بازگشت محدودیتهای کرونایی به ترکیه
رئیس جمهور ترکیه گفت بی توجهی به تدابیر و ادامه سیر صعودی آمار کرونایی، ما را مجبور به تجدیدنظر در شرایط عادی سازی کرده است.
به گزارش حمید کاملی خبرنگار سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما از آنکارا، با قرمز شدن ۵۸ استان ترکیه ظرف یکماه عادی سازی تدریجی، دولت مجبور به تکرار مقررات سختگیرانه از جمله منع تردد آخر هفتهای برای کنترل وضعیت کرونایی این کشور شد.
اظهارات:
۱ -دکتر محمد جیحان - رئیس بخش بیماریهای واگیردار دانشگاه حاجت تپه
۲- رجب طیب اردوغان - رئیس جمهور ترکیه
بر اساس رنگ بندی جدید نقشه ریسک کرونایی ترکیه، هم اکنون ۵۸ استان این کشور در وضعیت قرمز (هشتاد درصد جمعیت)، ۱۲ استان در وضعیت نارنجی، ۱۰ استان در وضعیت زرد و فقط یک شهر در وضعیت آبی قرار دارند.
رجب طیب اردوغان رئیس جمهور ترکیه شامگاه سه شنبه پس از نشست کابینه دولت اعلام کرد: بی توجهی به تدابیر و ادامه سیر صعودی آمار کرونایی ما را مجبور به تجدیدنظر در شرایط عادی سازی کرده است.
به گفته اردوغان، علاوه بر اجرای منع تردد شبانه سراسری، در استانهای قرمز مقررات منع رفت و آمد آخر هفتهای مجددآ اجرا خواهد شد.
ممنوعیت اطعام گروهی افطار و سحر، فعالیت مشروط رستوران و کافهها آنهم فقط به صورت "بیرون بر" در ماه مبارک رمضان از دیگر مقرراتی است که اردوغان پس از نشست ۳/۵ ساعته کابینه دولت اعلام کرد. بازگشت به مقررات پیش از دوران عادی سازی تدریجی در حالی صورت میگیرد که برخی کارشناسان، آن را ناکافی و نوعی فرصت سوزی قلمداد کرده اند.
دکتر محمد جیهان پزشک و کارشناس مشهور ترکیه با بیان اینکه آمار واقعی ابتلای روزانه حدود ۲۴۰ هزار مورد است گفت: ترکیه در رده بندی جهانی از نظر مقیاس جمعیتی رکورددار بیشترین میزان ابتلا به کروناست.
وی با تاکید بر اینکه تنها راه قطع زنجیره انتقال ویروس جهش یافته انگلیسی تعطیلی کامل کشور بمدت ۲۸ روز است تصریح کرد منع تردد صرفآ آخر هفتهای و یا "بیرون بر" کردن فعالیت رستورانها در ماه رمضان اقدامی ناکافی و بی تاثیر خواهد بود.
این در حالیست که اتحادیه پزشکان ترکیه با انتشار اطلاعیهای تند، از عملکرد ضعیف دولت در روند همه گیری انتقاد و اعلام کرد در نتیجه بی کفایتی تیم موجود در ترکیه از نظر آمار فوتیهای کرونایی در جایگاه ششم دنیا قرار گرفته است.
این اتحادیه از افزایش تصاعدی آمار کرونایی در یک ماه اخیر بعنوان سونامی سهمگین یاد و خواستار استعفای فخرالدین کوجا وزیر بهداشت و اعضای ستاد مقابله با کرونای ترکیه شده است.
گفتنی است؛ بر اساس آخرین دادههای وزارت بهداشت ترکیه آمار کل مبتلایان به کرونا در این کشور به سه میلیون و ۲۴۰ هزار و و ۵۷۷ و جان باختگان هم به ۳۱ هزار و ۲۳۰ نفر رسیده است.