به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما، به نقل از خبرگزاري رويترز، رهبران ۲۳ کشور و سازمان جهانی بهداشت سه شنبه از ایده ایجاد پیمانی بین المللی که به جهان برای مقابله با فوریتهای بهداشتی در آینده کمک کند، حمایت کردند.
ایده چنین پیمانی که دسترسی جهانی و عادلانه به واکسن ها، داروها و روشهای تشخیصی را در صورت همه گیری تضمین خواهد کرد، از سوی شارل میشل، رئیس شورای اروپا در نشست گروه ۲۰ در نوامبر گذشته، مطرح شد.
سه شنبه، این پیشنهاد حمایت رسمی رهبران کشورهای جزایر فیجی، پرتغال، رومانی، انگلیس، روآندا، کنیا، فرانسه، آلمان، یونان، کره جنوبی، شیلی، کاستاریکا، آلبانی، آفریقای جنوبی، ترینیداد و توباگو، هلند، تونس، سنگال، اسپانیا، نروژ، صربستان، اندونزی، اوکراین همچنین سازمان جهانی بهداشت را دریافت کرد.
رهبران این کشورها در مقالهای که در روزنامههای بزرگ منتشر شد، نوشتند: «همه گیریهای دیگر و فوریتهای بزر گ بهداشتی دیگر وجود خواهد داشت. هیچ دولت یا ساختار چند جانبهای نمیتواند به تنهایی با این تهدید مقابله کند.»
این رهبران افزودند: «ما فکر میکنیم که ملتها باید با یکدیگر در زمینه تدوین پیمان بین المللی جدیدی برای آماده شدن و پاسخ به همه گیریها همکاری کنند.»
آنها تصریح کردند هدف اصلی چنین پیمانی تقویت توان مقاومت جهان در برابر همه گیریهای آتی به لطف سیستمهای هشدار بهتر، اشتراک داده ها، تحقیق و تولید و توزیع واکسن ها، داروها، روشهای تشخیصی و تجهیزات حفاظت فردی است.
این پیمان همچنین مقرر میکند که بهداشت انسان ها، حیوانات و کره زمین همه با هم مرتبط هستند و باید به تقسیم مسئولیت ها، شفافیت و همکاری در سطح جهانی بیانجامد.
این رهبران نوشتند: «ما متقاعد شده ایم که مسئولیت ما، به عنوان رهبران کشورها و مؤسسات بین المللی اين است که مراقب باشیم جهان از همه گیری کووید-۱۹ درس بگیرد.»