افزایش ابتلا به ویروس کووید ۱۹
آغاز هفتهای سرنوشت ساز و موج سوم کرونا در فرانسه
فرانسه زیر فشار موج سوم همه گیری کووید-۱۹ وارد هفتهای سرنوشت ساز میشود؛ چرا که شیوع بیماری موجب افزایش علائم هشدار دهنده در بیمارستانها شده است.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما، فرانسه زیر فشار موج سوم همه گیری کووید-۱۹ وارد هفتهای سرنوشت ساز میشود؛ چرا که شیوع بیماری موجب افزایش علائم هشدار دهنده در بیمارستانها شده و درخواستها برای اقدامات سختگیرانهتر افزایش یافته است.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، ظرفیت بیمارستانها به حد اشباع رسیده و شمار مبتلایان در مدارس افزایش یافته است. آیا این هفته محدودیتهای بیشتری در نظر گرفته خواهد شد؟ امانوئل مکرون رئیس جمهور فرانسه در گفتگو با هفته نامه "ژورنال دو دیمانش" به این پرسش پاسخ داد و گفت: "هیچ تصمیمی گرفته نشده است".
در حالی که دستگاه اجرایی فرانسه بار دیگر اوضاع بهداشتی در این کشور را "بحرانی" توصیف کرد، رئیس دولت در مصاحبه عصر جمعه خود با این هفته نامه تأکید کرد: "در روزهای آینده به تأثیر اقدامات محدودکننده نگاه خواهیم کرد و در صورت لزوم تدابیر لازم را اتخاذ خواهیم کرد. "
قرار است شورای دفاعی روز چهارشنبه برگزار شود تا در مورد تشدید احتمالی محدودیتها تصمیم گیری کند.
از آنجا که سناریویی که مختصصان بیماریهای همه گیر اوایل ماه ژانویه پیش بینی کرده بودند، درست از آب درآمد، همه گیری تحت تأثیر سویه انگلیسی ویروس کووید-۱۹ که مسریتر و کشندهتر تلقی میشود، در ماه مارس تقریباً در سراسر فرانسه گسترش یافت.
تعداد بیمارانی که در بخش مراقبتهای ویژه بستری بودند عصر روز شنبه چهار هزار و ۷۹۱ نفر اعلام و به اوج خود در موج دوم همه گیری در فصل پاییز (چهار هزار و ۹۰۳ نفر) نزدیک شد. بر اساس آخرین آماری که یکشنبه شب گزارش شد، شمار بیماران کرونایی که در بخش مراقبتهای ویژه بیمارستانهای فرانسه بستری هستند، به نفر افزایش یافت.
مجموع کل جان باختگان در فرانسه نیز از آغاز شیوع بیماری کرونا تا روز شنبه بیست و هفتم مارس ۹۴ هزار و ۴۹۲ تن گزارش شده است.
از نیمه شب جمعه نیز سه بخش دیگر از فرانسه یعنی رُن (Rhône)، اُب (Aube) و نی یِور (Nièvre) به ۱۶ بخش دیگر از جمله پاریس و منطقه ایل-دو-فرانس افزوده شد که تدابیر سختگیرانه تری در آنها اعمال شده است. در این ۱۹ بخش جابجایی بیش از ۱۰ کیلومتر بدون داشتن مجوز و خروج از این مناطق بدون داشتن دلیل قانع کننده ممنوع است. مغازهها تعطیل است و دبیرستانها نیمی از کلاسهای درس را برگزار میکنند.
در عین حال ۲۴ بخش دیگر از فرانسه تحت مراقبت بیشتری قرار گرفتند. در بقیه بخشهای این کشور مقررات منع عبور و مرور شبانه از ساعت ۱۹:۰۰ تا ۶:۰۰ صبح در حال اجراست. همه جا کافه ها، رستورانها و اماکن فرهنگی تعطیل هستند.
- وضعیت پزشکی فاجعه بار است
امانوئل مکرون خاطرنشان کرد: "نبرد چند روز آینده ساده است. عملگرایی و واکنش مناسب در برابر ویروس، اقدامات محدودکننده به ویژه برای محافظت از کادر درمان و افراد آسیب پذیر و نیز بسیج عمومی به منظور اجرای برنامه واکسیناسیون".
با این حال علائم هشدار دهنده در حال افزایش است.
در منطقه ایل-دو-فرانس، ۴۱ مدیر پزشکی بحران (رابط بین واحد بحران بیمارستانها و خدمات پذیرش بیمار) از بخش کمکهای مردمی و بیمارستانهای پاریس وضعیت پزشکی را "فاجعه بار" توصیف و اعلام کردند آماده میشوند تا برای نجات هر چه بیشتر جان بیماران، آنها را از یکدیگر تفکیک کنند.
امضاکنندگان این بیانیه اعلام کردند: "می دانیم که در ۱۵ روز آینده ظرفیت ما برای پذیرش بیماران از حد خود فراتر خواهد رفت".
آموزش ملی فرانسه نیز برای راه اندازی کلاسها با مشکلات فزایندهای رو به رو است؛ چرا که کادر آموزش و کادر اداری نیز تحت تأثیر همه گیری قرار گرفته اند.
در سِن-سَن-دُنی (Seine-Saint-Denis) که به شدت تحت تأثیر همه گیری قرار گرفته است، نمایندگان بار دیگر زنگ خطر را به صدا درآوردند.
پنج تن از شهرداران این بخش از فرانسه در گفتگو با روزنامه لوپاریزین هشدار دادند: "از چند هفته پیش تا کنون اوضاع بهداشتی در مدارس (این بخش) بدتر شده است و هر روز نیز بدتر میشود. دانش آموزان، معلمان و کارکنان شهرداری بیش از گذشته به ویروس کووید-۱۹ آلوده میشوند. آنها دیگر نمیتوانند به وظایف خود عمل کنند".
بر اساس آمار مربوط به همه گیری که اداره بهداشت فرانسه روز جمعه منتشر کرد، از پانزدهم تا بیست و یکم ماه مارس میزان ابتلا به بیماری کرونا در بین نوزادان تا نوجوانان ۱۴ ساله نسبت به هفته قبل از آن ۳۱ درصد افزایش یافته است.
فرانسه برخلاف بسیاری از همسایگان اروپایی خود از تعطیلی مدارس خودداری میکند؛ هر چند حضور یک دانش آموز مبتلا به بیماری کرونا در یکی از کلاسهای درس بخشهایی که بار دیگر قرنطینه شده بودند، به تعطیلی آن مدرسه منجر شد.
از دیدگاه امانوئل مکرون، "تعطیلی کامل مدارس نمیتواند تابو باشد، اما باید آخرین راه چاره و اقدام محدودکننده حداکثری باشد".
بسیاری از متخصصان بیماریهای همه گیر تشدید محدودیتها را توصیه میکنند. نمایندگان مجلس نیز گسترش واکسیناسیون را خواستارند که از روز شنبه برای افراد بالای ۷۰ سال که بیماری زمینهای ندارند، آغاز شد.
امانوئل مکرون گفت: "اگر واکسیناسیون همه گروههای سنی به طور همزمان آغاز شود، نابرابریهای اجتماعی و سرزمینی در دسترسی به واکسن به وجود خواهد آمد و این انتخاب سیاسی و بهداشتی بدی است. "
در حالی که انتظار میرود این هفته حدود سه میلیون دُز واکسن دیگر توزیع شود، رئیس جمهور فرانسه بر روی بازگشایی "مراکز بزرگ" واکسیناسیون شرط بندی کرده است تا بتواند وعده خود را عملی کند. مکرون متعهد شده است همه بزرگسالانی که میخواهند واکسینه شوند، تا پیش از پایان تابستان واکسن کرونا را دریافت خواهند کرد.