به گزارش
خبرگزاری صداوسیما استان سمنان، جعفری با دارا بودن ویتامین K، ویتامین C که بیش از سه برابر از مقدار ویتامین سی پرتقال است، ویتامین A، آهن، مس و اسید فولیک اثرات شگفت برای بدن دارد، اما خواص آن:
مبارزه با سرطانجعفری حاوی ترکیبی به نام کارنوسول است که خاصیت ضد سرطان آن کشف شده است. این ترکیب همچنین در جهت درمان سرطان سینه، پوست، روده بزرگ و پروستات نیز مفید است.
جعفری نیز عامل مهمی از فلاونوئیدها است، فلاونوئیدها ترکیباتی هستند که میتوانند مانع از تکثیر سلولهای سرطانی شوند. ترکیب مهم دیگر یافت شده در جعفری لیتولئین است. لیتولئین عامل جلوگیری از سرطان است. همچنین علاوه از متابولیسم عوامل سرطان زا که عوامل جهش فعال در کروموزومهای کبد را ایجاد میکنند، نیز جلوگیری میکند.
مبارزه با التهاباپی ژنین موجود در جعفری دارای خواص ضد التهابی نیز هست و فلاونوئیدهایی که سبزیجات دارند، بهترین مواد طبیعی برای مبارزه با التهاب هستند. گیاه جعفری برای درمان التهاب کلیهها و مثانه که ممکن است منجر به سنگ و سنگریزه شود، استفاده میشود.
میزان بالای ویتامین C جعفری در مبارزه با التهاب موثر است. جعفری حاوی کورستین که یکی دیگر از آنتی اکسیدانهای عالی در برابر التهاب است نیز میباشد. مهمتر از آن، سلولهایی که هیستامین آزاد میکنند، را تثبیت میکند، در نتیجه التهاب را در مسیر خود متوقف میکند. کورستین همچنین میتواند با شرایطی به نام پروستاتیت که به معنی التهاب در غده پروستات است، برخورد کند.
افزایش ایمنیفراوانی ویتامین C در جعفری آن را به غذای کامل برای افزایش سیستم ایمنی تبدیل میکند. روغنهای اسانس موجود در آن نیز میتوانند واکنش ایمنی بیش از حد را سرکوب کنند. این خواص تقویت ایمنی جعفری به التیام سریع زخمها نیز کمک میکنند.
محافظت از قلبجعفری میتواند یک افزودنی کم نمک به عنوان چاشنی باشد، مخصوصا اگر از غذاهای دریایی استفاده میکنید. همانطور که میدانیم، نمک کم به معنای قلب سالم است. شما میتوانید جعفری خشک را با آویشن و پودر سیر به عنوان یک چاشنی خوش مزه و در عین حال سالم ترکیب کنید. مطالعات نشان میدهد که جعفری میتواند برای درمان فشار خون شریانی و بیماریهای قلبی حاصل از آن استفاده شود.
ارتقاء سلامت استخوانجعفری حاوی مقادیر بسیار بالایی ویتامین K است که برای حفظ تراکم استخوان و مبارزه با شکستگی استخوان ضروری است. این ماده معدنی به همراه کلسیم، منیزیم، ویتامین D، فسفر و سایر مواد مغذی مهم برای سلامت استخوان کار میکنند.
کمک به درمان کم خونیجعفری غنی از آهن است که نقش آن در درمان کم خونی را روشن میکند. طعم دادن خوراک خود با جعفری یک راه ساده برای افزایش مصرف آهن است. یکی از سادهترین راهها برای رسیدن به این هدف، شروع روز خود با یک اسموتی جعفری است. مطالعات نشان میدهد که برگ جعفری خواص ضد آنمی قوی دارد. سطوح مناسب ویتامین C از جذب آهن پشتیبانی میکنند. جعفری غنی از ویتامین C است و جذب بهتر آهن را بهبود میبخشد. این امر به نوبه خود به درمان کم خونی کمک میکند.
ارائه خواص ضد باکتریبا توجه به مطالعات مصری، جعفری خواص ضد باکتری را به ویژه در برابر باکتری استافیلوکوک اورئوس نشان میدهد. حتی روغنهای اسانس جعفری آلی میتوانند خواص ضد باکتری (و آنتی اکسیدانی) را ارایه دهند. همچنین جعفری بر روی باکتریهای گرم مثبت و گرم منفی اثرگذار است. این گیاه میتواند یک عامل ضد باکتری قوی باشد و به عنوان یک تحقیق میتواند برای اهداف دارویی مورد استفاده قرار گیرد.
پشتیبانی از سلامتی غدهجعفری نقش مهمی در سلامت غده دارد. مطالعات نشان میدهد که توانایی قابل توجهی برای کاهش غدد ورم کرده و بزرگ دارد. همچنین میتواند سموم آبکی و مخاط اضافی را از بین ببرد. این گیاه همچنین میتواند غدههای فوقانی را آرام کند و بر اساس یک مطالعه مصری دیگر، ریشه جعفری حاوی کلسیم، آهن و ویتامین B است که همه آنها غدد پاراتیرویید را تقویت میکنند.
جوان سازی رگهای خونیمطالعات نشان میدهند که عصاره جعفری میتواند رگهای خونی، به ویژه آرترئولها و مویرگها را تسکین دهد. با این حال، تحقیقات کمی در مورد این موضوع وجود دارد. برای اطلاعات بیشتر در این مورد با پزشک خود مشورت کنید.
درمان اسهالبرگ ها، دانهها و حتی ریشههای گیاه جعفری ابزاری قدرتمند برای درمان اسهال شناخته شده اند. مطالعات ویژهای میگویند که نوشیدن جعفری به عنوان چای میتواند برای درمان اسهال بهتر عمل کند. چای هضم چربیها و پروتئینها را افزایش میدهد و حتی جذب روده را بهبود میبخشد.
بهبود هضمجعفری برای درمان سوء هاضمه و سایر شرایط مرتبط با آن از جمله نفخ شکم و قلنج استفاده میشود. این قابلیت این گیاه سودمند را میتوان به فیبر آن نسبت داد. فیبر به حرکت آرام و نرم غذاها در دستگاه گوارش کمک میکند. ویژگیهای مسهل و ادرارآور این گیاه در جهت گوارش بهتر مفید هستند. Apiol، روغن استخراج شده از دانههای جعفری نیز برای کمک به هضم شناخته شده است.
تنظیم سطح کلسترولدلیل اینکه جعفری در تنظیم سطح کلسترول خوب عمل میکند، محتوای فیبر آن است. مطالعات نشان میدهد که عصارههای آبی جعفری دارای خواص هیپوکلسترولمی هستند که میتوان به فلاونوئیدها نسبت داد. فلاونوئیدها باعث کاهش بیوسنتز کلسترول و کاهش سطح کلسترول خون میشوند
بهبود سلامت گوشجعفری یکی از گیاهانی است که میتواند به تمیز کردن مایع درون گوش کمک کند. از آنجا که جعفری به طور طبیعی مخاط را در بدن حرکت میدهد، میتواند به جریان سیال از گوش به طور موثر کمک کند؛ نوشیدن عصاره جعفری خام میتواند اثرات مفید داشته باشد. اما ابتدا با پزشک خود مشورت کنید، چون گفته میشود که در برخی افراد عصاره جعفری باعث ناراحتی معده میشود.
درمان ورمجعفری به عنوان یک دیورتیک طبیعی، آب اضافی از بدن را از بین میبرد. همچنین نمک بیش از حد بدن را که منجر به ورم میشود، تخلیه میکند.
بهبود سلامت کلیهاز آنجا که جعفری یک ادرار آور است و به خروج مایعات از بدن کمک میکند، میتواند تاثیر مفیدی بر روی کلیهها داشته باشد، چون میتواند باعث دفع میکروبها در این فرآیند شود. آپیول و میریستیسین دو ماده موجود در جعفری هستند که مسئول خواص ادرارآور هستند. این گیاه همچنین میتواند به دفع سنگ کلیه و سنگهای صفراوی کمک کند.
اما به خاطر داشته باشید که استفاده بیش از حد از روغن جعفری میتواند کلیهها را به خطر بیاندازد.
بهبود سلامت کبدجعفری میتواند اثرات محافظت کبدی فوق العادهای را به ویژه در مورد افراد مبتلا به دیابت از خود نشان دهند. در یک مطالعه ترک، موشهای دیابتی که با جعفری درمان شدند، سطح بالایی از گلوکز خون را نشان دادند و سلامت کبد را افزایش دادند با توجه به گزارش تغذیهای دیگر، جعفری به ایجاد انسداد در کبد و طحال کمک میکند.
درمان شب کوریشب کوری ناشی از کمبود ویتامین A و است و جعفری که غنی از این ویتامین است میتواند به درمان این شرایط کمک کند.
بهبود بهداشت دهاناگرچه تحقیقات بیشتری لازم است، مطالعات حاکی از آن اند که جعفری میتواند از طریق فرآیندی به نام دئودورانت آنزیمی، بوی بد دهان را کاهش دهد. مجموعه دیگری از مطالعات نشان میدهند که جعفری ممکن است درمان موقت برای تنفس بدبو باشد، اما ممکن است یک راه حل دائمی نباشد.
برای دوران بارداری خوب است.
جعفری منبع خوبی از آهن، ماده معدنی مهم در دوران بارداری است. این گیاه به آسانتر شدن بارداری کمک میکند.
عوارض جانبی جعفری چیست؟در صورتی که بیش از حد از جعفری استفاده شود، عوارضی جانبی در پی خواهد داشت. از جمله عوارض جانبی جعفری میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
حساسیت پوستی: مالیدن روغن دانه جعفری بر روی پوست میتواند آن را به آفتاب حساس کرده و موجب خارش پوست در برخی افراد شود. در نتیجه پیش از استفاده با پزشک خود مشورت کنید.
مسائل مربوط به بارداری و شیردهی: درست است که مصرف متعادل جعفری خطری ندارد، اما در موارد استفاده بیش از حد آن در طول دوران بارداری یا شیردهی میتواند مشکلاتی را به دنبال داشته باشد.
تجربه شخصی خودم رو میگم
شاید به کار عزیزی اومد
زمینم خوردم، قوزک و مچ پام سیاه و متورم شد، توی عکس رادیولوژی خداروشکر شکستگی نداشت، اما ورم و کبودیش خیلی زیاد بود.
جعفری رو ساطوری کردم، روی قوزک و مچ پام گذاشتم و نایلون پیچیدم.
بعد از ۲۴ساعت نتیجه عالی و باور نکردنی بود