همتی گفت: اما اگر طی هفته جاری میزان رعایت شیوه نامه های بهداشتی (استفاده از ماسک، شست و شوی مداوم دست ها، رعایت بهداشت فردی، عدم حضور در اماکن پرتجمع و رعایت فاصله اجتماعی) به ۹۵ درصد افزایش پیدا کند، میتوان روند توسعه و چرخه بیماری را کنترل کرد.
وی افزود: رعایت نکردن شیوه نامه ها و در مواردی بی توجهی به دستورالعملهای ابلاغی ستاد استانی، موجب میشود خطر ابتلا به کرونا بهطور جدی شهروندان را تهدید کند.
رئیس ستاد استانی مدیریت بیماری کرونا، با اشاره به یکی از مواردی که منجر به ابتلای تعداد کثیری از افراد به کووید ۱۹ شده بود، گفت: در منطقه گهکم و در یک مجموعه ۱۹ نفره، پس از سفر یکی از افراد این مجموعه به شهرستان داراب در استان فارس و ابتلا به کووید ۱۹، این فرد پس از بازگشت به محل کار خود، ۱۷ نفر دیگر را نیز مبتلا کرده است.
بیشتر بخوانید؛ افزایش صددرصدی مراجعه بیماران مشکوک کرونایی در هرمزگانوی افزود: رعایت فاصله اجتماعی، استفاده از ماسک و شست و شوی مداوم دستها تا حد زیادی از وقوع چنین اتفاقاتی پیشگیری میکند و رعایت این شیوه نامه های ساده میتواند نجات دهنده جان بسیاری از افراد باشد.
استاندار هرمزگان با اشاره به اینکه
در بازه زمانی ۲۷ اسفندماه ۹۹ تا پنجم فروردین ماه ۱۴۰۰، بیش از ۶۰۰ هزار مسافر از طریق خطوط ریلی، هوایی و زمینی وارد استان شده اند، گفت: این آمار در مقایسه با سال ۹۹ با ۱۵ درصد رشد و در مقایسه با سال ۹۸ با ۸۵ درصد کاهش همراه بوده است.
همتی افزود: در این مدت
با کنترل مبادی ورودی به استان، از ورود بیش از ۲۰۰ خودرو به استان جلوگیری و بیش از ۲ هزار تست کرونا از مسافران خطوط زمینی استان انجام شد که تنها هفت مورد مثبت اعلام شد.
وی همچنین در پاسخ به مطالبات برخی شهروندان و رسانهها در زمینه برخورد جدی با ورود مسافر به استان، گفت: هرمزگان با توجه به شرایط فعلی و بر اساس رنگ بندی کرونایی اعلامی از سوی وزارت بهداشت در وضعیت زرد قرار دارد و
بر مبنای شیوه نامه های ابلاغی منعی برای ورود مسافران وجود ندارد، اما در صورتی که با انجام تست از افراد مشکوک به کرونا، نتیجه تست آنان مثبت اعلام شود، از ورود آنها به استان جلوگیری میشود و یا قرنطینه میشوند.
استاندار هرمزگان افزود: از آغاز بیماری کرونا در کشور، کسبه، بازاریان و بخش خدمات همکاری مطلوبی با ستاد ملی و استانی داشتند که باعث شد برخی از این صنوف به شدت متضرر شوند و
در کنار توجه به سلامت مردم، باید معیشت خانوارها بهویژه کسبه و بازاریان مورد توجه قرار بگیرد.وی ضمن قدردانی از همراهی مردم استان در زمینه رعایت شیوه نامه های بهداشتی، خواستار افزایش سطح رعایت پروتکلها شد و گفت: با توجه به تعطیلات دو هفتهای و افزایش ترددهای درون استانی، طی هفتههای آتی افزایش و توسعه بیماری غیرقابل انتظار نیست.
همتی افزود: در امسال
با توجه به پیش بینی تحرک در همه بخش ها اعم از عمرانی، اقتصادی و ... نیازمند همکاری همگانی و مضاعف مردم هستیم که ضمن مهار کرونا، افزایش ایمنی خانواده ها و مدیریت شرایط مناسب فعلی، رونق تولید، فعالیت های عمرانی و اقتصادی در استان را پیگیری کنیم.
بر اساس مصوبه نشست امروز، مقرر شد با توجه به نزدیکی به فصل تابستان، کمیته ای با حضور معاون توسعه مدیریت و منابع استانداری، رییس دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان و مدیرعامل شرکت توزیع برق استان به منظور پیش بینی تمهیدات لازم برای پیشگیری از قطعی برق مراکز درمانی و بیمارستانی تشکیل شود.
همچنین با دستور استاندار هرمزگان مقرر شد کارکنان به ویژه کارکنان بخش دولتی که در ایام تعطیلات به خارج از استان سفر کرده اند، باید پیش از ورود به محل کار تست کرونا بدهند.
ثبت ۴۸۱ مورد مثبت کرونای جهش یافته انگلیسی در استان
رئیس دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان گفت: ۴۸۱ مورد مثبت کرونای جهش یافته انگلیسی در استان شناسایی شده است.
دکتر حسین فرشیدی در نخستین نشست ستاد استانی و ملی کرونا افزود: از این تعداد ۲ مورد فوتی ناشی از کرونای جهش یافته در هرمزگان داشتیم.
وی با اشاره به اینکه تا اواسط بهمن هرمزگان در و ضعیت آبی بود و هیچ مشکلی نداشت گفت: از دو اسفند با مشاهده شدن کرونا جهش یافته انگلیسی در شهرستانهای قشم و بندرعباس اقدامات لازم برای مقابله به این ویروس اندیشیده شده است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان افزود: اپیدمی بیماران سرپایی در استان از ۷ به ۱۶ درصد افزایش یافته است.