هشدار سازمانهای بشر دوستانه
افزایش ناامنی غذایی در اروپا
سازمانهای بشر دوستانه در اروپا درباره افزایش نگران کننده ناامنی غذایی در میان جوانان هشدار میدهند.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما به نقل از روزنامه آمریکایی نیویورک تایمز، در حالی که شیوع ویروس کرونا وارد دومین سال خود شده است، سازمانهای بشر دوستانه در اروپا درباره افزایش نگران کننده ناامنی غذایی در میان جوانان هشدار میدهند.
این وضعیت در پی افزایش تعطیلی مکانهای تحصیلی، کاهش تعداد مشاغل و اخراج افراد در خانوادهها به وجود آمده است. تعداد فزایندهای از افراد با گرسنگی و فشارهای روز افزون مالی و روانی روبرو میشوند.
میزان وابستگی به کمکهای غذایی در اروپا رو به افزایش است همانطور که میلیونها نفر در سراسر جهان با بحران در حال تشدید در خصوص نحوه رفع نیازهای غذایی اولیه خود روبرو هستند. در حالی که اقتصاد جهانی برای خارج شدن از بدترین رکود خود از زمان جنگ دوم جهانی تقلا میکند، میزان گرسنگی رو به افزایش است.
در منطقهای در پاریس یک بانک توزیع مواد غذایی وجود دارد که دانشجویان آن را اداره میکنند و برخی اوقات پانصد جوان برای دریافت سهمیه مواد غذایی مقابل آن صف میکشند.
در فرانسه که دومین اقتصاد بزرگ اروپا محسوب میشود، نیمی از بزرگسالان، دسترسی محدود یا غیر مطمئنی به مواد غذایی دارند. حدود یک چهارم افراد به طور منظم از صرف یک وعده غذا در روز صرف نظر میکنند.
امانوئل مکرون رئیس جمهور فرانسه پس از آن به وجود یک بحران فزاینده اعتراف کرد که تعدادی از دانشجویان در شهرهای سراسر فرانسه تظاهرات کردند. فرانسه کشوری است که در آنجا تحصیلات عالی یک حق تلقی می شود و دولت بیشتر هزینهها را میپردازد. مکرون یک طرح کمک رسانی از جمله پرداخت غذاهای یک یورویی در دانشگاه ها، حمایت روانشناسی و بررسی کمک مالی به افرادی که درآمدهای خانواده هایشان رو به کاهش است اعلام کرد.
شیوع ویروس کرونا باعث ایجاد شرایط اضطراری اجتماعی شده و مردم را به سرعت دچار تنگدستی کرده است.
ناامنی غذایی در میان دانشجویان در زمان پیش از همه گیری کرونا نیز وجود داشت. در عین حال، این مشکل زمانی که کشورهای اروپایی قرنطینههای سراسری را تابستان سال گذشته برای مهار ویروس کرونا اعمال کردند افزایش یافته است.
سازمانهای کمک رسانی که عمدتاً به تأمین مواد غذایی برای پناهجویان، افراد بی خانمان و افراد زیر خط فقر میپرداختند، همچنین توجه خود را متوجه افزایش تقاضاها در میان جوانها کرده اند. تعداد بزرگسالان کمتر از ۲۵ سال که برای دریافت مواد غذایی در صف میایستند افزایش یافته است و حدود ۴۰ درصد از مجموع این افراد، نیازمند دریافت کمکهای غذایی هستند.
بیش از ۸ میلیون نفر در فرانسه سال گذشته به بانکهای توزیع مواد غذایی مراجعه کردند که این رقم در سال ۲۰۱۹، پنج و نیم میلیون نفر بود.
بر اساس اعلام فدراسیون بانکهای توزیع مواد غذایی اروپا، تقاضا برای دریافت کمک غذایی در سراسر اروپا به میزان ۳۰ درصد افزایش یافته است.