پخش زنده
امروز: -
سینوزیت، سرماخوردگی و آنفلوآنزا و کرونا بیماریهای ویروسی عمدهای است که بر بویایی تاثیر گذارند .
به گزارش گروه علمی فرهنگی خبرگزاری صدا و سیما مرکز زنجان ؛ سینوزیت، سرماخوردگی و آنفلوآنزا و کرونا بیماریهای ویروسی عمدهای است که بر بویایی تاثیر گذارند علاوه بر این موارد آلرژیهای بینی اعم از فصلی و دائمی و کشیدن سیگار و قلیان هم سبب کاهش بویایی میشوند.
اگر همزمان یا پس از یک دوره سرماخوردگی یا ابتلا به کرونا دچار کاهش قابل توجهی بویایی شدهاید، به احتمال زیاد مشکل شما به خاطر التهاب عصب بویایی به دنبال عفونتهای ویروسی است.
باید بدانید که بر اساس تجربیات مشابه قبلی بسیاری از این حالتها گذرا بوده و شرایط شما پس از چند روز یا چند هفته به تدریج بهتر خواهد شد.
کسانی که نابویایی دارند بدون هیچ ترس و استرسی، فقط به قرنطینه خانگی و خانوادگی اکتفا کنند، زیرا ممکن است این افراد ناقل کرونا باشند؛ این افراد فقط باید سعی کنند با دیگران تماس و روبوسی نداشته باشند؛ با استفاده از ماسک، از انتقال ترشحات دهانی خود پیشگیری و از ترددهای غیرضرور خودداری کنند.
درمان نابویایی، درمان علامتی است؛ گاهی این نابویایی خودبه خود درمان میشود، اما در افرادی که دچار این اختلال شده اند مصرف زینک و ویتامین A میتواند در بازگشت بویایی مؤثر باشد.
در صورت عدم ابتلا به تنگی نفس، ضرورت خاصی برای مراجعه افراد به مراکز درمانی وجود ندارد و فقط فرد باید درمانهای خانگی مانند مصرف مایعات و کنترل تب را انجام دهد و خود را قرنطینه کند.
زمان بازگشت این حس در بعضی از افراد کرونایی ۲ تا ۳ هفته بعد از بهبود است و در برخی تا ۳ ماه و در بعضی بیماران نیز تا حدود یک سال طول میکشد.
بیماران مبتلا به کرونا با از دست رفتن حس بویایی دچار مشکلات زیادی میشود و حتی تجربه غذا خوردنشان هم به طور کامل تحت تأثیر قرار میگیرد، استشمام بوی غذا نقش مهمی در لذت بردن از غذا دارد و اختلال بویایی حس چشایی را هم تا حدی مختل میکند.
با وجود اینکه بیماران مبتلا به کرونا برای بازگشت حس بویایی و چشایی خود باید صبر کنند، ولی برای بازگشت زودتر این حس بهتر است برای مدت ۲ تا ۴ هفته روزانه ۲ تا ۳ بار بینی تان را با سرم شستشوی ولرم بشویید. با بکارگیری این روش به کاهش التهابات و آثار عفونت در مجرای تنفسی کمک زیادی میکند همچنین استشمام ۴ عصاره از ۴ رایحه برای بازگشت هر زودتر حس بویایی و حس چشایی میتواند مؤثر باشد.
روش درمان به این صورت است که عصاره رز، لیمو، آویشن یا اکالیپتوس را انتخاب و هر عصاره را دو بار در روز (صبح و عصر) به مدت ۱۰ ثانیه توسط بیمار استشمام میشود. بین استشمام هر عصاره ۱۰ ثانیه فاصله داده شود. بهتر است این عصاره با غلظت بالا در دسترس بیمار قرار بگیرند. گاهی ممکن است طول درمان بین ۴ تا ۱۲ هفته زمان ببرد.
استشمام مرتب این عصارهها میتواند در درمان اختلالهای بویایی مؤثر باشد. این عصارهها جایگزین هم دارند. به جای رز از نسترن، بابونه، بهارنارنج، نرگس، یاس و سنبل میتوانید استفاده کنید. جایگزینهای لیمو در این روش درمانی پرتقال و نارنگی هستند. به جای آویشن میتوانید از میخک، دارچین، هل، وانیل و گلپر استفاده کنید. اگر اکالیپتوس در دسترس نداشتید به جای آن میتوانید روی کارکرد مؤثر عصاره گیاه نعناع، سرکه و سیر حساب کنید.
همچنین داشتن اضطراب و نگرانی به شدت گرفتن بیماریها دامن میزند و هر چه میزان استراحت و دوری از استرس بیشتر باشد نتیجه گرفتن از این روشهای درمانی زودتر اتفاق میافتد. پس بیشتر استراحت کنید و با افکار مثبت به نتیجه این راهکارها برای بازگشت حس بویایی خوشبین باشید.