به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما، مرکز همدان، سیاوش رهبر میگوید: ۱۱۲ نفر از این تعداد در ۲ مرکز همدان و نهاوند، روزانه از خدمات کاردرمانی، گفتار درمانی، فیزیوتراپی و هنردرمانی بهره مند میشوند.
او اضافه کرد: برای ۱۱۲ کودک هر کدام حدود ۸۰۰ هزار تومان ماهانه به مراکز اوتیسم یارانه پرداخت میشود، خانوادهها هم بین ۱۰۰ تا ۳۰۰ هزار تومان بسته به وسع مالی به این مراکز پرداخت میکنند.
وی با بیان اینکه اختلال اوتیسم در این استان رو به رشد است و شاهد شیوع این بیماری هستیم تاکید کرد: با توجه به روند رو به رشد اوتیسم از خانوادهها انتظار میرود با ارتقای آگاهی و افزایش حساسیت از روند رو به رشد تولد کودکان دارای اختلال اوتیسم جلوگیری کنند.
رهبر اضافه کرد: در صورت همراهی و مشارکت خانوادهها میتوان بین ۲ تا پنج سالگی این بیماری را تشخیص داد چرا که سن طلایی تشخیص اوتیسم ۲ تا پنج سالگی است.
سرپرست معاونت امور توانبخشی بهزیستی استان همدان اظهار داشت: در صورت حساسیت خانوادهها در کمتر از ۲ سالگی یا تا پنج سالگی میتوان بیماری را تشخیص داد و گام نخست تشخیص اوتیسم، مشاهده برخی علائم از سوی خانوادهها است.
رهبر ادامه داد: همچنین در سامانه سازمان بهزیستی یک سری تست بارگذاری شده است که خانوادهها با مراجعه به سایت و پاسخ به سوالها میتوانند بیماری را تشخیص بدهند.
وی خاطر نشان کرد: همچنین در صورت مشکوک شدن به ابتلا فرزندشان به اوتیسم خانوادهها میتوانند به مراکز اوتیسم در نهاوند و همدان برای انجام تستهای تشخیصی مراجعه کنند.
سرپرست معاونت امور توانبخشی بهزیستی استان همدان، مراجعه به پزشکان متخصص کودکان را نیز توصیه کرد و گفت: سازمان بهزیستی اقدام به تجهیز اتاق "هنر درمانی" یا "نمایش درمانی" مراکز شبانه روزی و روزانه از جمله مراکز اوتیسم کرده است.
رهبر خاطرنشان کرد: بهزیستی با هزینه کرد حدود ۲۱۰ میلیون تومان اقدام به تجهیز اتاق هنر مراکز شبانه روزی و روزانه کرد که به هر مرکز هفت میلیون تومان رسید.
وی با بیان اینکه ۱۳ فروردین به عنوان روز جهانی اوتیسم نامگذاری شده است اظهار داشت: افراد اوتیسمی گوشه گیر بوده و توان ارتباط با دیگر افراد را ندارند.
اوتیسم یک اختلال عصبی و رشدی است که مبتلایان به این بیماری، بخشهای مختلف مغزشان در همکاری با همدیگر دچار مشکل هستند و شاخصه اصلی این افراد نقص در ارتباط، رفتارهای کلیشهای و تکراری و پایین بودن خزانه لغات شان است.در اختلالات طیف اوتیسم، افرادی دارای حداقل علائم بیماری هستند که تشخیص آنها سختتر است در مقابل کسانی هستند که تشخیص آنها راحتتر بوده و نیاز به حمایت زیاد تا پایان عمر دارند.
بعضی از این افراد مشکلات دیگری از جمله کم توانی ذهنی، عقب ماندگی ذهنی، اختلال یکپارچگی حسی، اختلال بیش فعالی و نقص توجه، صرع و مشکلات گوارشی دارند.