نکوداشت حکیم نظامی گنجوی در روسیه
به مناسبت هشتصد و هشتادمین سال تولد حکیم نظامی گنجوی، موزه - نمایشگاهی با عنوان "نکوداشت بزرگترین داستان سرای منظومههای فارسی" در مسکو برپا شده است.
به گزارش دارابی خبرنگار سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما از مسکو، به مناسبت هشتصدوهشتادمین سال تولد حکیم نظامی گنجوی، موزه - نمایشگاهی با عنوان "نکوداشت بزرگترین داستان سرای منظومههای فارسی" در مسکو برپا شده که در قدیمیترین آثار به جا مانده از حکیم ابومحمد الیاس ابن یوسف ملقب به نظامی گنجوی، در معرض تماشای بازدیدکنندگان قرار گرفته است.
یلنا ماسلووا کارشناس موزه ساراتوف
ایلیا زاتیف مدیر برگزاری موزه-نمایشگاه حکیم نظامی
تاتیانا متاکسا کارشناس موزه رادیشف
قهرمان سلیمانی رایزن فرهنگی سفارت جمهوری اسلامی ایران در روسیه
در این موزه-نمایشگاه که به همت انستیتو هنرهای شرقی روسیه برگزار شده و به مدت دوماه، تا اواخر اردیبهشت ماه در تالار موزه هنر شرقی برپا خواهد بود، نسخ خطی و آثار کهن مربوط به حکیم نظامی از موزه ارمیتاژ سنت پترزبورگ، موزه دولتی پوشکین، موزه رادیشف، بنیاد مرجانی، موزه ساراتوف و آرخانلسکی گردآوری و در معرض دید علاقمندان به فرهنگ و ادب پارسی قرار گرفته است.
همچنین قدیمیترین نسخ کتابهای مشهور نظامی، شامل خمسه یا پنج گنج، مخزن الاسرار، لیلی و مجنون، هفت پیکر و اسگندرنامه در کنار دهها اثر فرهنگی - هنری ایرانی، از جمله فرشهای دستباف قدیمی، نقاشی، مینیاتور و آثار کهن سفالین در این نمایشگاه عرضه شده است. ”تاتیانا متاکسا“ کارشناس موزه رادیشف در گفتگو با خبرگزاری صدا و سیما گفت: این نمایشگاه در حقیقت نمایش بخشی از هنر و ادبیات ایرانی است. آثار زیبای هنری و اشعار عمیق و عرفانی حکیم نظامی، تلفیقی کمنظیر از فرهنگ، هنر، شعر و ادبیات ایرانی است.
خانم ”یلنا ماسلووا“ کارشناس موزه ساراتوف نیز به تاثیر نوشتهها و اشعار نظامی بر ادبیات روسیه اشاره کرد و افزود: در حقیقت بخش بزرگی از ادبیات کشور ما وامدار شعر و ادبیات ایرانی است. ”ایلیا زاتیف“ مدیر برگزاری موزه-نمایشگاه حکیم نظامی هم با اشاره به اینکه نشان دادن خلاقیت حکیم نظامی و تاثیر آن بر هنر روسی، یکی از اهداف برپایی این نمایشگاه است گفت: نباید فراموش کرد که ترجمه هنرمندانه اشعار و آثار نظامی، نقشی موثر در شناخت مردم روسیه از حکیم نظامی ایفا کرده است.