سهم نوسازی مدارس ، امسال؛ ۵ درصد اعتبارات عمرانی کشور
سهم نوسازی مدارس از محل اعتبارات عمرانی کشور به ۵ درصد افزایش یافته است.
مهرالله رخشانی مهر عصر دیروز در مشهد افزود: ظرفیتهای قانون بودجه برای مدرسه سازی اکنون به ۸۶ هزار میلیارد ریال افزایش یافته است در حالی که در سال ۹۶ چهار هزار و ۸۰۰ میلیارد ریال بود.
وی گفت : از سال ۱۳۹۸ تاکنون مدارس نیازمند تخریب ، بازسازی و مقاوم سازی در کشور از ۳۰ درصد به ۱۹ و نیم درصد کاهش یافته که سهم مدارس تخریبی از آن فقط هفت درصد است.
رییس سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس گفت: همه کلاسهای خشتی و گلی نیز برچیده، همه بخاریهای نفتی از کلاسهای درس جمع آوری شده است و فقط ۴۸ هزار بخاری گازی وجود دارد.
رخشانی مهر خسارات وارده به مدارس ناشی از بحرانهایی از جمله سیل در استانهای گلستان و خوزستان و زلزله کرمانشاه هم به بهترین وجه ممکن مدیریت شده است، به طوری که فقط در کرمانشاه از زمان وقوع زلزله تاکنون روزانه یک کلاس درس تحویل شده و هم اکنون سرانه فضای آموزشی در این استان به ۷ دهم مترمربع افزایش یافته است.
وی با اشاره به نقش خیران در توسعه فضای آموزشی کشورافزود: از ۸ سال گذشته تاکنون خیران مدرسه ساز ۸۵ هزار میلیارد ریال در حوزه مدرسه سازی تعهد کرده اند که از این محل حدود ۵۰ درصد کلاسهای درس به تعداد حدود ۸۰ هزار به طور کامل بازسازی یا با مشارکت آنان ساخته شده است.
معاون وزیر آموزش و پرورش گفت بیان کرد: سازمان نوسازی مدارس در کنار خیران از اعتبارات ملی بیش از ۴۰ هزار میلیارد ریال برای تکمیل طرحهای نیمه تمام خیرساز و تامین سهم خود برای تکمیل آن تامین و تخصیص داده است.
رخشانی مهر افزود : در طرح آجر به آجر که با هدف فرهنگ سازی و مشارکت بیشتر مردم در مدرسه سازی طراحی شد، بیش از یک میلیون نفر در کشور با میانگین هر نفر هشت هزار تومان مشارکت کردند.