به گزارش وب گردي
خبرگزاری صدا وسيما؛ با مقدار موادی که در این دستور قرار گرفته است میتوانید برای ۸ نفر شربت سکنجبین تهیه کنید. در صورتی که میخواهید مقدار کمتر یا بیشتری شربت سکنجبین تهیه کنید کافیست مقدار مواد را ضرب یا تقسیم کنید. با
آموزش شربت سکنجبین با وبسایت پارسی دی همراه باشید.
مواد لازم برای ۸ نفرآب ۲ لیوان
نعناع ۵۰ گرم
شکر ۵۰۰ گرم
سرکه سفید ۵۰ گرم
دستور تهیه
در برخی شهرها شربت سکنجبین را به همراه کاهو سرو میکنند.
برای تهیه شربت سکنجبین سنتی ابتدا نعناعها را میشوییم و در آبکشی قرار میدهیم تا آب اضافه آنها خارج شود. داخل قابلمهای آب میریزیم و روی حرارت قرار میدهیم و شکر را کم کم به آب اضافه میکنیم و با قاشق هم میزنیم
تا سریعتر در آب حل شود. نعناعها را با نخ به هم وصل میکنیم (تا هنگام خارج کردن از شربت راحتتر باشد) و در آب و شکر قرار میدهیم تا عصاره آن کاملا خارج شود. صبر میکنیم تا شربت قوام بیابد و با نعناع طعم دار شود.
اگر از بوی نعناع یا طعم آن خوشتان نمیآید میتوانید آن را حذف کنید. همچنین در تهیه شربت سکنجبین سنتی به جای شکر از عسل استفاده میکنند. شما نیز اگر تمایل داشتید میتوانید به جای شکر از ۵۰۰ گرم عسل استفاده کنید.
زمانیکه شربت غلیظ شد کمی از شربت را تست کنید تا مطمئن شوید که خوب قوام گرفته یا نه، که برای این کار میتوانید کمی از شربت را با قاشق بر دارید و صبر کنید کمی که خنک شد قاشق را کج کنید تا شربت بریزد اگر شربت به سختی از داخل قاشق خارج شد
یعنی غلظت آن مناسب است و سرکه را به آن اضافه میکنیم و تامل میکنیم تا شربت چند جوش بزند و بعد از روی حرارت قابلمه را بر میداریم و اجازه میدهیم تا شربت خنک شود. سپس شربت سکنجبین آماده شده
و خنک را از صافی رد میکنیم تا کاملا صاف شود و بعد در شیشه مورد نظر میریزیم و در یخچال نگهداری میکنیم و هر زمان که خواستیم استفاده کنیم ۱ قاشق غذاخوری در لیوان میریزیم و روی آن آب سرد میگیریم و مخلوط میکنیم و نوش جان کنید.