قارچ خودرو نخورید
برای پیشگیری و مقابله با مسمومیت های ناشی از مصرف قارچ های خودرو و سمی کارشناسان توجه به برخی از نکات را ضروری می دانند.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما مرکز کرمانشاه ، یک متخصص بیماریهای داخلی از مردم خواست تا از مصرف قارچهای خودرو در طبیعت، به ویژه قارچهایی که در کنار تنه درختان میرویند یا قارچهای جمع آوری شده توسط افراد عادی که به صورت فلهای با منشأ نامشخص عرضه می شود خودداری کنند.
دکتر نوابی افزود: تنها قارچهایی که در مراکز مجاز عرضه می شوند و در بسته بندیهای دارای مجوز سازمان غذا و دارو و وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی هستند قابل استفاده اند.
وی گفت: شناسایی نوع خوراکی قارچ بر اساس خصوصیات ظاهری مانند شکل، رنگ، بو، قوام و مزه مشکل است و به توصیههای برخی از افراد در تشخیص انواع سمی قارچ بویژه از انواع خوراکی نباید توجه کرد.
دکتر نوابی با بیان اینکه مصرف قارچها توسط پرندگان و سایر جانوران اهلی و وحشی نشان دهنده غیر سمی بودن قارچ برای انسان نیست افزود:برخی از روشها و معیارهای سنتی مانند: تغییر رنگ قاشق نقره در اثر تماس با قارچ، یا وجود حشرات در اطراف و محل رویش قارچ، معیار علمی متقن و صحیحی برای تشخیص سمی نبودن قارچ در همه موارد نیست.
این متخصص داخلی با بیان اینکه هرگز قارچ را نباید به صورت خام و به مقدار زیاد مصرف کرد افزود:برخی از سموم موجود در قارچهای سمی مقاوم به گرما بوده و فرآیندهای آماده سازی غذا مانند: کباب کردن، آب پز کردن، سرخ کردن و یا بخارپز کردن قادر به تخریب کامل مواد سمی موجود در قارچ نیست.
وی افزود: در صورت بروز علائم و نشانههای گوارشی (تهوع، استفراغ و اسهال) به صورت تاخیری (۴ تا ۱۲ ساعت پس از مصرف خوراکی قارچ)، هر چه سریعتر بیمار را به مرکز درمانی تخصصی سم شناسی بالینی و مسمومیتها منتقل کنید.
دکتر نوابی گفت: در مواردی که علائم گوارشی به صورت تأخیری (با فاصله بیش از ۶ ساعت از مصرف قارچ) بروز پیدا کند، انتقال سریع بیمار مسموم به یک مرکز درمانی تخصصی مسمومیت ها، امکان درمان موفقیت آمیز را افزایش میدهد و هرگونه تأخیر در این امر سبب افزایش احتمال شکست در درمان و حتی مرگ بیمار می شود،
این متخصص داخلی گفت: با مشاهده علائم و نشانههای بالینی اولیه به ویژه از نوع تأخیری از هرگونه خود درمانی و درمان علامتی پرهیز و بیمار را در اسرع وقت به بیمارستان منتقل کنید.
وی افزود :در صورت امکان، نمونه باقی مانده قارچ مصرف شده توسط بیمار را برای شناسایی و ارائه به کادر پزشکی، به همراه داشته باشید.