جالب توجه بود. رییس فدراسیون جودو در یک سال و نیم گذشته حدود ۶۰ حکم با عناوین و افراد مختلف صادر کرد که هنوز کارایی آنها بدرستی مشخص نیست. برخی از این احکام در همین مدت کوتاه برای چند نفر با تغییراتی همراه شده است.
تکواندو و نگرانی برای هادی پور
تکواندو در کنار ۲ اعزامی که اواخر سال گذشته به رقابتهای بین المللی ترکیه و بلغارستان داشت، در بخش پومسه (اجرای فرم تکواندو) در مسابقات مجازی آسیایی و جهانی ۲۱ مدال کسب کرد.
اما پارگی رباط صلیبی آرمین هادی پور تکواندوکار المپیکی ایران در فاصله کمی از بازیهای المپیک توکیو اهالی تکواندو را نگران کرده است. مصدومیت رباط زانوی قهرمان المپیکی تکواندو در زمان تعطیلی اردوها و در تمرینات انفرادی، هنگام تمرین با تیم دانشگاه آزاد در لیگ برتر تشدید شد تا سرانجام این ورزشکار با پارگی رباط صلیبی زانو نیاز به جراحی پیدا کرد. او میگوید؛ "به سختی برای رسیدن به سهمیه المپیک تلاش کرده است و نمیخواهد، به راحتی این بازیها را از دست بدهد. "
فریبرز عسکری سرمربی تیم ملی هم در این باره گفت: "هادی پور باید جراحی کند و بعد از آن هم ۶ ماه برای آمادگی زمان نیاز دارد که این موضوع باعث میشود، المپیک را از دست بدهد؛ بنابراین طبق تجربههای قبلی تصمیم گرفتیم، او را بدون جراحی آماده حضور در المپیک کنیم و برایش تمرینات خاص و فیزیوتراپی در نظر گرفته ایم. "
شوک با سیلی
هادی ساعی مدیر فنی تیم ملی تکواندو و تیم فرمانیه تهران در دور اول لیگ برتر پارسال پررنگترین حاشیه تکواندو را ساخت. درگیری عجیب او و سیلی که به صورت دبیر سازمان لیگ زد، باعث محرومیتش از حضور در سالن و جریمه نقدی شد، اما در جریان دور دوم مسابقات حضورش در خانه تکواندو باعث شد تا دبیر سازمان لیگ استعفا دهد! مجید نیری دبیر فدارسیون تکواندو در خصوص حضور ساعی در لیگ برتر گفته است؛ "باتوجه به اعتراض آقای ساعی به کمیته استیناف، حضورش در سالن مسابقات بدون ایراد است. "
طلسم شکنی در بوکس
بالاخره بعد از ۱۱ سال وقفه سال ۹۹ فرصتی بود، تا اهالی رینگ دوباره در لیگ مبارزه کنند. لیگ برتر بوکس اواخر پارسال به میزبانی اراک برگزار شد. حسین ثوری رییس فدراسیون بوکس با اشاره به انجام ۲۵۰ تست کرونا از مجموعه عوامل برگزاری مسابقات و ورزشکاران حاضر در لیگ برتر، گفت: "برگزاری لیگ در سال گذشته نقطه عطفی در اجرای برنامههای فدراسیون بود. لیگ در شرایطی مناسب و قرنطینه با حضور تیمهای قدرتمند و قراردادهای قابل قبولی برگزار شد که برای ورزشکاران به خصوص ملی پوشان نتایج خوبی همراه داشت. "
فدراسیون بوکس نخستین فدراسیون ورزشی بود که در دوران کرونا دو اردوی مشترک خارجی با تیمهای سوریه و جمهوری آذربایجان برپا کرد. علیرضا استکی سرمربی تیم ملی بوکس برگزاری تمرینات مشترک با تیمهای خارجی را بعد از حدود یک سال دوری از مسابقات برای بوکسورها ضروری دانست و گفت: "نیاز بود تا بوکسورها با حریفانی تمرین کنند و مسابقه دهند که از لحاظ قدرت بدنی سنجیده شوند. "
دردسر یا حمایت
البته که رییس فدراسیون بوکس میگوید؛ "تیمهای ملی بزرگسالان و جوانان ما هر یک حامی مالی جداگانهای دارند و تا به حال تاخیری در پرداخت حقوق ملی پوشان نداشته ایم. "، اما نمیشود، از چکهای برگشتی یکی از حامیان مالی فدراسیون گذشت که این مشکل همچنان در بخش حقوقی فدراسیون پیگیری میشود.
پرحاشیه مثل ووشو
ووشو سال ۹۹ را با تغییر در راس فدراسیون شروع کرد که مهدی علی نژاد معاون فعلی ورزش قهرمانی وزیر ورزش و جوانان، بعد از ۱۳ سال جای خود را به امیر صدیقی داد.
کارشناسان معتقدند؛ لقب پرحاشیهترین فدراسیون رزمی پارسال با چهار دوپینگی در مسابقات جهانی و دانشجویی به ووشو رسیده است. مهدی علی نژاد معاون ورزش قهرمانی و حرفهای وزیر ورزش و جوانان بعد از این اتفاقات که در زمان ریاست وی رخ داده است، میگوید؛ "نباید با ۲ تا سه تست مثبت همه افتخارات را نادیده بگیریم. شاید برای بعضیها گران تمام شد و یا شاید هم حضورم در معاونت وزارت ورزش خوشایند برخیها نبود و این حرف و حدیثها را ساختند، بهرحال موضوعی عادی بود. "
پس از جنجال دوپینگیها و اعتراضات شهربانو و سهیلا منصوریان در مصاحبههای خود، کمیته انضباطی فدراسیون آنها را با محرومیت روبرو کرد که بعد این محرومیت به حالت تعلیق درآمد.
جنجال در لیگ برتر
با وجود برگزاری مناسب لیگ برتر، مسابقه فینال به علت اعتراض تیم پاس برگزار نشد تا این تیم از طرف کمیته انضباطی نقره داغ شود. امیر صدیقی در این باره میگوید؛ "انضباطی شدن تیم پاس یک خواست عمومی از طرف خانواده ووشو بود و همکارانم در این کمیته با بررسی دقیق شرایط، احکام خود را صادر کردند. "
حمیدرضا منصوریان سرمربی تیم پاس ناجا هم با اعلام اینکه وقتی ناداوریها را به اطلاع رییس فدراسیون رسانده اند، به آنها گفته است که تیم خود را از بازی خارج کنند، گفت: "خودشان بریدند و دوختند تا تیم دانشگاه آزاد اول شود. اجازه ندادیم ورزشکاران اذیت و مصدوم شوند، به همین علت در فینال؛ مسابقه ندادیم، اما باید از اول میگفتند که یک دورهمی است و به توافق برسید تا تیم دانشگاه قهرمان شود. "
سکوت کاراته از نوع سرمربی
بهمن عسکری ملی پوش المپیکی کاراته پارسال را سال سخت خود نامید، چون به ویروس کرونا مبتلا شد. سکوت اعتراضی سید شهرام هروی سرمربی تیم ملی کاراته هم یک سال ادامه داشت، اما ملی پوشان بعد از حضور در سوپرلیگ، در نخستین لیگ جهانی ۲۰۲۱ به میزبانی ترکیه، پنج مدال رنگارنگ در دو بخش مردان و بانوان کسب کردند. سعید حسنی پور مربی تیم ملی کاراته در پایان این مسابقات اعلام کرد؛ "بعد از برگزاری هشت مرحله اردوی تیم ملی، ارزیابی خوبی از ملی پوشان در مسابقات ترکیه داشتیم و تیم کومیته ایران بار دیگر ثابت کرد که بهترین تیم دنیا است. "
با این حال سوپرلیگ کاراته پارسال نیمه کاره ماند تا ادامه مسابقات به امسال موکول شود، ضمن اینکه سوپرلیگ بانوان هم با توجه به حدنصاب نرسیدن تعداد تیمها برگزار نشد.
سالی خاص برای رزمی کاران
اگر چه تعویق یک ساله المپیک و لغو برخی رقابتهای بین المللی که حکم انتخابی المپیک را داشت، با بالا رفتن سن برخی ورزشکاران نخبه ایران همراه شد و شانس المپیکی شدن دوباره را از ورزشکارانی مثل احسان روزبهانی گرفت، برخیها را با ویروس کرونا درگیر کرد و برخی هم به لحاظ روحی، فنی و جسمانی با آسیبهایی روبرو شدند، اما رویای حضور در المپیک هنوز هم در بین سهمیه داران وجود دارد و آنها همچنان تلاش میکنند تا بهترین نتایج را در توکیو کسب کنند.
در کنار همه حواشی رشتههای رزمی، در سال خاص ورزشیها با فعالیتهای محدود و مجازی، برگزاری لیگ برگ برنده برای رزمی کارانی بود که جزء آخرین رشتههای ورزشی مجوز مسابقات خود را از ستاد مبارزه با کرونا دریافت کردند تا همچنان انگیزه مبارزه داشته باشند.