پخش زنده
امروز: -
آخرین آمارهای سال ۹۹ موسسه پژوهش و برنامهریزی آموزش عالی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، نشان میدهد ۶۹۵ هزار و ۵۵ نفر در سال تحصیلی ۹۶-۱۳۹۵ دانش آموخته شدهاند که از این تعداد ۵۶.۷ درصد را مردان و ۴۳.۳ درصد را زنان تشکیل میدهند.
به گزارش خبرنگار حوزه آموزش عالی گروه علمی فرهنگی هنری خبرگزاری صدا و سیما؛ به نقل از روابط عمومی وزارت علوم؛ مؤسسه پژوهش و برنامه ریزی آموزش عالی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، طبق روال هر سال کتاب آمار آموزش عالی ایران را در سال ۹۹ منتشر کرد.
آمارهای ارائه شده در این کتاب شامل آمار و اطلاعات مربوط به دانشگاهها و موسسات آموزش عالی وابسته به وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و موسسات آموزش عالی غیردولتی-غیرانتفاعی همچنین موسسات آموزش عالی وابسته به دستگاههای اجرایی کشور در سال ۹۸-۱۳۹۷ است.
یکی از حوزههای مهم در برنامهریزی و سیاستگذاری نظام آموزش عالی، شناسایی میزان کم و کیف دانشجویان ورودی به این نظام است. ثبت نام شدگان موسسات آموزش عالی کشور در واقع همان پذیرفته شدگان سال تحصیلی ۹۸-۱۳۹۷ نظام آموزش عالی هستند که در موسسات آموزش عالی ثبت نام کرده و به تحصیل اشتغال دارند.
از جمله وظایف و اختیارات موسسه پژوهش و برنامه ریزی آموزش عالی، ایجاد و مدیریت پایگاه اطلاعات آموزش عالی، جمع آوری داده ها، تجریه و تحلیل آن، و تهیه گزارشهای آماری است.
در ادامه به جدیدترین آمار آموزش عالی ایران بر اساس این سال تحصیلی اشاره میشود. جامعه آماری این طرح ملی شامل مؤسسات آموزش عالی و مورد تایید شورای گسترش وزارت علوم تحقیقات و فناوری و وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی است که در سطح بالاتر از دیپلم متوسطه دانشجو دارند و به دانشآموختگان خود مدرک دانشگاهی مورد قبول مراجع ذیصلاح اعطا میکنند. به دلیل ارسال نشدن آمار آموزشگران دانشگاهی دانشگاه آزاد اسلامی در سال تحصیلی ۹۸-۱۳۹۷، اطلاعات مربوط به سال ۹۶-۱۳۹۵ است.
تعداد دانش آموختگان کشور
یکی از خروجیهای نظام آموزش عالی کشور دانش آموختگان است. از این رو، شناسایی کم و کیف دانش آموختگان به عنوان یکی دیگر از محورهای مهم پایگاه اطلاعات آمار آموزش عالی کشور مورد توجه قرار دارد.
توزیع تعداد دانش آموختگان آموزش عالی به تفکیک شیوه آموزش، نوع تحصیل، وابستگی مرکز و جنسیت نشان میدهد که ۶۹۵ هزار و ۵۵ نفر در سال تحصیلی یادشده از موسسات آموزش عالی کشور دانش آموخته شده اند. بر اساس این آمار، در دورههای حضوری ۶۱۶ هزار و ۲۶۴ نفر، در دورههای نیمه حضوری ۷۲ هزار و ۱۷۰ نفر، در دورههای غیرحضوری ۶ هزار و ۶۲۱ نفر و در کل ۶۹۵ هزار و ۵۵ نفر دانش آموخته شده اند.
از مجموع تعداد دانش آموختگان، ۳۰۱ هزار و ۲۴۰ نفر معادل ۴۳.۳ درصد را زنان و ۳۹۳ هزار و ۸۱۵ نفر معادل ۵۶.۷ درصد را مردان تشکیل میدهند.
طبق آمار دیگر مؤسسه پژوهش و برنامه ریزی وزارت علوم، ۳۸۲ هزار و ۳۶ نفر معادل ۵۵ درصد دانش آموختگان از موسسات دولتی و ۳۱۳ هزار و ۱۹ نفر معادل ۴۵ درصد آنان از موسسات آموزش عالی بخش غیردولتی هستند.
توزیع دانش آموختگان به تفکیک نوع تحصیل
آمارهای وزارت علوم حاکی از آن است که ۶۴۲ هزار و ۹۸۴ نفر معادل ۹۲.۵۱ درصد دانش آموختگان به صورت روزانه، ۳۰ هزار و ۲۰ نفر معادل ۴.۳۲ درصد در دورههای نوبت دوم یا شبانه، ۱۱ هزار و ۵۴۴ نفر معادل ۱.۶۶ درصد در دورههای فراگیر، ۶ هزار و ۶۲۱ نفر معادل ۰.۹۵ درصد در دورههای الکترونیکی، ۱۲۸ نفر معادل ۰.۰۲ درصد در دورههای پودمانی، سه هزار و ۲۷۵ نفر معادل ۰.۴۷ درصد در پردیسها و ۴۸۳ نفر معادل ۰.۰۷ درصد در دورههای نیمه حضوری تحصیل کرده اند.
همچنین ۱۴۳ هزار و ۵۸۴ نفر در مقطع کاردانی، ۳۷۳ هزار و ۵۴۸ نفر در مقطع کارشناسی، ۱۵۸ هزار و ۲۰۸ نفر در مقطع کارشناسی ارشد، هفت هزار و ۳۴۶ نفر در مقطع دکتری حرفهای و ۱۲ هزار و ۳۶۹ نفر در مقطع دکتری تخصصی دانش آموخته شده اند.
بر این اساس، ۳۴۹ هزار و ۶۵۲ دانش آموخته در گروه علوم انسانی، ۳۲۹ هزار و ۳ نفر در گروه علوم پایه، ۳۹ هزار و ۴۰۱ نفر در گروه علوم پزشکی، ۱۹۶ هزار و ۷۹۸ نفر در گروه فنی و مهندسی، ۲۲۶ هزار و ۵۹ نفر در گروه کشاورزی و دامپزشکی و ۵۳۶ هزار و ۴۲ نفر از گروه هنر دانش آموخته شده اند.