پخش زنده
امروز: -
نتایج یک مطالعه جدید نشان میدهد که قرار گرفتن در معرض آلودگی هوا در کودکی یا حتی در زمانی که جنین در رحم مادر قرار دارد، خطر ابتلا به تب یونجه را در سالهای بعدی زندگی افزایش میدهد.
به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و سلامت گروه علمی فرهنگی هنری خبرگزاری صدا و سیما؛ تب یونجه عبارت است از یک واکنش حساسیتی به مواد حساسیت زا موجود در هوا که چشمها، بینی، سینوسها، گلو، و لوله های برونشی موجود در ریهها را گرفتار میکند. نام این بیماری گمراهکننده است؛ زیرا یونجه باعث واکنش حساسیتی نمیشود و در این بیماری تبی وجود ندارد. این بیماری بیشتر در فصل گرده افشانی گیاهان تشدید میشود و با پایان آن فروکش میکند.
اکنون در این مطالعه جدید پزشکان بیمارستان دانشگاه پزشکی «تایچونگ» تایوان در دادههای بهداشتی ۱۴۰ هزار و ۹۱۱ کودک را در تایوان و نیز تصاویر ماهوارهای از شهرهای آنها را برای ردیابی سطح آلودگی بررسی کردند.
آنها دریافتند، کودکانی که در مناطقی متولد میشوند که در معرض آلودگی هوا قرار دارد، بیشتر در معرض ابتلا به آلرژی کودکان معروف به «رینیت آلرژیک» هستند. رینیت آلرژیک وضعیتی است که به التهاب غشای پوشاننده بینی منجر میشود و به طور معمول علائمی از جمله عطسه، خارش و آبریزش یا انسداد بینی را شامل میشود.
نویسندگان این مطالعه گفتند: این بیماری مشکلات جدی بهداشتی ایجاد نمیکند، اما علائم آن به ویژه اگر شدید باشد، میتواند بر زندگی اجتماعی، عملکرد تحصیلی و زندگی کاری تأثیر بگذارد.
این محققان اظهار داشتند که نمیتوانند دلیل این ارتباط را بیان کنند، اما حدس میزنند که این موضوع ممکن است به این دلیل باشد که مرحله مهمی از رشد سینوسها در کودکی صورت میگیرد.
چندین مطالعه دیگر نیز وجود ذرات ریز به قطر ۲.۵ میکرومتر (PM ۲.۵) - ۱۰۰ بار نازکتر از موی انسان را در هوا با ابتلا به بیماریهای تنفسی آلرژیک مرتبط دانسته اند.
مطالعه که در نشریه Environmental Research منتشر شده است، نیز ارتباطی را میان قرار گرفتن در معرض آلودگی هوای ناشی از ترافیک شدید (TRAP) با افزایش اضطراب در کودکان نشان میدهد.
اعتقاد بر این است که این مطالعه اولین پژوهشی است که از تصویربرداری عصبی برای ارتباط دادن اختلالات متابولیکی در مغز و افزایش علائم اضطراب در کودکان سالم با قرار گرفتن در معرض TRAP استفاده میکند.
این مطالعه نشان داد غلظت «میوینوزیتول» (myoinositol) در مغز کودکانی که در معرض TRAP قرار گرفته بودند، افزایش یافته بود. میوینوزیتول نشانگر واکنش عصبی التهابی مغز به TRAP است.
مطالعه دیگری که در نشریه Environmental Research منتشر شد نیز نشان داد که قرار گرفتن در معرض TRAP در سالهای اول زندگی و در دوران کودکی به طور قابل توجهی با ابتلا به افسردگی و علائم اضطراب شده در سنین ۱۲ سال همراه است. یافتههای مشابه در مورد بزرگسالان نیز گزارش شده است، اما تحقیقات نشان میدهند که ارتباطات واضح میان قرار گرفتن در معرض TRAP و سلامت روان در کودکان بیشتر بوده است.
به گفته محققان، این مطالعات در مجموع شواهد فزاینده فراهم میکند که قرار گرفتن در معرض آلودگی هوا در سالهای اول زندگی و در دوران کودکی میتواند به ابتلا به افسردگی، اضطراب و سایر مشکلات سلامت روانی در بزرگسالی منجر شود.