در گفتگو با شبکه تلویزیونی ام سی ان بی سی
مشاور بايدن: تحریم علیه چین بخشی از سیاست آمریکاست
مشاور امنیت ملی آمریکا گفت تحریم علیه چین بخشی از سیاست کلی آمریکاست و نه کل آن.
به گزارش
سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما به نقل از شبکه تلویزیونی ام سی ان بی سی، جیک سالیوان در گفتگو با این شبکه در پاسخ به سوالی درباره نتایج گفتگوهای هیات مذاکره کننده آمریکایی با طرف چینی گفت: ما میدانستیم که گفتگوها سخت خواهد بود. میدانستیم که این گفتگوها صریح و شفاف خواهد بود. ما میخواستیم مسائل سیاسی را پوشش دهیم که درخصوص سیاستهای چین در این حوزه ها، نگرانی جدی بسیار جدی داریم اعم از موضوع سین کیانگ، هنگ کنگ، تبت و تایوان.
مشاور امنیت ملی آمریکا افزود: ما همه دیدگاههایمان را مطرح کردیم. در عین حال، ما درباره حوزههایی صحبت کردیم که منافع ما همسویی دارد از جمله ایران، افغانستان و تغییرات اقلیمی. قرار است جان کری با همتای چینی خود در این زمینه (تغییرات اقلیمی) دیدار و گفتگو کند.
وی ادامه داد: به هر حال، پیام مهمی که میخواستیم به چین منتقل کنیم این بود که تعامل در این زمینهها به منزله لطفی نیست که چین در حق ما داشته باشد و به علت آن، ما حاضر باشیم درباره مسائل دیگر (به چین) امتیاز دهیم بلکه میخواستیم بگوییم حوزههایی در مناسبات دوطرف وجود دارد که همکاری در جهت منافع ملی آمریکا قرار دارد و در عین حال، حوزههای دیگری وجود دارد که ما با جدیت به مقابله با رفتارهایی میپردازیم که به نظرمان، غیرقابل تحمل باشد. برای همین منظور، ما امروز با همراهی متحدانمان، تحریمهایی علیه اقدامات چین درباره اویغورهای سین کیانگ اعمال کردیم.
سالیوان در ادامه، در پاسخ به این سوال که آیا تحریم علیه چین نتیجه بخش است؟ گفت: ما معتقد نیستیم که یک تحریم خاص یا یک اقدام تحریمی خاصی به منزله کلیت سیاستمان باشد بلکه بخشی از راهبرد کلی ما خواهد بود و این کار، ابزاری مهم است که در کنار ابزارهای دیگر میتوان به کار گرفت تا پیامی روشن منتقل شود، مبنی بر اینکه ما سیاستهای اتخاذی چین را رد میکنیم. با این اوصاف، این کار (تحریمها) پاسخ کامل به طرف مقابل نیست بلکه بخشی از اقدامی است که آمريکا با همراهی متحدان و شرکایش صورت میدهد.
گفتنی است؛ وزارت خزانهداری آمریکا از تحریم دو مقام چینی به بهانه آنچه «نقض حقوق بشر» علیه اقلیتهای قومی در استان سینکیانگ چین خوانده شده است، خبر داد.
همچنين؛ جن ساکی سخنگوی کاخ سفید نیز در نشست خبری در جمع خبرنگاران در پاسخ به سوالی درباره مذاکرات وزرای خارجه آمریکا و چین و چشم انداز مناسبات آمریکا و چین گفت: ما انتظار داشتیم که گفتگوهایی صریح و تند با جمهوری خلق چین درباره طیف وسیعی از مسائل داشته باشیم و این دقیقا همان اتفاقی بود که (در ملاقات وزرای امورخارجه دوکشور) رخ داد. تمرکز زیادی روی برخی از مواضع ظاهر و علنی شده صورت پذیرفته است، اما براساس گفتگوهایی که با اعضای تیم مشاوران امنیت ملی کشور داشته ام میتوانم به شما اطمینان خاطر بدهم که گفتگوهای مذکور، محتوایی بوده است.
سخنگوی کاخ سفید افزود: این دیدار، دیداری دو روزه بود که به طیف گستردهای از مسائل پرداخته شد از جمله نگرانیهای ما درباره (ادعای) نقض حقوق بشر، اوضاع هنگ کنگ، نگرانیهای مادرباره مسئله تایوان، و نگرانیها درباره مسائل اقتصادی و مالکیت معنوی. البته در عین حال، گفتگوهایی داشتیم درباره مسائلی که میتوانیم با هم درباره آنها همکاری داشته باشیم. انتظار دارم که رئیس جمهور با جیک سالیوان مشاور امنیت ملی و بلینکن وزیر امورخارجه که به این سفر رفته بودند در این خصوص صحبت کند.
ما در مسیر حرکت رو به جلو، با شرکاء و متحدانمان، رایزنیهایی از نزدیک خواهیم داشت. بی تردید، ما در مسیر حرکت رو به جلو با چین به گفتگو خواهیم پرداخت آنهم به صورتیکه در جهت منافع آمریکا باشد. اما درخصوص اینکه گامهای بعدی چه خواهد بود هنوز نمیتوانیم نظری بدهیم و بعدا تصمیم میگیریم که چه خواهد بود.
مشاور بایدن: کره شمالی باید از تسلیحات هستهای عاری شود
به گزارش شبکه تلویزیونی ام سی ان بی سی، جیک سالیوان در گفتگو با این شبکه درباره نگاه آمریکا به کره شمالی و هشدار خواهر رئيس کره شمالی به آمریکا گفت: ما هنوز به صورت مستقیم و از طریق کانالهای دیپلماتیک از آنها (مقامات کره شمالی) در این باره چیزی نشنیده ایم. اما همانطور که خاطرنشان شده ایم ما با آنها تماسهایی داشته ایم، زیرا معتقدیم که دیپلماسی باید بخشی از فرایند دستیابی به هدف عاری سازی کره شمالی از تسلیحات هستهای باشد. ما مصمم هستیم که به این هدف دست پیدا کنیم.
مشاور امنیت ملی آمریکا افزود: در عین حال، میخواهیم اطمینان حاصل کنیم که در این مسیر با متحدانمان یعنی ژاپن و کره جنوبی همراهی میکنیم و با دیگر بازیگران منطقهای از جمله روسیه و چین نیز در فرایندی تعامل داریم که نشان بدهد در نهایت، مسئله به تصمیم خود کره شمالی بستگی دارد که پا پیش بگذارد و به گونهای سازنده عمل کند. در عین حال، آمريکا مصمم است که برای دفاع از خودش و دفاع از متحدان و شرکایش، قاطعانه بایستد.