به گزارش
خبرگزاری صداوسیما مرکز مازندران؛ روستای اسبچین از جمله روستاهای قدیمی
شهرستان عباسآباد است که پس از گذشت قرنهای طولانی، نام خود را همیشه به عنوان روستایی آباد و تاریخی و مذهبی حفظ کرده،
مورخینی همچون اولیاء اله آملی، ابن اسفندیار و ظهیر الدین مرعشی به کرات از این روستای بزرگ با نامهای اسبه چین و اسب چین نام بردند.
قدمت روستای اسبچین را تا هزار سال در تاریخ مدون این خطه میتوان یافت.
اسبچین از ضلع شمالی به محدوده قانونی شهرداریهای سلمان شهر و عباس آباد از ضلع شرقی به روستای سلامت سرا و تازه آباد، از ضلع جنوبی به روستای خشکلا از ضلع غربی به روستای کرکاس و تالش خیل متصل است. نام این روستا برگرفته از دیوارهای سنگی رشته کوه البرز میباشد که به صورت دیوار سفیدی از دور نمایان است که از واژه اسبه در زبان تبری به معنی سفید و چینه به معنی دیوار است از واژه تغییر یافته اسبه چینه است که به مرور(ه) از آخر واژه اسبه و چینه حذف شد و نام اسبچین گرفت.
اسبچین دارای ۶۵۰خانوار بومی است و به همین اندازه خوش نشین دارد که در ایام تعطیلات به آنجا مسافرت میکنند.
رودخانه اسبچین یک رودخانه دائمی که از چشمهای بنام گوشیر سرچشمه میگیرد نام گوشیر هم به دلیل اینکه رنگ آب رودخانه شیری رنگ است گوشیر میگویند. این چشمه از روستای آسمان سرا سرچشمه میگیرد، این رودخانه در گذشته در حدود ۱۵۰هکتار زمین کشاورزی را آبیاری میکرد از ویژگیهای خاص این رودخانه وجود انواع ماهی است که مشهورترین آن ماهی سفید است که بدلیل وجود جلبگها در بستر رودخانه طعم این ماهی با سایر ماهی متفاوت است.
پل تاریخی اسبچین در حدود سال۱۳۰۹ شمسی ساخته شد. در این روستا علاوه بر تولید و پرورش انواع گل و گیاه زینتی و آپارتمانی در سال۱۳۶۵ مردم به پرورش کیوی هم روی آوردند.
مردم اسبچین ارادت خاصی به اهل بیت(ع) دارند و نشانه آن وجود بارگاه امامزاده سیدعلی و آقاسیدمحمد است و در طول دفاع مقدس ۶شهید تقدیم انقلاب کرده اند.
روستای اسبچین دارای مناظر زیبا و دیدنی و چشم اندازهای بی نظیری همچون دریا، رودخانه و مزارع است.
گفتنی است اجرای برنامههای شاد موسیقی و نوروز خوانی، شعر خوانی، برگزاری نمایشگاه صنایع دستی، نمایشگاه عکس و تجلیل از خیرین، نخبگان علمی و فرهنگی روستای اسبچین با رعایت پروتکلهای بهداشتی از جمله برنامههای این جشنواره بود.