بود و نبود مرغ در بازار کردستان
تلاطمی که هر چند وقت یک بار بازار مرغ را فرا میگیرد و بعد فروکش میکند و همواره با افزایش قیمت برای مصرف کننده همراه است
به گزارش
خبرگزاری صداوسیما مرکز کردستان، این روند از زمانی شروع شد که مرغداران نتوانستند برای مرغهای خود خوراک پیدا کنند و ترجیح دادند جوجه ریزی را کاهش دهند.
کردستان بعنوان قطب تولید مرغ در غرب و استان نهم در کل کشور هم از این افزایش قیمتهای سرسام آور بی نصیب نماند که منشاء آن کمبود و گرانی نهادهها است.
مرغ کردستان برای آنهایی که عامل تولید و تعیین نرخ آن هستند، یک پا دارد و قیمتی که برای این پرنده تعیین میکنند، باعث شده تا در روزهایی که مردم روزهاست با کرونا دست و پنجه نرم میکنند، چشم از این ماده پروتیینی بپوشند و آن را از سبد غذایی خود حذف کنند.
اگرچه افزایش قیمت مرغ مسالهای است که تمام کشور با آن درگیر است، اما در استانی مانند کردستان که همزمان با بیکاری فزاینده و تاریخی، با تورم و گرانی بالاتر از متوسط کشوری هم دست و پنجه نرم میکند، مسالهسازتر به نظر میرسد.
مادهای غذایی که اقشار با درآمد پایین آن را جایگزین گوشت قرمز کرده بودند و حالا دیگر قادر به خرید آن هم نیستند.
این رسم هرساله مرغی است که روی یک پایش میایستد و نرخش به یکباره بسیار بالا میرود و بعد به بهانه تنظیم آن را تا چند هزار تومان بالاتر از قیمت قبلی، گران میکنند و حالا با وجود چند بار گرانی، این بار کمیاب شده و برای مصرف کننده طاقچه بالا میگذارد.