پخش زنده
امروز: -
رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار با اشاره به اینکه چشم انداز بازار سرمایه در بلند مدت همیشه مثبت بوده است گفت: براساس آمارها اقتصاد کشور از رکود خارج شده و بازدهی شرکتها افزایش یافته است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از بازار سرمایه، آقای محمدعلی دهقان دهنوی با بیان اینکه متغیرهای کلان اقتصادی در سال ۹۹ بر همه بازارهای دارایی تاثیرگذار بودند، افزود: برخی از اشکالات ساختاری، مانند قیمت گذاریها باعث انحراف منابع ا ز شرکتهای تولیدی به سایر فضاها میشود. همچنین برخی سیاست گذاریهای نادرست یا برخی اظهارنظرهایی که حساسیتهای بازار سرمایه در آن دیده نشده بود، یا اظهار نظرهای سیاسی، موجب نوسانات شدیدی در بازار سرمایه شد.
وی دسته سوم را عوامل درونی بازار سرمایه عنوان کرد و ادامه داد: شفافیتهای اطلاعاتی و برخی از تخلفات، در این گروه قرار میگیرند.
رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار با تاکید بر اینکه برای ثبات بازار سرمایه و کاهش نوسانها باید اقتصاد کلان از ثبات بیشتری برخوردار باشد، گفت: همچنین انتظار میرود سیاست گذاریها در منطق بازار سرمایه انجام شود و فضای داخلی بازار سرمایه هم فضایی آرام، شفاف و باثبات باشد.
دهقان دهنوی افزود: در برخی از صنایع، قیمتهای تنظیمی، به اندازه نیاز تامین مواد اولیه هم نیست و با حذف این عوامل، شاهد تاثیر مثبتی بر فعالیت این شرکتها در بازار سرمایه خواهیم بود. همچنین اظهارنظرها باید در کانالهای مربوطه طرح و بررسی شود تا به آرامش بازار سرمایه آسیبی وارد نشود.
وی با اشاره به اینکه بحثهای تخصصی باید در فضای تخصصی طرح شود، گفت: بازار سرمایه به دلیل هوشمندی عملیات در بازار، باید از فضای سیاسی دور شود. زمانی که اتفاقی خارج از بازار سرمایه رخ میدهد، میتواند بیش واکنشی را در این بازار به همراه داشته باشد و این حساسیت باید در فضای عمومی دیده شود. از سوی دیگر تلاش میشود به سرمایه گذاران هم این پیام منتقل شود که نباید نسبت به اخبار، تصمیم عجولانهای داشته باشند.
رئیس سازمان بورس با اشاره به اینکه نگاهی به تاریخ بازار سرمایه نشان میدهد که بازار سرمایه در بلندمدت بازدهی قابل توجه و بالاتری از سایر بازارها داشته است، اضافه کرد: اگر سرمایه گذاران و سهام داران نگاه بلندمدت نسبت به سرمایه گذاری خود قایل باشند، نوسانات کوتاه مدت اثرات زیادی بر روند تصمیم گیری نخواهد داشت و شدت نوسانات کمتر از حالتی است که سال گذشته تجربه شد.
راهکارهایی برای خرید و فروش سهام عدالت
سخنگوی سازمان بورس و اوراق بهادار با اشاره به اینکه سهام عدالت تا سال ۹۹امکان خرید و فروش نداشت، تصریح کرد: با شیوع کرونا فشار معیشتی در سال ۹۹ به جامعه وارد شد، این موضوع به ویژه برای قشرهای آسیب پذیر جدی بود. این در حالی است که بخش قابل توجهی از این افراد یک دارایی ارزشمند به نام سهام عدالت داشتند و ایده آزادسازی سهام عدالت به عنوان یک دارایی ارزشمند بر همین اساس مطرح شد.
وی تاکید کرد: البته توصیه دولتمردان این است که دارندگان سهام عدالت، سهام خود را نگه داشته و از فروش آن خودداری کنند، چرا که مجموعهای از سهام شرکتهای بزرگ و ارزشمند است. اما طبیعی است که به دلیل موارد یادشده، گروهی تصمیم به فروش سهام خود بگیرند، از همین رو و باتوجه به حجم عرضه ها، در سازمان بورس و اوراق بهادار به دنبال طراحی روشهایی هستیم که هم فشار فروش بر بازار سرمایه وارد نشود و هم نقدشوندگی سهام حفظ شود.
رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار با اشاره به یکی از این روشها گفت: برای مثال، این سهام میتواند در داخل صندوقهای سرمایه گذاری قرار گرفته و واحدهای آن صندوقها دادوستد شود.
دهقان دهنوی با بیان اینکه اعتماد مردم به بازار سرمایه مخدوش شده و باید این اعتماد را تقویت و احیا کرد؛ گفت: صحبت کردن صرف، اعتماد را به بازار برنمی گرداند. سازمان بورس و اوراق بهادار تلاش میکند به وعدههای خود عمل کند تا این موضوع موجب اعتمادبخشی به بازار سرمایه شود. در کنار آن باید جریان اطلاعات در بازار سرمایه تقویت شود. در همین راستا شرکتها باید اطلاعات شفافتر و به موقع به سهامداران ارائه دهند. همچنین با توجه به بزرگ شدن بازار، نظارت بر فعالیت بازار هم نیازمند تقویت است. از همین رو در حال تهیه سیستمهایی هستیم که ضمن نظارت بتواند حتی پیش گیری از تخلفات داشته باشند. این موارد میتوانند اعتماد مردم به بازار را تقویت کنند.
سخنگوی سازمان بورس با اشاره به نقش دوگانه دولت در بازار سرمایه ادامه داد: دولت به عنوان حاکمیت و متولی توسعه اقتصادی کشور، به دنبال توسعه بازار سرمایه است. از سوی دیگر، برخی دستگاههای اجرایی، شرکتهایی را وارد بازار سرمایه کرده اند و باید همان شفافیت و پاسخگویی بخش خصوصی، را داشته باشند، چراکه بازار سرمایه قواعد و قوانین خاص خود را دارد و هر فردی وارد بازار میشود، باید این اصول را رعایت کند. امید میرود با اصلاح بخشی از این فرایند، اعتماد بخشی بیشتری را شاهد باشیم.
رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار در ادامه با اشاره به نقش حقوقیها و مسوولیت حقیقیها در تعادل بخشی به بازار تصریح کرد: قرار دادن حقوقیها مقابل حقیقیها اشتباه است. حقوقیها در بسیاری از اوقات مسؤولیت پذیری خود را نسبت به بازار انجام داده اند، ولی عدهای هم به این مسؤولیت قانونی عمل نکردند که سازمان بورس از ابزارهای قانونی برای برخورد با آنها استفاده میکند. همچنین در میان حقیقیها هم افرادی وجود دارند که منابع قابل توجهی در اختیار دارند، اما با عملکرد خود موجب ضربه به بازار و زیان دیگر سهامداران شده اند.
دهقان دهنوی تأکید کرد: فرآیند رسیدگی و برخورد با تخلفات بازار سرمایه، به طور مستمر در حال انجام است. در همین راستا، بخشی را با عنوان "اداره دیده بان بازار" در سازمان بورس ایجاد کرده ایم که اطلاعات و اخبار و گزارشهای مردمی را درخصوص تخلفات احتمالی در بازار سرمایه دریافت میکند و اتفاقا بیشترین تخلفات هم از همین ناحیه کشف و شناسایی میشود.
تجهیز منابع ۶۷۰ هزار میلیارد تومانی از طریق بازار سرمایه
سخنگوی شورایعالی بورس همچنین با اشاره به ارتقای جایگاه بازار سرمایه در تأمین مالی بنگاهها گفت: سال گذشته، حجم تجهیز منابع در بازار سرمایه به ۶۷۰ هزار میلیارد تومان رسید و این رقم تقریبا حدود نیمی از تجهیز منابعی را که بانکها انجام میدهند، تشکیل داده است. به این ترتیب، دیگر نمیتوان گفت اقتصاد کشور همچنان بانک محور است و بازار سرمایه با جایگاهی که پیدا کرده، نقش اصلی خود را در اقتصاد کشور بیش از گذشته ایفا میکند.
رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار در پایان به چشم انداز بازار سرمایه در سال ۱۴۰۰ اشاره کرد و افزود: چشم انداز بازار سرمایه در بلند مدت همیشه مثبت بوده است و آمارهای جدید هم نشانگر آن است که اقتصاد کشور از رکود خارج شده و سوددهی و بازدهی شرکتها افزایش یافته است؛ لذا فضای کلی مثبت است و سهامداران میتوانند با ارزیابی و تحلیل صحیح و مدیریت ریسک، سود خوبی در این بازار تحصیل کنند.
سود سهام ها را باید از سجام بریزند اما بیشتر شرکتها این کار را نمیکنند.
چرا بر سجام و سپرده گذاری مرکزی نظارتی نیست؟؟
اگر علم ندارید وارد بورس نشوید.
اگر علم ندارید وارد بورس نشوید.
کجای دنیا 107 کارگزاری تو یک کشور 80 میلیونی است؟
ترکیه با اون اقتصاد آزادی که دارد 20 کارگزاری بورس دارد.
کره جنوبی و مالزی هم زیر 40 کارگزاری بورس دارند.
اونوقت اقتصاد دولتی ما بالای 100 کارگزاری که بیشترشون کارایی ندارند و پاسخگوی ارباب رجوع نیستن.
آموزش ندارند.
اطلاع رسانی ضعیف.
پشتیبانی از نرم افزار آنلاین افتضاح.
روابط عمومی هم ندارند.تلفن هاشون هم یا جواب نمی دهند یا مشغولند.
البته چند کارگزاری کمی خوبن اما 80 کارگزاری باید تعطیل کرد.
اونم تو این اوضاع برای صرفه جویی دفاتر لازم است.
صدا و سیما مگر کارشناس ندارد متوجه باشد کدام خبر با جمعیت بیشتری از مردم مرتبط و برای مردم بیشتری مهم است.
امروز درد مردم اقتصادی است اما کارشناسان صدا و سیما چون جیب خودشان پر است اهمیتی به اقتصاد خانواده و اقتصاد اجتماع نمی دهند.
قرار بود از بورس حمایت شود چه شد؟
قرار بود سهام عدالت سر سفره مردم بیاید چه شد؟؟
قرار بود دلار را زیر 10 هزار تومان کنند چه شد؟
قرار بود وزیران ناکارآمد را برکنار کنند چه شد؟
قرار بود قانون مبارزه با دلالی در بازار املاک را برقرار کنند چه شد؟
قرار بود همسان سازی بازنشستگان تامین اجتماعی اجرا شود چه شد؟
قرار بود حداقل حقوق کارگران را به بالای خط فقر بیاورند چه شد؟
قرار بود مرخصی زایمان زنان شاغل بیشتر شود چه شد؟
قرار بود ثبت نام دوباره یارانه سهام عدالت انجام شود چه شد؟
قرار بود حمل و نقل عمومی در همه شهرها فعالتر شود و مترو کلان شهرها به اتمام برسد چه شد؟
قرار بود اینترنت ملی نیمه ارزان راه بیافتد چه شد؟
قرار بود وام قرض الحسنه بانکها به جای کارمندان بانک به مردم داده شود چه شد؟
قرار بود وام ازدواج و وام مسکن جوانان 2 تا 3 برابر شود چه شد؟
قرار بود تکلیف استخدام قراردادی و پیمانی های شرکتها و حق التدریسی ها مشخص شود و رسمی شوند چه شد؟
در بودجه 1400 هیچ کدام از موارد بالا نیامده.بجز همسان سازی حقوق تامین اجتماعی که اونم خیلی از بازنشستگان کشوری کمتر است.
از دولت و مجلس انقلابی انتظار بیشتری داشتیم.متاسفانه چند ماه آینده هم دولت و مجلس درگیر انتخابات میشود.
بخدا مردم مشکل دارند.اینهایی که گفتم در خانواده ما و نزدیکان ما به وفور مطرح میشود و مردم گلایه دارند.
آقایون دولت و مجلس انقلابی عجله کنید سال جهش تولید گذشت امسال هم زود تمام میشود و هنوز شما قوانین حمایتی را در دولت و مجلس انقلابی ننوشته اید.وای بحال اجرای اونها.
چرا تا شنبه پول را تو حساب بانکها و بورس میخوابد.لطفا پیگیر این موضوع باشید.
باتشکر
صدا و سیما مگر کارشناس ندارد متوجه باشد کدام خبر با جمعیت بیشتری از مردم مرتبط و برای مردم بیشتری مهم است.
امروز درد مردم اقتصادی است اما کارشناسان صدا و سیما چون جیب خودشان پر است اهمیتی به اقتصاد خانواده و اقتصاد اجتماع نمی دهند.اخبار بورس و شاخص ها و اخبار سهام عدالت و مصاحبه های مسئولان بورس و سپرده گذاری باید کامل تر برای مردم اطلاع رسانی شود.حتی قیمت روزانه ارزها و سکه و طلا برای مردم خیلی مهم است.