به گزارش خبرگزاری صداوسیما از وین
درخواست سازمان بهداشت جهانی درباره اهدای واکسن کرونا
سازمان بهداشت جهانی اهدای واکسن کرونا به کشورهای فقیر را خواستار شد.
به گزارش
سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما از وین؛ سازمان بهداشت جهانی از جامعه جهانی خواست که به کشورهای فقیرتر واکسن اهدا کنند. تدروس آدهانوم گبریسوس، رئیس سازمان بهداشت جهانی گفت که ده میلیون دوز برای ۲۰ کشور فاقد واکسن بلافاصله مورد نیاز است.
رئیس سازمان بهداشت جهانی از هجوم جهانی برای واکسنها که تحویل آن را به کشورهای فقیر به تأخیر انداخته است، به شدت انتقاد کرد.
ماه گذشته نیز، تدروس آدهانوم رئیس سازمان بهداشت جهانی در نشست خبری مشترک و از طریق ویدیوکنفرانس با فرانک-والتر اشتاینمایر رئیس جمهور آلمان گفت: هم اکنون، برخی کشورهای ثروتمند در حال نزدیک شدن به سازندگان واکسن کرونا هستند تا از دسترسی به دوزهای بیشتر اطمینان حاصل کنند. این امر بر قراردادها با کوواکس تأثیر دارد و به همین علت شمار دوزهای اختصاص داده شده به کوواکس را کاهش میدهد.
ابتکار بین المللی کوواکس، درصدد توزیع عادلانه واکسن در سطح جهان است. قرار بود ۲۳۸ میلیون دوز تا پایان ماه مه به فقیرترین کشورها تحویل داده شود.
پیش از این، رئیس جدید سازمان تجارت جهانی به کشورهای ثروتمند هشدار داده بود که فورا تحویل واکسن کرونا به کشورهای فقیر را شروع کنند در غیر این صورت با خطر عواقب آن روبرو خواهند شد. وی گفت که کشورهای ثروتمند نباید منتظر بمانند تا ابتدا مردم کشورهای خود را ایمن کرده و بعد، این واکسن را در اختیار سایر کشورها بگذارند.
به گفته خانم اوکونجوایوئلا، دسترسی عادلانه به واکسن کرونا هم برای کشورهای ثروتمند و هم فقیر از نظر اقتصادی منفعت دارد. رئیس سازمان تجارت جهانی تاکيد کرد تاخیر بیشتر در این باره میتواند برای اقتصاد جهان ۹ تریلیون دلار هزینه داشته باشد.
این در حالی است که اورزولا فن در لاین، رئیس کمیسیون اتحادیه اروپا به گروه رسانهای «فونکه» آلمان گفت که این اتحادیه نمیتواند به کشورهای فقیر واکسن ویروس کرونا بفرستد.
وی افزود: از طرف کشورهای عضو اتحادیه اروپا برای دریافت واکسن کرونا فشار زیادی وجود دارد؛ بنابراین در حال حاضر به کشورهای فقیر واکسن ارسال نخواهد شد.
او ضمن اشاره به کمکهای مالی کشورهای اروپایی به کوواکس که مسئول تامین واکسن برای کشورهای فقیر است٬ تصریح کرد که مکانیزم اتحادیه اروپا مبنی بر توزیع مستقیم واکسن به کشورهای فقیر زمانی آغاز میشود که وضعیت تولید بهتری در اتحادیه اروپا داشته باشیم.