آخرین تحولات همه گیری در جهان
مرگ دستکم ۲ میلیون و ۷۲۰ هزار نفر بر اثر کرونا در جهان
بر اساس آخرین آمار رسمی، تاکنون بیش از ۱۲۲ میلیون نفر در سراسر جهان به ویروس کرونا مبتلا شده و دست کم دو میلیون و ۷۲۰ هزار نفر نیز جان خود را از دست داده اند.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما، خبرگزاری فرانسه روز چهارشنبه در گزارشی از پاریس آخرین آمار و تحولات مربوط به شیوع ویروس کرونا را که جان بیش از دو میلیون و ۷۲۰ هزار نفر را در سراسر جهان گرفته است، به شرح زیر اعلام کرد:
- مرگ بیش از دو میلیون و ۷۲۰ هزار نفر:
بر اساس آخرین آمار رسمی، از اواخر دسامبر ۲۰۱۹ که دفتر سازمان جهانی بهداشت در چین از ظهور بیماری «کووید-۱۹» در این کشور خبر داد تا پایان روز سه شنبه، بیش از ۱۲۲ میلیون نفر در سراسر جهان به این بیماری مبتلا شده و دست کم دو میلیون و ۷۲۰ هزار نفر نیز جان خود را از دست داده اند.
آمریکا به لحاظ موارد ابتلا و موارد مرگ و میر ناشی از کرونا، همچنان بالاترین آمار را در جهان به خود اختصاص داده است. در آمریکا دست کم ۵۴۳ هزار و ۷۴۱ نفر جان خود را از دست داده اند. پس از آمریکا، برزیل (با ۲۹۸ هزار و ۶۷۶ مورد مرگ)، مکزیک (با ۱۹۸ هزار و ۲۳۹ مورد فوتی)، هند (با ۱۶۰ هزار و ۱۶۶ مورد مرگ)، و انگلیس (با ۱۲۶ هزار و ۱۷۲ مورد مرگ) بیشترین قربانیان کرونا را ثبت کرده اند.
- تعلیق استفاده از واکسن فایزر در ماکائو و هنگ کنگ:
ماکائو و هنگ کنگ روز چهارشنبه از تعلیق کمپین واکسیناسیون با واکسن فایزر/بیوان. تک خبر دادند و اعلام کردند آزمایشگاه چینی توزیع کننده این واکسن از بروز مشکلی در سطح بسته بندی یک محموله ویالهای واکسن فایزر خبر داده است.
دستگاه اجرایی هنگ کنگ در بیانیهای اعلام کرد: واکسیناسیون فعلی در اقدامی پیشگیرانه تا زمان انجام بررسیهای لازم، به حال تعلیق درمی آید.
این دو منطقه تحت کنترل چین اعلام کردند پس از آنکه فوسون، آزمایشگاه داروسازی چینی که واکسن فایزر-بیوان. تک را در چین توزیع میکند، با آنها تماس گرفت، این تصمیم گرفته شد. به گفته مقامات، ویالهای با شماره محموله ۲۱۰۱۰۲ دچار اشکال بسته بندی است.
- تردیدها در مورد آسترازنکا:
یک نهاد آمریکایی روز سه شنبه تاثیر واکسن آسترازنکا را زیر سوال برد و به این ترتیب ضربه جدیدی به این شرکت داروسازی که در اروپا تحت فشار است، وارد کرد.
بنا بر اعلام موسسه ملی بیماریهای عفونی و آلرژی (NIAID) آمریکا که بر آزمایشهای بالینی واکسنها در آمریکا نظارت دارد، شرکت داروسازی انگلیسی-سوئدی آسترازنکا هنگام آزمایشات بالینی خود در آمریکا توانسته است از دادههای «منسوخ» استفاده کند و این امر منجر به ارزیابی ناقص تاثیر این واکسن شده است.
استرازنکا اعلام کرد ظرف ۴۸ ساعت آینده دادههای جدید را ارائه خواهد کرد.
- رکورد جدید موارد روزانه مرگ و میر در برزیل:
شمار موارد روزانه مرگ و میر ناشی از کرونا در برزیل روز سه شنبه برای نخستین بار از سطح سه هزار نفر گذشت.
بنا بر اعلام وزارت بهداشت برزیل، طی ۲۴ ساعت در این کشور ۲۱۲ میلیون نفری سه هزار و ۲۵۱ مورد جدید مرگ ناشی از ابتلا به کووید-۱۹ ثبت شد و مجموع قربانیان این بیماری در این کشور به ۲۹۸ هزار و ۶۷۶ نفر رسید.
میانگین موارد روزانه مرگ ناشی از کرونا در برزیل در هفت روز گذشته به دو هزار و ۳۶۴ نفر رسید که از ابتدای سال کنونی میلادی بیش از سه برابر افزایش یافته است و بالاترین رقم در جهان محسوب میشود.
از سوی دیگر، ذخایر اکسیژن در نظر گرفته شده برای تنفس مصنوعی بیماران حاد مبتلا به کووید-۱۹ در شش ایالت برزیل به سطح «نگران کننده» رسیده است.
- آغاز واکسیناسیون در کوبا از ژوئن:
مقامات کوبا روز سه شنبه اعلام کردند این کشور در نظر دارد کمپین واکسیناسیون در برابر کووید-۱۹ را با یکی از واکسنهای تولید داخل از ماه ژوئن آغاز کند و تا ماه اوت نیمی از جمعیت خود را در برابر این بیماری ایمن کند.
کوبا دو واکسن کاندید به نامهای سوبرانا-۲ و آبدالا دارد که در مرحله سوم، آخرین مرحله پیش از تایید قرار دارند. اگر یکی از این واکسنها مجوز نهایی را دریافت کند، نخستین واکسن کووید-۱۹ تولید شده در آمریکای لاتین خواهد بود.
- محدودیتهای جدید در کلمبیا:
ایوان دوکه، رئیس جمهور کلمبیا روز سه شنبه از ممنوعیت تردد شبانه و محدودیتهای دیگر سفر به علت افزایش دوباره موارد ابتلا و مرگ و میر ناشی از ویروس کرونا در این کشور خبر داد.
- تسریع واکسیناسیون در فرانسه:
امانوئل مکرون، رئیس جمهور فرانسه خواستار افزایش روند واکسیناسیون در این کشور شد و اعلام کرد از روز شنبه همه افراد بالای ۷۰ سال و از ماه آوریل معلمان واکسینه میشوند.
قرار است ۳۵ مرکز بزرگ واکسیناسیون در روزهای آتی عملیاتی شود؛ از جمله یک مرکز در ورزشگاه ۸۱ هزار نفری استاد دو فرانس در محله سن دونی پاریس از ششم آوریل باز خواهد شد.
- محدودیتهای جدید در نروژ و تمدید محدودیتها در هلند:
دولت نروژ اعلام کرد به طور موقت فروش الکل را در کافهها و رستورانهای این کشور ممنوع میکند و مسافرانی که از کشورهای خارجی وارد این کشور میشوند، مجبورند دوره قرنطینه خود را در هتل سپری کنند.
دولت هلند نیز به علت تشدید شیوع ویروس کرونا در این کشور، از تمدید محدودیتهای کرونایی فعلی تا تاریخ ۲۰ آوریل خبر داد و در عین حال اعلام کرد مدت ممنوعیت تردد شبانه یک ساعت کاهش مییابد.