به گزارش
خبرگزاری صداوسیما استان سمنان، ترشی جزء جدا نشدنی سفره کدبانوهای ایرانی است. در گذشته بسیاری از افراد به علت در دسترس نبودن سبزیجات و صیفی جات تازه، این مواد را در سرکه نگه میداشتند و ترشی تهیه میکردند. هنوز به رسم گذشته بسیاری از خانمهای ایرانی از سبزیجات این فصل استفاده میکنند و برای تمام سال ترشی میاندازند
مصرف ترشی همراه غذا عادت نادرست ایرانیهادر گذشته به علت در دسترس نبودن سبزیجات تازه آنها را به صورت ترشی در زمستان استفاده میکردند. در قدیم سردخانه و یخچال وجود نداشت، برای اینکه جلوی گندیدگی و فساد میوهها و سبزیجات را بگیرند، آنها را درون سرکه نگه میداشتند تا در فصلهای دیگر بتوانند از آنها استفاده کنند. سرکه به دلیل PH پایینی که دارد و محیط اسیدی که فراهم میکند، مانع رشد باکتریها در مواد خوراکی میشوند، فرآیند گندیدگی و پوسیدگی خوراکیها را متوقف میکند و ماندگاری خوراکیها را بالا میبرد.
امروزه که در فصل پاییز و زمستان نیز این سبزیجات قابل دسترسند افراد میتوانند به جای ترشی کردن این مواد غذایی آنها را تازه مورد استفاده قرار دهند؛ بنابراین باید ترشیجاتی از قبیل هفتابیجار، سیرترشی، ترشی لیته و ... که نه جزو غذا محسوب میشوند و نه تاثیر دارویی دارند به مقدار کم مصرف کرد، زیرا زیاده روی در مصرف ترشی همراه غذا مشکلات زیادی را برای سلامتی به همراه دارد.
چرا باید کمتر ترشی مصرف کنیم؟۱. نمک موجود در ترشی برای سلامتی مضر است و افرادی را که داراری سیستم ایمنی ضعیفی هستند را دچار مشکل میکند.
۲. مصرف ترشی چه به صورت جداگانه و چه به همراه غذا سبب کاهش اندکس گلیسمی مواد غذایی که کربوهیدرات دارند، میشود. کاهش اندکس گلیسمی چه در افراد دیابتی و چه غیر دیابتی بالا رفتن قندخون در بدن میشود.
۳. مصرف زیاد و بی رویه ترشی خطر ابتلا به سرطان مری و معده را افزایش میدهد. مصرف ترشی به همراه مواد غذایی دیگر برای افرادی که زخم معده یا اثنی عشر دارند، مضر است، زیرا ترشی اسید معده را زیاد و زخم را شدیدتر میکند. ترشی برای کسانی که ریفلاکس معده یا احساس ترش کردن دارند و افرادی که دارای روده تحریک پذیر و دارای سوءهاضمه هستند، نیز مضر است.
۴. مصرف ترشی سبب آسیب رساندن به مینای دندان و تخریب و فساد دندان و آسیب به لثهها میشود. تمام ترشیها و خوراکیهای اسیدی با PH پایین در مینای دندان و لثهها نفوذ کرده و سبب سست شدن دندان ها، تخریب و فساد دندانها و لثهها میشوند.
۵. خوردن بیش از حد ترشیجات در مردان باعث کاهش توان جنسی و ضعیف شدن اسپرمها و در زنان باعث دردهای شدید ایام پریود و قاعدگیهای نامنظم و دردناک میشود و در سنین بالا باعث تشدید آرتروز میشود.
۶. طبع ترشیجات سرد و خشک است و مصرف بیش از حد ترشیجات باعث سردی مغز و افزایش ابتلا به حواس پرتی و کندی حافظه و آلزایمر میشود بنابراین اگر نگران کندذهنی و حواس پرتی خودتان هستید، ترشیجات مصرف نکنید.
۷. پوکی استخوان و ساییدگی استخوان هم از عوارض مصرف زیاد ترشی است. استفاده زیاد از ترشی میتواند باعث رسوب مایعات بین مفصلی و آرتروز شود.
۸. ترشی در بعضی افراد میتواند باعث ضعف شدید، تشدید ناراحتیهای عصبی و ضعف اعصاب یا صرع شود.
همراه غذاهای نفاخ ترشی نخورید:همراه غذاهای نفاخ از جمله خوراک لوبیا و دیزی آبگوشت ترشی کلم و گل کلم و هفتا بیجار که نفخ معده و روده ایجاد میکنند، نخورید.
ترشی را با غذاهای دیرهضم مصرف نکنید:
همراه با غذاهای بطیءالهضم و دیرهضم مانند کباب جگر سیاه، ماهی، تخم مرغ نیمرو و... ترشی بادمجان مصرف نکنید.