دوم آوريل، سيزدهم فروردين ،
روزي جهاني براي کتاب کودکان
دوم آوریل، برابر را ۱۳ فروردین، روز جهانی کتاب کودک نامگذاری شده است که اهمیت توجه کودکان به این یار مهربان و آنچه را به آینده سازان این جهان میآموزیم، یادآوری میکند.
نویسنده وکارشناس تامین منابع کتابخانه های عمومی استان گفت: بیشک کتابخوانی تأثیر زیادی در پیشرفت کودکان دارد ، قدرت تخیلشان را افزایش میدهد ، قدرت حافظه را ارتقا میدهد، و مهارتهای مربوط به تفکر انتقادی را افزایش میدهد.
سنچولی پردل افزود: انس کودکان با کتاب، تضمینی بر استحکام تربیت و فرهیختگی نسل آینده یک جامعه است و در این مسیر، توجه به ماندگاری تربیت در کودکان و جاودانگی هر آنچه در کودکی در ذهن انسان نقش می بندد بسیار مهم است.
وی گفت: والدین هستند الگوی مناسب برای کودکانشان هستند و اگر اعضای خانواده کتاب بخوانند کودکان نیز از انها الگو پذیری می کنند.
قصه گویی بهترین و موثرترین روش جذب کودکان به دنیای کتاب هست.
دوم آوریل برابر روز جهانی کتاب کودک است
روز دوم آوریل هر سال، یادآور سالروز تولد هانس کریستین اندرسن (Hans Christian Andersen)، نویسنده مشهور دانمارکی است.
وی از سال ۱۸۳۵ تا سال ۱۸۷۲ م به مدت ۳۷ سال، هر سال قصه ای برای کودکان نگاشت و در ردیف بهترین نویسندگان دانمارک و در شمار بهترین داستانسرایان جهان جای گرفت.
از اینرو، به منظور ارج نهادن به کوششهای وی در خلق آثار داستانی ارزنده کودکان، این روز (برابر با سیزدهم فروردین) را به عنوان روز جهانی کتاب کودک نامگذاری کرده اند.
فکر اختصاص دادن روزی به کتاب کودک، نخستین بار توسط یلا لپمن (Jella Lepman) روزنامه نگار و نویسنده آلمانی مطرح شد.
در سال ۱۹۶۶ پیشنهاد او مورد استقبال و تصویب دفتر بینالمللی قرار گرفت و دوم آوریل، زاد روز هانس کریستین اندرسن، مبدأ این روز قرار گرفت.
این روز در سراسر جهان جشن گرفته می شود تا با آرمان ایجاد علاقه به مطالعه و توجه به کتاب کودک، کتابخوانی در میان کودکان گسترش یابد.