پخش زنده
امروز: -
مدیر عامل سد و نیروگاه کرخه گفت: بزرگترین طرحهای آبرسانی کشور روی سد کرخه است و نزدیک به ۲۷ شهر و ۱۲۲۶ روستا در حوزه آبرسانی ما قرار دارد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما آقای یزدانی پور در ارتباط تصویری با رئیس جمهور (بهره برداری از طرحهای عمرانی) گفت: این سد در شمال استان خوزستان در شهرستان اندیمشک بر روی رودخانه دز است و رود کرخه از این شهرستان عبور میکند و دو سد بزرگ روی دز و کرخه اندیمشک در همین شهرستان قرار دارد.
آقای یزدانی پور افزود: سد دز به عنوان قدیمیترین سد کشور و سد کرخه به عنوان بزرگترین سد کشور مطرح است.
وی ادامه داد اندیمشک در دوران عملیات موفق فتح المبین در دوران جنگ یکی از مراکز پشتیبانی جبهههای جنوب و غرب کشور بود و با توجه به ارتباطات شبکه راه اهن و جاده ترانزیتی جنوب و حضور لشکر ۲۷ محمد رسول الله (ص) و همچنین لشکر، ولی عصر (عج) استان خوزستان خیلی مهم است و لشکر محمد رسول الله (ص) در پادگان دو کوهه و لشکر هفت ولیعصر (عج) هم در جنوب استان خوزستان بوده است.
آقای یزدانی پور گفت: سد کرخه اولین پروژه بزرگی بود که در حوزه سد سازی رخ داد و باعث شد دست توانای نیروهای بومی این مرز و بوم ما وارد صنعت سد سازی جهان شود و کار بسیار بزرگ و عظیمی را شکل دادیم و دوستان در زمان اجرای سد آن میراث بزرگ را در حوزه بهره برداری به دست جوانان ما سپردند.
مدیر عامل سد و نیروگاه کرخه گفت: تیمی که الان در خدمت همه دوستان هستیم و بهره بردرای سد را انجام میدهیم میراث دار یک کار عظیم در حوزه صنعت سد سازی جمهوری اسلامی ایران هستیم.
آقای یزدانی پور گفت: نیروگاه و سد کرخه در بالادست خود حوضه آبریز ۴۳ هزار کیلومتر مربع در استانهای کرمانشاه، لرستان، خوزستان، همدان و کردستان دارد، رودخانه کرخه از نواحی مرکزی و میانی رشته کوههای زاگرس شروع میشود و در نواحی غربی و شمال غربی کشور و در طول ۹۰۰ کلیومتر از این استانها عبور میکند و در انتها به حرو العظیم منتهی میشود.
مدیرعامل سد و نیروگاه کرخه گفت: سد کرخه هم یک سد خاکی با هسته رسی است و آب فعلی ۲۶۷۸ میلیون متر مکعب و متوسط ورودی ۸۲ مترمکعب بر ثانیه متوسط خروجی ۱۴۷ میلیون مترمکعب است و مخزن سد تا ۵۱ درصد پر است و حجم خالی مخزن تا تراز نرمال ۲۵۹۵ میلیون مترمکعب و حجم خالی کنترل سیلاب ما ۳۶۳۷ میلیون مترمکعب است.
آقای یزدانی پور ادامه داد: تولید انرژی در شرایط فعلی ۲۱۶۹ مگاوات ساعت و متوسط خروجی تونل دشت عباس که زمینهای انجا را ابیاری میکند ۲۷ متر مکعب بر ثانیه است و این سد جزو سدهایی است دو کار دیگر را انجام میدهد که شامل انتقال برق به کشور عراق از طریق خط العماریه و طرح غدیر میشود که یکی از بزرگترین طرحهای آبرسانی کشور روی سد کرخه است و نزدیک به ۲۷ شهر و ۱۲۲۶ روستا در حوزه آبرسانی ما قرار دارد.