به گزارش
خبرگزاری صدا و سیمای مرکز اردبیل؛ نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه اردبیل در خطبههای این هفته نماز جمعه به مناسبت هفته سربازان گمنام امام زمان از تلاش مبارک این مجموعه تجلیل کرد و اظهار داشت: چه فتنههای سنگین و چه توطئههای ویرانگر و چه حمام خونها که توسط این مجموعه دفع شده و ملت ما قطعا در کنار سفره امنیتی این عزیزان از آرامش، آسایش و امنیت برخوردار بوده است. آنها در برابر مخوفترین سرویسهای جاسوسی دنیا و درندهترین دشمنان این ملت حصن عظیم امنیتی برای کشور و ملت درست کرده اند. از این رو کار آنها از قدسیت بسیار بالا برخوردار است و باید به این مجموعه به چشم قدسیّت نگاه کرد. حفظ جان هزاران انسان بی گناه و حفظ کیان نظام اسلامی و امنیت کشور، مصداق بالاترین قدسیّت است.
حضرت آیت الله عاملی در بخش دیگری از سخنان خود اظهار داشت: در سالی که بخشی از شعار سال، رفع موانع تولید است، باید توجه کرد که بعضی از قوانین و تصمیمات دولتی، از موانع تولید است.
از جمله آنها مخالفت با مناطق آزاد در آن دسته از استانهای مرزی است که با وجود مرزی بودن از منطقه آزاد محروم هستند. منطقه آزاد ما را مجلس تصویب کرده، تمام ایرادات و تذکرات شورای نگهبان اعمال شده و حالا در مجمع تشخیص مصلحت نظام متوقف شده است.
دو سوال برای ما در این خصوص حل نمیشود: اول اینکه، اگر مناطق آزاد ایراد دارد، پس چرا بخش بزرگی از استانهای مرزی مثل آذربایجان شرقی و غربی، خراسان، گیلان، خوزستان، هرمزگان و... از این امتیاز، بهرهمند هستند و عجیب است که آنها به طور مدام مساحت منطقه آزاد خود را به راحتی توسعه میدهند و کسی برای آنها عیب نمیگیرد.
اخیرا منطقه آزاد ماکو را در حد بسیار وسیعی توسعه دادند. منطقه آزاد انزلی احتیاج به فرودگاه داشت، مساحت منطقه را آن قدر توسعه دادند تا فرودگاه رشت نیز داخل شود!
سال به سال در این مناطق، سرمایه گذاریهای عظیمی صورت میگیرد. خارجیها به خاطر معافیتهای خاص این مناطق، در آنجا سرمایه گذاری میکنند به حدی که در این مناطق، بخش سرمایه گذاری خارجی درست شده است و هر سال افتتاحهای فراوانی دارند که نمونه آن را اخیرا در منطقه آزاد ارس در جلفا شاهد بودیم.
آنها هر سال رشد میکنند و از مزایای منطقه آزاد استفاده میکنند و اشتغالهای عظیم درست میکنند، اما استانهای مرزی محروم از منطقه آزاد، دست روی دست گذاشته و با حسرت و حیرت تماشا میکنند.
اداره کشور با تبعیض، هیچ وقت موفق نبوده است و تبعیض و بی عدالتی یک اشتباه بزرگ و ویرانگر در مدیریت کشور و بزرگترین عامل تباهی باور و وثوق ملت است. آیا سرمایه یک دولت و یک حکومت، غیر از وثوق مردمی، چیز دیگری است؟
دوم اینکه، اگر مشکل اصلی مناطق آزاد، واردات است، آن را با قانون رفع کنید، چرا صورت مسأله را پاک میکنید؟
البته جای شکر است که اخیرا یک اکیپ فنی از طرف مجمع تشخیص مصلحت نظام از استان اردبیل و از قابلیتهای اقتصادی آن بازدید کردند و به طور مفصل با ما نیز مذاکره کردند و با نظر مثبت، از استان برگشتند.
امروز، من این بشارت را به هم استانیها میدهم که این هفته با حضرت آیت الله آملی لاریجانی تماس گرفتم و توضیحات کامل ارائه کردم. بحمدالله ایشان نیز با اشاره به لزوم حل معضل واردات مناطق آزاد، قول دادند که در مجمع تشخیص مصلحت نظام، پرونده را با نظر مثبت بررسی نمایند.
توجه شود که در توافق نامه ۲۵ ساله ایران و چین، عنایات خاص به مناطق آزاد شده است و لذا آن دسته از استانهای مرزی که منطقه آزاد ندارند، اگر به حق خود نرسند، اضاعه حق و افتضاح بزرگی درست خواهد شد.
نماینده مردم استان اردبیل در مجلس خبرگان رهبری در بخش دیگری از خطبهها گفت: این روزها، در شبکههای اجتماعی در حد وسیعی به توافق نامه ایران و چین پرداخته میشود. حجم اظهار نظرها حیرت انگیز و فضاسازی فوق العاده است. همه سؤال میکنند مگر چه خبر است که اینگونه غوغا برپا شده است؟
حتی در برجام نیز این قدر به آن پرداخته نشد، با اینکه برجام، قرارداد بود و این، توافق نامه است. در برجام دست و پای علمی و میدانی ایران کاملا بسته شد و همه چیز تحت کنترل آمریکا و اروپا درآمد و اگر آمریکا عقل داشت، از آن خارج نمیشد.
ترامپ برای خوش رقصی به آیپک و صهیونیسم بین الملل، از آن خارج شد تا آیپک در دوره دوم او را رئیس جمهور کند، اما آیپک به او خیانت کرد. حتی مسأله عادی سازی روابط کشورهای اسلامی و اسرائیل نیز نقشه ترامپ برای جلب توجه آیپک بود، اما آیپک مثل تفاله او را به دور انداخت.
سر و صدا در خصوص توافق نامه ایران و چین، فوق العاده است و داد یک عده، گوش فلک را کر میکند که ایران فروخته شد، استقلال رفت، حاکمیت ملی رفت، کشور رفت، جزایر رفت، خلیج فارس رفت، نفت و گاز رفت، منافع ملی از دست رفت و ترکمانچای دیگر درست شد!
امام جمعه اردبیل در ادامه گفت: در این خصوص ما به بیان چند نکته، بسنده میکنیم: اول اینکه، دولت از جهت اطلاع رسانی، توجیه افکار عمومی، اقناع ملت و شفافیّت، به وظیفه خود عمل نکرد و باعث طوفانی شدن اظهارنظرها شد. دولت باید با مردم حرف بزند، عدم اطلاع رسانی به موقع، همیشه منشأ اصلی شیوع شایعه است. آیا اگر دکتر ظریف یا آقای روحانی به صدا و سیما میگفتند میخواهیم با ملت صحبت کنیم، آیا صدا و سیما جواب مثبت نمیداد؟! بارها چنین مطالبهای از صدا و سیما داشته اند و صدا و سیما کاملا همکاری کرده است.
ثانیا، این توافق نامه، توافق نامه است و قرارداد نیست. نقشه راه است و قرار است قرارداد در آینده، از دل آن بیرون بیاید و اهل فن، مجلسیان و حقوق دانان همه روی قرارداد کار کنند تا منافع ملی کشور کاملا حفظ شود. فعلا آنچه رخ داده، سند همکاری است نه قرارداد.
سند همکاری ایران و چین، یک نقشه راه برای همکاریهای جامع بین دو کشور بوده و لذا حاوی هیچ قراردادی نیست. در این سند واگذاری هیچ منطقه و یا هیچ انحصار متقابل و یا یک جانبه، مطرح نبوده و لذا فاقد اعطاء هرگونه حق انحصاری است.
سرّ این همه هجمه و فضا سازی چیست؟ مگر نه این است که در هر کشوری سرمایه گذاری خارجی صورت میگیرد، و سرمایه گذاری خارجی یک امتیاز بزرگ برای اقتصاد آن کشور است؟
به عنوان مثال بالاترین سرمایه گذاری خارجی در منطقه، در آرامکو عربستان صورت گرفته و آمریکا با این قرارداد، کل نفت عربستان را به دست گرفته است.
نمونه دوم اینکه کشور انگلستان بالاترین سهم را از معامله قرن آذربایجان به دست آورده است. دولت انگلستان اخیرا اعلام کرد به برکت قرارداد قرن با آذربایجان در طول ۲۳ سال، بیش از سه میلیارد بشکه نفت آذربایجان را به بازارهای جهانی منتقل کرده است. با پول سه میلیارد بشکه نفت میتوان جای جای آذربایجان را بهشت کرد. عجیب این است که سهم شرکت دولتی نفت جمهوری آذربایجان «سوکار» در قرارداد نفتی قرن که در سال ۱۹۹۴ بسته شد، حدود ۱۱ درصد است و بقیه همه به جیب بریتانیا، اسرائیل و... رفته است و اخیرا دولت آذربایجان آن را تا سال ۲۰۵۰ تمدید کرد.
سرّ این هجمه وسیع چیست و چرا غالب هجمه کنندگان، غرب گراها و شیفتگان آمریکا و اروپا هستند؟
سرّ ماجرا این است که غربیها با فشار به ایران و با وضع تحریم و با نقض ظالمانه برجام، بزرگترین اشتباه را مرتکب شدند، چون ایران را به طرف چین هل دادند. طبق توافق نامه ایران ۲۵ سال نفت چین را تضمین میکند و در مقابل، چین تمام زیرساختهای نفت و گاز ایران را کامل میکند و این برای غربیها که در رقابت نفس گیر با چین هستند، بسیار وحشتناک است و حالا برای جبران این شکستِ خودشان به لشکر خود در فضای مجازی دستور داده اند سر و صدا راه بیاندازند که ایران فروخته شد تا این اشتباه جبران شود!
نکته عجیب این است که اگر دولت ایران همین امروز توافق نامه را لغو کند، قطعا از فردا همین لشکر جرّار به ایران حمله را شروع میکنند که در کشور سرمایه گذاری خارجی بسیار مهمی صورت میگرفت، اما ایران یک فرصت استثنایی را از دست داد! یعنی ما هر تکانی بخوریم، دشمن، از آن یک سوژه برای تحریک ملت درست خواهد کرد پس بهتر است دولتمردان ما فقط منافع ملی را در نظر بگیرند و تحت تأثیر هیچ جوّ سازی قرار نگیرند.
غربیها هم اگر میخواهند اشتباه خودشان را جبران کنند راهش این نیست که طرفداران خود را وادار به جوّ سازی نمایند بلکه راه آن این است که به برجام عمل کنند. اگر به آن عمل میکردند، قطعا ایران الان در اردوگاه غرب بود و در آن صورت اگر کشور را دربست در اختیار شما میگذاشت و استقلال کشور را نقض میکرد، در آن صورت لشکر جرّار شما یک کلمه هم حرف نمیزد.
ایران اسلامی قطعا حاضر به عقد توافق مشابه با آمریکا، اروپا و روسیه و دیگر کشورهاست و اقدام به ریسک وابسته شدن به یک کشور را انجام نمیدهد.
در هر حال آمریکا و اروپا تازه از خواب بیدار شده اند که با فشار بر ایران چه اشتباه بزرگی را مرتکب شده اند و لذا آنها از ترس این توافق و همچنین از پافشاری ایران بر این که فقط بعد از رفع تمام تحریم ها، حاضر به مذاکره است، فورا امروز جمعه جلسه ۱+۵ و ایران را طراحی کردند تا بیشتر از این متضرّر نشوند. همه این موفقیتها نتیجه درایت رهبر معظم انقلاب است.