در نشست خبری با مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا
تاکید مقام آمریکایی بر همکاری گسترده با اتحادیه اروپا
وزیر امور خارجه آمریکا در بروکسل گفت ما از هر فرصتی برای رایزنی و همکاری با شرکایمان استفاده خواهیم کرد.
به گزارش
سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما به نقل از خبرگزاری رویترز، آنتونی بلینکن وزیر امور خارجه آمریکا که برای دیدار با مقامات اروپایی به بروکسل رفته است، در نشست خبری مشترک با جوزف بورل مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا گفت: ما از هر فرصتی برای رایزنی و همکاری با شرکایمان استفاده خواهیم کرد و همچنین برای حصول از این مسئله که با این روابط بتوانیم فرصتهای دورانمان و همچنین تهدیدهای جدید و نوظهور مواجه شویم. میدانم که اتحادیه اروپا نیز از این پروژه حمایت میکند. زمانی که در اینجا در بروکسل با هم صرف کردیم سبب شده است ما در جایگاهی حتی قویتر از گذشته (برای همراهی با هم) قرار بگیریم.
جوزف بورل نیز در این نشست خبری گفت: ما دستور کار جامع و مستحکمی برای ماهها و سالهای پیش روی داریم از قبیل اینکه این بیماری همه گیر (کرونا) را تحت کنترل دربیاوریم، به بازتوانی اقتصادی برسیم و به بحران تغییرات اقلیمی جهان رسیدگی کنیم.
بلينکن: روابط ما با روسیه تا آینده قابل پیش بینی چالشی خواهد بود
وزیر خارجه آمریکا در نشست خبری ديگری درباره گفتگوهایش با اعضای سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) در بروکسل، در پاسخ به پرسشی درباره تهدید هستهای روسیه برای اروپا و آمریکا با وجود پیمان منع موشکهای هستهای میانبرد (INF) گفت: امروز صبح گفتگوهای فراوانی با همکارانمان درباره روسیه داشتیم.
بلينکن افزود: فکر میکنیم روابط ما با روسیه تا آینده قابل پیش بینی چالشی خواهد بود، اما آمادگی داریم و در نهایت امیدواریم بتوانیم روابطی با روسیه داشته باشیم که دست کم قابل پیش بینی و باثبات باشد. با توجه به این موضوع، قصد و نیت ما تعامل با روسیه است به شیوهای که به پیشبرد منافع مان کمک کند و در عین حال با چشمانی باز، چالشهایی را که (روسیه) برای ما دارد زیر نظر داریم.
حتی در شرایطی که داریم با روسیه تعامل میکنیم تا منافع مان را پیش ببریم همچنین تلاش خواهیم کرد روسیه را برای اقدامهای خصمانه و بی ملاحظه اش به پاسخگویی وادار سازیم. فکر میکنم این را پیشتر به نمایش گذاشته باشیم به ویژه با تمدید پیمان استارت جدید به مدت پنج سال و نیز اقدامهایی که برای مسئولیت پذیری روسیه انجام داده ایم. یکی از حوزههایی که در آن منافع متقابل آشکار (با روسیه) داریم و میتوانیم کار کنیم در زمینه ثبات راهبردی در تسلیحات هستهای دو کشور است.
این همه سیستمهای تسلیحات هستهای روسیه را شامل میشود از جمله آنهایی که شاید ذیل پیمان استارت جدید قرار نگیرند و فکر میکنم این موضوع به سود آمریکا و کشورهای هم پیمان و به سود روسیه هم هست. هنگامی که رئیس جمهور بایدن با رئیس جمهور پوتین گفتگو میکرد هر دو از احتمالات بررسی و کنکاش (در روابط دو جانبه) فراتر از پیمان استارت جدید آگاهی داشتند. این میتواند به بحث ثبات راهبردی بینجامد و همه سیستمهای تسلیحات هستهای روسیه را در برگیرد.