پخش زنده
امروز: -
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق خراسان شمالی گفت: با میزان برق تولیدی در استان، آمادگی برای راه اندازی صنایع بزرگ وجود دارد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خراسان شمالی، علیرضا صبوری مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق خراسان شمالی با بیان اینکه در این استان ظرفیت بسیار بالایی برای ایجاد پالایشگاه، پتروشیمی، فولاد و سایر صنایع انرژی وجود دارد اظهار داشت: در تولید برق استان هیچ دغدغهای وجود ندارد و حتی با میزان برق تولیدی در استان این آمادگی برای راه اندازی صنایع بزرگ وجود دارد.
صبوری توان تولید برق آخرین واحد بخار این نیروگاه را ۱۶۰مگاوات عنوان کرد و گفت: هم اینک ۹واحد این نیروگاه متناسب با نیاز میتواند در مدار تولید انرژی برق قرار گیرد.
وی گفت: نیروگاه سیکل ترکیبی شیروان هزار و ۴۳۴مگاوات برق تولید میکند که بیش از چهار برابر مصرف برق استان است.
وی با بیان اینکه مهمترین طرحی که در دهه فجر پارسال به بهره برداری رسید فاز سوم سیکل ترکیبی شیروان بود افزود: اجرای این طرح بزرگ ۴۱هزار میلیارد ریال هزینه داشت که به صورت ویدیوکنفرانس توسط رییس جمهوری افتتاح شد.
صبوری با بیان اینکه با اجرای این طرح چرخه سیکل ترکیبی شیروان برای تولید برق کامل شد اظهار داشت: این واحد دارای سه بلوک است که هر بلوک ۲واحد گازی و یک واحد بخار دارد.
وی افزود: هم اینک ۶واحد گازی و سه واحد بخار در این نیروگاه ایجاد شده است.
وی با بیان اینکه در این استان ظرفیت بسیار بالایی برای ایجاد صنایع وجود دارد اظهار داشت: با میزان برق تولیدی در استان این آمادگی برای راه اندازی صنایع بزرگ وجود دارد.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق خراسان شمالی همچنین با بیان اینکه هم اینک ظرفیت و پتانسیل برای ایجاد پالایشگاه، پتروشیمی، فولاد و سایر صنایع انرژی بر وجود دارد گفت: در تولید برق استان هیچ دغدغهای وجود ندارد.
وی گفت: با افتتاح سومین واحد بخار این نیروگاه، به عنوان آخرین مرحله توسعه این طرح، تولید برق این مجموعه به هزار و ۴۳۴مگاوات، یعنی بیش از چهار برابر نیاز مصرف استان خراسان شمالی رسیده است.
وی توان تولید برق آخرین واحد بخار این نیروگاه را ۱۶۰مگاوات دانست و افزود: این نیروگاه علاوه بر سه واحد بخار، ۶واحد گازی دارد که هر کدام ۱۵۹ مگاوات برق تولید میکنند.
مدیر طرح نیروگاه سیکل ترکیبی شیروان نیز گفت: با راه اندازی هر واحد بخار، در مصرف یک میلیون متر مکعب گاز و یا سوخت دوم آن، که گازوییل است، صرفه جویی خواهد شد.
حمیدرضا محمودی یکی از مزایای فعالیت واحدهای بخار این نیروگاه را نداشتن آلودگی زیست محیطی دانست و افزود: درجه حرارت گاز خروجی از اگزوز مجتمع نیز از ۵۵۰درجه به ۱۱۰درجه کاهش پیدا کرده است.
مدیر طرح نیروگاه سیکل ترکیبی شیروان میزان اشتغال ایجاد شده در این نیروگاه در دوران ساخت واحد گازی را ۶۰۰نفر عنوان و بیان کرد: بهره برداری از این طرح نیز برای ۸۰نفر شغل دائم ایجاد کرده است.
محمودی با بیان اینکه با راه اندازی آخرین واحد بخار، راندمان سیکل ترکیبی شیروان ۴۹درصد افزایش یافته است گفت: ۳۰۰مگاوات از برق تولیدی این نیروگاه به مصرف استان رسیده و مابقی برای مصرف دیگر استان ها، وارد شبکه سراسری میشود.
وی اظهار داشت: سوخت اصلی نیروگاه نیز گاز و سوخت پشتیبان گازوییل است، سامانه خنک کننده از برج خشک با مصرف آب کم به طوری که برای سه واحد بخار ۳۰لیتر در ثانیه است که از آب سد بارزو تامین میشود، اما ۲حلقه چاه نیز برای پشتیبانی دارد.
نیروگاه سیکل ترکیبی شیروان در استان خراسان شمالی در کیلومتر ۱۲ جاده شیروان – قوچان قرار دارد.
این نیروگاه یکی از نیروگاههای تابعه شرکت مدیریت تولید نیروگاههای گازی خراسان از نوع سیکل ترکیبی با ظرفیت تولید ۱۴۳۴مگاوات است.
برق تولیدی این نیروگاه از طریق پست ۴۰۰کیلوولت به شبکه سراسری متصل میشود.