ای پی تی ان:
چین، دولت آمریکا را به «دستکاری سیاسی» در حقایق متهم کرد
سخنگوی وزارت خارجه چین گفت آمریکایی ها از مسائل مرتبط با ردیابی ویروس برای دستکاری سیاسی در حقیقت بهره میگیرند.
به گزارش سرويس بين الملل
خبرگزاري صداوسيما به نقل از ای پی تی ان، سخنگوی وزارت امور خارجه چین، دولت آمریکا را به «دستکاری سیاسی» در حقایق و یافتههای علمی کارشناسان بین المللی دربارهی منشا ویروس کرونا متهم کرد. هوآ چانینگ، سخنگوی وزارت امور خارجه چین در نشست خبری روز چهارشنبه با خبرنگاران گفت: «آمریکا گروه بسیار کوچکی از کشورها را گردهم آورده تا بیانیهی به اصطلاح مشترکی صادر کنند و آشکارا در گزارش بررسی مشترک کارشناسان سازمان جهانی بهداشت و چین تردید کرده و آن را رد کنند. این اقدام (آمریکا) سندی قطعی و مسلم است مبنی بر اینکه آنان به علم احترام نمیگذارند و از مسائل مرتبط با ردیابی ویروس برای دستکاری سیاسی (در حقیقت) بهره میگیرند.
هوآ چانینگ ادامه داد: «سیاسی سازی ردیابی ویروس نه تنها اخلاقی بلکه رایج هم نیست و تنها از همکاری جهانی در این زمینه جلوگیری کرده، تلاشهای جهانی را برای مقابله با همه گیری تضعیف میکند و سبب از دست رفتن جانهای بیشتری میشود؛ و این اقدام بکلی با خواستهی جامعه بین المللی برای متحد شدن در برابر همه گیری در تناقض قرار دارد.» دولت آمریکا و بیش از دوازده کشور دیگر در بیانیهی مشترک خود بدون اشارهی مستقیم به پکن، نگرانی شان را دربارهی بررسی مشترک کارشناسان بین المللی سازمان بهداشت جهانی ابراز داشتند. آنها در بیانیهی خود از تاخیر در انتشار نتایج بررسیها و نیز دسترسی نداشتن به نمونهها و اطلاعات ابراز نگرانی کرده اند.»
سفر و دیدار نزدیک به چهار هفتهای کارشناسان از چین در ماههای ژانویه و فوریه بیش از یک سال پس از آن اتفاق افتاد که همه گیری ویروس کرونا نخستین بار در شهر ووهان مشاهده شده بود. سخنگوی وزارت امور خارجه چین ضمن رد کردن هر گونه نگرانی که از سوی آمریکا و کشورهای همسو مطرح شده است گفت: سیاسی کردن ردیابی ویروس، اقدامی اخلاقی و رایج نیست. هوآ چانینگ افزود: «گروه کارشناسی پس از دیدارهایی که از نخستین مکان مشاهدهی ویروس کرونا داشت و بررسیهای عمیق و همه جانبهای که انجام داد به اتفاق آراء به این نتیجه رسید که فرضیهی منشا آزمایشگاهی ویروس، تقریبا بکلی نشدنی است. این نتیجه گیری علمی مهم در بررسی مشترکی که این بار منتشر شده نیز تصریح شده است. »
سخنگوی وزارت امور خارجه چین تصریح کرد:«میخواهم تاکید کنم که همهی طرفهای درگیر - با همکاری و به درخواست سازمان بهداشت جهانی - بررسی علمی مشترکی دربارهی منشا ویروس انجام داده اند و همهی آنان باید به علوم، دیدگاهها و یافتههای دانشمندان احترام بگذارند و بویژه سازمان بهداشت جهانی باید نقشی مثال زدنی در این زمینه ایفا کند.» در گزارش سازمان بهداشت جهانی اعلام شده است که به احتمال فراوان خفاش ناقل ویروس کرونا بوده و حیوان دیگری را آلوده کرده و از آن حیوان هم به انسان منتقل شده است. پژوهشگران هنوز نتوانسته اند خفاش یا حیوان ناقل واسط را ردیابی کنند، اما ظن و گمانها به سمت زیستگاههای خفاش در جنوب غربی چین یا جنوب شرق آسیا در همسایگی آن متمایل شده است.