روز میلاد حضرت علی اکبر علیه السلام و روز جوان
روز میلاد حضرت علی اکبر علیه السلام به روز جوان نامگذاری شده است و یکی از بهترین الگوی جوانان امروزی حضرت علی اکبر علیه السلام است.
به گزارش
خبرگزاری صداوسیما مرکز کیش، حضرت علی اکبر (ع) فرزند بزرگ امام حسین به احتمال زیاد در سال ۳۳ یا ۳۴ هجری قمری (البته نقلهای دیگری نیز وجود دارد) در مدینه دیده به جهان گشود. مادر بزرگوار وی لیلا دختر ابی مره است.
لیلا برای امام حسین پسری آورد، رشید، دلیر، زیبا، شبیهترین کس به رسول خدا، رویش روی رسول، گفتگویش گفتگوی رسول خدا، هر کسی که آرزوی دیدار رسول خدا را داشت بر چهره پسر لیلا مینگریست، تا آنجا که پدر بزرگوارش میفرماید "هرگاه مشتاق دیدار پیامبر میشدیم به چهره او مینگریستیم"؛ به همین جهت روز عاشورا وقتی اذن میدان طلبید و عازم جبهه پیکار شد، امام حسین چهره به آسمان گرفت و گفت «اللهم اشهد علی هؤلاء القوم فقد برز الیهم غلام اشبه الناس برسولک محمد خلقا و خلقا و منطقا و کنا اذا اشتقنا الی رؤیة نبیک نظرنا الیه...».
حضرت علی اکبر علیه السلام اولین شهید عاشورا از بنی هاشم بود. شجاعت و دلاوری حضرت علی اکبر و رزم آوری و بصیرت دینی و سیاسی او، در سفر کربلا به ویژه در روز عاشورا تجلی کرد. سخنان و فداکاریهای وی نیز به خوبی مؤید این مطلب است.
میلاد حضرت علی اکبر علیه السلام، روز جوان
جوانی، بهار عمر و فصل طربناک زندگی است. هیچ دورهای از زندگی، چون روزگار جوانی، سرسبز و خرّم نیست، و هیچ انسانی همانند زمان جوانی، توانمند و پرانرژی نیست.
بسیاری از پیروزیها و کامیابی ها، تنها در سایه جوانی امکان پذیر است و بسیاری از آرزوها و هدف ها، فقط در فرصت جوانی قابل دست یابی است. جوانی فرصتی است که بر خلاف بسیاری از فرصتهای دیگر، تنها یک بار در اختیار همه قرار میگیرد و، چون به انجام خویش برسد، هرگز امکان تکرار نخواهد داشت.
پس «فرصت جوانی»، طلاییترین فرصتها و نابترین موهبت هاست و نمیتوان در این نکته تردید کرد که هدر دادن روزگاران خوش جوانی و تباه کردن این بهار زندگانی، به اندوهی انبوه و حسرتی متراکم خواهد انجامید، اما این روزگار، اقتضاهایی دارد؛ اقتضاهایی که بخشی از آنها به جوان بر میگردد و بخشی نیز به آنها که با جوان در تعاملند.
آنها که به جوان بر میگردد، «نازها» و «نیازها»ی جوانی است. نازها، یعنی «سرزندگی، شیک پوشی، آراستگی، جمال گرایی، آرمان گرایی و...؛ و نیازها، یعنی عبادت و تضرع؛ دانش اندوزی، مهار و تعدیل غرایز، تهذیب نفس، ورزش، مطالعه، مسئولیت پذیری.
حضرت علی اکبر علیه السلام، الگوی جوانان
جوان، محتاج اسوه و الگوست. اسوه و الگوی جوان، باید جوان باشد؛ تا فضایل و کمالات این جوان دست یافتنی و ملموس باشد. قرآن برای زندگی بشر، اُسوه و الگو معرفی میکند؛ «و لکم فی رسول الله اسوه حسنه». اگر پیامبر و سبک زندگی نبوی اسوه و الگوست، هر شخص و سبک دیگری اگر بخواهد اسوه و الگو باشد، باید رنگ و بوی پیامبر را داشته باشد و «اشبه الناس خلقاً خُلقاً و منطقاً برسول الله» باشد.
امام حسین علیه السلام حضرت علی اکبرعلیه السلام را عصارة بنی هاشم و شبیهترین مردم به پیامبر صلی الله علیه وآله دانسته، فرمود هر وقت دلمان برای رسول الله تنگ میشد، مشتاق زیارت علی اکبر میشدیم و زیارت و ملاقات علی اکبر علیه السلام بود که دلمان را در فراق پیامبر صلی الله علیه وآله تسلی میبخشید. پس اگر کسی شیفتة جمال و کمال پیامبر صلی الله علیه وآله است، میتواند از رخسار و فضایل علی اکبر هم به پیامبر صلی الله علیه وآله برسد.