تمامیت خواهی اتحادیه اروپا؛
اتحادیه اروپا: اول واکسینه شدن مردم اروپا بعد دیگر کشورها
اتحادیه اروپا اعلام کرد شرکت آسترازنکا از این به بعد حق ندارد واکسنهایی که در خاک اروپا تولید میشود را به دیگر کشورها صادر کند.
به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري صداوسيما به نقل از شبکه خبری فرانس ۲۴؛ موضوع واکسن در کانون نشست سران اروپا مطرح شد.
مساله توزیع واکسن میان کشورهای عضو اتحادیه اروپا یکی از موضوعات اصلی مورد بحث در نشست سران در اروپا بود که به صورت مجازی در بروکسل برگزار شد.
نخستین راه حل کمیسیون اروپا در این باره ممنوع شدن صادرات واکسنهایی است که در کشورهای عضو اتحادیه اروپا ساخته میشود. این مسئله از آنجا مهم است که شرکتی مانند آسترزانکا به تعهدات خود درباره تحویل واکسن کرونا به اتحادیه اروپا عمل نکرده است، اما میلیونها دوز واکسن به انگلیس تحویل داده است.
براساس این تصمیم که بازوی اجرایی اتحادیه اروپا گرفته است شرکت انگلیسی - سوئدی آسترازنکا از این به بعد حق ندارد واکسنهایی که در خاک اروپا تولید میشود را به دیگر کشورها صادر کند مگر آنکه به تعهداتی که درباره تامین واکسن اروپا داده است؛ عمل کند.
این تصمیم مورد حمایت شماری از رهبران اروپا از جمله امانوئل مکرون رئیس جمهوری فرانسه نیز قرار گرفت. مکرون در این باره اعلام کرد من از ساز و کار مورد نظر کمیسیون اروپا برای کنترل صادرات واکسن کرونا حمایت میکنم. رئیس جمهوری فرانسه افزود من حتی بر این باورم که شرکتهای تولید کننده واکسن کرونا در خاک اتحادیه اروپا تا زمانی که همه تعهدات خود را در قبال اتحادیه اروپا انجام ندادهاند؛ حق صادرات هیچ واکسنی را ندارند.
هدف این انسداد صادرات واکسن بیشتر انگلیس است که تاکنون ۲۱ میلیون دوز واکسن تولید آسترازنکا دریافت کرده است. این شرکت در حالی این کار را برای انگلیس انجام داده است که تعهداتی برای تامین واکسن مورد نیاز اتحادیه اروپا داده است. در واقع این شرکت بدون آنکه به فکر عمل به تعهدات خود در قبال اروپا باشد اقدام به صادرات میلیونی واکسن به انگلیس کرده است.
آسترازنکا براساس قراردادی که با بروکسل بسته است باید ۱۲۰ میلیون دوز واکسن در اختیار اتحادیه اروپا قرار دهد، اما تاکنون فقط ۳۰ میلیون دوز تحویل داده است.
اورزولا گرترود فُن دِر لایِن، رئیس کمیسیون اروپا نیز اعلام کرد این اقدام را نمیتواند تحمل کند. وی در این باره گفت تاکنون تنها ۱۸ میلیون و ۲۰۰ هزار نفر در اروپا واکسینه شدهاند. به عبارت دیگر حدود ۴ درصد از کل جمعیت اتحادیه اروپا تاکنون دو دوز واکسن ضد کرونا دریافت کردهاند. این نشان میدهد که شرکتهای داروسازیی که به ما تعهدات دادهاند؛ به آن عمل نکردهاند و اگر این کار میکردند ما میتوانستم روند واکسیناسیون جمعیت مان را تسریع بخشيم.
با این حال مذاکراتی میان ۲۷ کشور عضو اتحادیه اروپا و انگلیس برای تامین واکسن کرونا در جریان است. هدف کلی آن است که اتحادیه اروپا تا تابستان امسال به اصلیترین تولید کننده واکسن در جهان تبدیل شود و بیش از ۷۰ درصد از جمعیت بزرگسال خود را واکسینه کرده باشد.